Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek jó ember?

Hogyan lehetek jó ember?

Figyelt kérdés
Arról van szó,hogy nagyon hirtelen vagyok,könnyen megbántok másokat,de tudok bocsánatot kérni,viszont nagyon hangulatember vagyok.Előbb vagy utóbb,mindenkit valahogy elüldözök magam mellől.Nehezen viselem a kritikát,és egyből úgy érzem,hogy vissza kell vágnom.Olyan borzasztó érzés,és én nem akarok ilyen lenni.Korán felkellett nőnöm,szinte magamat neveltem,annak ellenére,hogy családban nőttem fel,már kicsinek is öntörvényű voltam.Sokat változtam az elmúlt években,és másfél éve van az életemben a csupa nagybetűs BOLDOGSÁG!Részben miatta vagyok higgadtabb,de még mindig nem az igazi.Fogékony vagyok az ezoterikus dolgokra,úgyhogy ha könyvet ajánlotok,az is jó.Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.Egy 25 éves lány
2011. márc. 28. 01:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Már jó ember vagy,nem kell változnod,maradj önmagad mindig.
2011. márc. 28. 02:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Az elso lepest mar azzal megtetted, hogy felismerted a hibadat. Erre nagyon kevesen kepesek. Nincs azzal semmi gond, ha valtoztatni akarsz magadon jo iranyban, sot, ez fontos, mert igy tudsz fejlodni. Azt irod, hogy az elmult idoszakban sokat valtoztal. Ezek szerint mar elindultal a valtozas utjan, az uj kozeg, korulmenyek ezt kihoztak beloled. Szerintem az ember nagyon nehezen tudja eszrevenni, hogy mennyit valtozik. Ezt kulso szemlelo sokkal jobban meg tudja itelni. Ha te magadon erzed a valtozast, az eleg nagy valtozas lehet, igy mar a helyes utra leptel es probald fenntartani. Ne legy turelmetlen, a valtozas idobe telik!

Vannak konyvek, amelyek ezzel foglalkoznak, de eleg ha az interneten utana nezel olyan kulcsszavaknak, mint a stresszoldas, kineziologia es keresel olyan modszereket, amik szemely szerint bevalnak neked abban, hogy "ne durranjon el az agyad". Mindenkinek mas valik be. Joga is segithet. Probalj eletstilust valtoztatni. Nem kell hirtelen mindent feladnod, csak szep lassan haladj a kituzott celod fele es azert az ezoterikus dolgokba ne nagyon merulj bele, mert nagyreszuk penzlenyulas.

2011. márc. 28. 06:41
 3/6 anonim ***** válasza:
szerintem meg térj vissza Istenhez, kövesd Jézus példáját.
2011. márc. 28. 10:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem az első lépést már megtetted, az emberek többsége eddig sem jut el. Én szívesen ajánlok könyvet, ami nekem is sokat segített megérteni, hogy miért vagyok olyan-amilyen, és hogyan lehet ezen változtatni:

Ole Hallesby – SZEMÉLYISÉGTÍPUSOK, letöltheted itt:

[link]

Üdv. Péter

2011. márc. 28. 13:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Ajánlom apó írásait. Itt találod őket: [link]
2011. márc. 28. 22:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,elfogom olvasni a könyveket,írásokat.Még annyit hozzátennék,hogy régen amikor még fiatalabb voltam 16-17-18 éves,elég gonosz is voltam,nem érdekeltek az emberek.Mostanra viszont próbáltam mindenkitől bocsánatot kérni,akit akkor bántottam,de sokan még mindig ezáltal ítélnek,és ez annyira fáj :( Forró fejű vagyok,és sokszor inkább cselekszem,és utána 10 perc múlva gondolkozom el,hogy lehet nem kellett volna mondjuk válaszolni egy gonosz csoporttárs levelére,vagy egy céges ügyben például.
2011. márc. 29. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!