Isten és Sátán az ugyanaz?
I. A biblia szerint Isten előtt nem volt Sátán
II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint
III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állítólag a Sátánt nem tudja legyőzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyőzni. Különben egy csettintéssel kinyírhatná a Sátánt
IV. Az elmélet magyarázatot ad a SátánIsten tömeggyilkosságaira és rémtetteire is.
ismeretlen szerzőtől: Nem vagyok teista sem ateista. (sem magyar tanár:D) Egyszerűen csak van egy (nem biztos, hogy olyan egyszerű) kérdésem:
iSTeN (=) SáTáN
Miért ugyanazok a mássalhangzói e két szónak, ráadásul ugyanolyan sorrendben? Ha az Isten és a Sátán sok-sok egyház szerint ennyire egymás ellen vannak, akkor miért engedik meg ezt a hasonlóságot? Ha én valakivel ennyire nem jönnék ki, mint ezek ketten, akkor biztos nem így hívnának...
Persze az "IstEn"-ben vannak a magas magánhangzók, és a "sÁtÁn"-ban a mély. Ez logikus, de attól még hasonlít egymásra a két szó. Kérdem én: miért adtak két ennyire hasonló nevet két ennyire különböző jellemnek?
Nem nem ugyan az.
A teremtő Isten egy öröktől fogva létező személy.
Sátánnak ne tudjuk a nevét, hogyan hívták az előtt.
De Ő egy teremtet angyal aki fel lázadt a teremtő ellen.
a betűkkel való játék, mint ahogy a szám misztika is nem keresztényi, inkább az ezotériához tartozik, amit a Sátán irányít.
Zsömle/lány
jó kérdés!
a válasz:
-minél alacsonyabb az érzékelési-szintünk (ismeretünk, értésünk)
annál különbözőbbnek látjuk őket
-minél magasabb az érzékelési-szintünk (ismeretünk, értésünk)
annál inkább közelítenek egymáshoz
amikor a kettő (pólus) összeér (egymásbatér), akkor ismeritek meg az igazságot, ami szabadokká tesz benneteket
"amíg a kettőt eggyé nem teszitek, nem mentek be"
STN: egyedül mindent beteljesít
Amiről te beszélsz kedves Súr, annak köze nincs ehhez.
A 6 soha nem lesz 7.
"Jézus kisgyerekeket látott, akik szoptak. (Azt) mondta tanítványainak: Ezek a kicsinyek, akik szopnak, azokhoz hasonlatosak, akik bemennek a királyságba.
Mondták neki: Ha mi kicsinyek vagyunk, be fogunk menni a királyságba?
Jézus mondta nekik: Ha a kettőt eggyé teszitek, és ha a belsőt (olyanná) teszitek, mint a külső, és a külsőt, mint a belső, és a fölsőt, mint az alsó, és hogy a férfit és a nőit ez egyes-egyetlenné fogjátok tenni, hogy a férfi ne
legyen férfi, sem a nő nő; ha szemeket szem helyébe teszitek, és ha kezet kéz helyébe, és lábat láb helyébe, és képet kép helyébe, akkor fogtok bemenni [a királyságba].
Én szerintem itt arról van szó, hogy ne diszkriminálj senkit sem azért, mert más.
"Bizony mondom néktek: Aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen sem megy be abba."
Ezt a storyt pedig gondolom ismered...
Nincs sátánista keresztény...
"Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak."
Ha már ragaszkodsz ezekhez az energiás .... -hoz, akkor inkább úgy fogalmazom, hogy egyszerre nem lehetsz pozitív és negatív.
De ha az STN logikából indulunk ki (aminek egy magyar nyelves baromság az alapja).
Miért kellene arra gondolni, hogy Isten és a Sátán egy?
Eggyé tenni, ez csak így értelmezhető?
Nem lehet eldobni a másikat?
A gnosztikus kozmológia szerint két összeegyezhetetlen világ létezik. Az első az ideális, emberi észel felfoghatatlan Isten-atya világa, a másik a mi világunk az iluzorikus, tökéletlen.
Mikor Isten megengedte az eonoknak az önálló létet, önálló akaratot is adott nekik. de mivel Isten önmagában egyedülálló, ezzel ür keletkezet az eonok doménjában ahol a gonoszság talált helyet. A Nag Hamadi tekercsek szerint a jó teremtmények az eónok, a rosszak az arkhonok. Az arkhonok vezére volt Sataniel. Ő volt eredetileg az Isten-atya helyettese és a fény hordozója (Lucifer - ez nem név, ez a tisztsége) Sataniel volt az idősebb testvére Jesuelnek (Jeszuel - Logosz - mennyei Jézus). Sataniel mikor önálló akaratot kapott megteremtette a saját világát a saját lényeivel - emberek. Így ő lett a demiurgosz - teremtő. Ezért lett ilyen tökéletlen a világ, mert nem a mindenható atya teremtette. A gnosztikusok szerint ő az Ótestamentum Istene (ezért nevezik őket metafizikai antiszemitáknak). Mert ő annyira más mint az Újszövetség Istene , a menyei szerető atya.
Magáról azt mondja, hogy ő féltékeny, boszúálló, haragos Isten (Exodusz 31.14) (Mikor a kőtáblán kiadja a parancsolatot "ne ölj!" ugyanakkor kiadja Mózesnek a parancsot 3000 bálványozó legyilkolására). Mivel látja, hogy teremtése nem tökéletes és nem teljesíti elképzeléseit, megpróbálja kiirtasni és korrigálni hibáit (Szodoma Gomorra, Vízözön...) míg az Isten atya meg nem sokalja és elküldi Jesuelt, hogy új rendett teremtsen a világon és hirdesse az ő eljövendő kegyelmét és eltörölje Sataniel uralmát. Most az átmenet idejét éljük, Sataniel még uralkodik.
Bár ha nagyon forgatjuk a dolgokat, akkor azt is ki lehetne találni, hogy amíg az ószövetség és az új szövetség Istenét eggyé nem tesszük...
Ehhez meg kell érteni, hogy mi a jó és mi a rossz közötti különbség. Mi a kegyetlenség és mi az igazságosság. Mikor helyes építeni és mikor rombolni és hogyan...
Kezdetben én szerettem az ószövetség Istenét, aztán elgondolkodtam rajta, hogy normális-e. De szerencsére beláttam, hogy igen. Nincs itt kérem semmilyen vérengzés. Ártatlanok soha nem haltak meg. A szabályok ismertek voltak, figyelmeztetés megvolt.
Az most más kérdés, hogy az embernek szabad akarata van.
Bármit megtehet, de a tettének következménye van.
Akir megérti az atyát, rájön, hogy őt szolgálni nem olyan, mint a földön, hanem dicsőség és hatalom. Ő a fény, a szeretet, igazságosság, a teremtő. A mi drága atyánk. Dicsőség neki!:)
Igen,a Bibliából egyértelműen kiderül,hogy ugyanaz a kettő:
"Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
(Ésa 45)
És valóban,legfőképpen az Ószövetség bizonyítja,hogy Istentől származik a gonoszság,gyűlölet,szeretetlenség,harag is.Ezek pedig a Sátán tulajdonságai is egyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!