Isten és Sátán az ugyanaz?
I. A biblia szerint Isten előtt nem volt Sátán
II. A Sátánt Isten teremtette a biblia szerint
III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állítólag a Sátánt nem tudja legyőzni. Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyőzni. Különben egy csettintéssel kinyírhatná a Sátánt
IV. Az elmélet magyarázatot ad a SátánIsten tömeggyilkosságaira és rémtetteire is.
ismeretlen szerzőtől: Nem vagyok teista sem ateista. (sem magyar tanár:D) Egyszerűen csak van egy (nem biztos, hogy olyan egyszerű) kérdésem:
iSTeN (=) SáTáN
Miért ugyanazok a mássalhangzói e két szónak, ráadásul ugyanolyan sorrendben? Ha az Isten és a Sátán sok-sok egyház szerint ennyire egymás ellen vannak, akkor miért engedik meg ezt a hasonlóságot? Ha én valakivel ennyire nem jönnék ki, mint ezek ketten, akkor biztos nem így hívnának...
Persze az "IstEn"-ben vannak a magas magánhangzók, és a "sÁtÁn"-ban a mély. Ez logikus, de attól még hasonlít egymásra a két szó. Kérdem én: miért adtak két ennyire hasonló nevet két ennyire különböző jellemnek?
Az Isten eredeti magyar szó, a Sátán pedig héber. Mégis mi köze lenne a magyar nyelvnek a héberhez? Lelövöm a poént: semmi!
"Állítólag a Sátánt nem tudja legyőzni"
Állítólag nem, mégis legyőzte 2000 évvel ezelőtt. Ez az egyik legbénább teória, ami terjed a neten.
Láttad a Detroit Rock Cityt? Abban is ugyanez a mássalhangzós hasonlat van:)
Amúgy szerintem az á is magas magánhangzó, bár ahány tanárom volt, annyiféleképpen magyarázták...
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, én nagyon egyetértenék a harmadik pontoddal, ha hinnék ilyenekben...Abban látok valami rációt.
T.Kérdező!
Isten és Sátán két külböző személy. Sátánt Isten alkotta meg, ugyan ugy, mint a Fiát, Jézust. Mielőtt Sátán gonosszá vált volna, a mennyben a Lucifer nevet viselte, ami "fényhordozót" jelent. Őt nevezte ki Isten, hogy majd az emberek felett őrködjön. Lucifer megirigyelte az emberektől jövő imádatot, amit Istennek adtak volna, és megirigyelte Isten urlakodását is. Magának akarta tulajdonitani mindkettőt. Ekkor lett a neve "Sátán", aminek jelentése "ellenálló". Természetesen Isten le tudja győzni Sátánt, hiszen ő csak a teremtménye. Az, hogy most miért uralkodik Sátán a világ felett, és hogy mikor lesz vége az uralmának, azt bővebben kifejthetem neked, ha kiváncsi vagy rá. Üdvözlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!