Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtartja valaki az engesztelé...

Megtartja valaki az engesztelési napot?

Figyelt kérdés
És ha igen, akkor hogyan ?
2012. szept. 24. 22:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Mi ez?

Érdekelne.

2012. szept. 24. 23:29
 2/22 A kérdező kommentje:

Istennek rendelt ünnepi voltak, melyekről a IIIMózes 23. fejezetben olvashatsz.

Voltak a tavaszi ünnepek, ezek Jézus első eljövetelének kivetítései. A Bárány kiválasztása a páskára (Jézus bevonulása Jeruzsálembe) páska vacsora a Bárány megölése (Jézus keresztáldozata) zsenge kéve meglóbálása (Jézus feltámadása) Pünkösd (a szentszellem kiáradása)

Majd az őszi ünnepek, mint Krisztus második eljövetelének kivetitései.

Kürtzengés ünnepe (második eljövetelének jelei) engesztelési nap (az utolsó nap) sátoros ünnep (a megváltottak Istennel és a Báránnyal együtt örökké)

2012. szept. 24. 23:44
 3/22 anonim válasza:
én nem szoktam
2012. szept. 24. 23:59
 4/22 Hazardteam ***** válasza:
Jom Kipur nem?
2012. szept. 25. 00:28
 5/22 anonim ***** válasza:

Szia!

A vallásukat gyakorló zsidók mindenképpen, és jópár olyan újabb protestáns elvek szerint szeveződött egyház is, akik hisznek a zsidók szó szerinti megtérésében a végidőkben, néhányan közülük megtartják, és ha jól tudom a COG (Church of God) gyülekezetei is megtartják. Én személy szerint nem gondolom, hogy szükség lenne erre, mivel az előkép jelentését pontosan ismerjük - ahogyan már el is hangzott - ezért nem tartom meg.

Üdv. Péter

2012. szept. 25. 08:51
 6/22 A kérdező kommentje:

"Én személy szerint nem

gondolom, hogy szükség lenne

erre, mivel az előkép jelentését

pontosan ismerjük - ahogyan

már el is hangzott - ezért nem

tartom meg."

Úgy vélem, hogy miután ez kivetitése az üdvtörténetnek és éppen meg kellett volna látniuk. Viszont arról nem szól a fáma, hogy aki átlátta, az hagyja abba a megtartását.

Tudtommal Krisztus is megtartotta ezeket az ünnepeket, pedig ha valaki, ő biztos átlátta.

Minden törvény Krisztust illetve a valóságot, igazságot vetíti ki.

Szerintetek az úrvacsora mit vetít ki, illetve mi a tökéletes üzenete, melyet ti magatok is megtartotok?

2012. szept. 25. 12:29
 7/22 yuda ***** válasza:
77%

Jézus valóban megtartott sok ünnepet, bár kihágásai is voltak rendesen, amire meg is orroltak a kor írástudorai.

Életében nem jött napvilágra minden igazság, -hogyan kell a más nemzetbelieknek élniük, hiszen Jézus életében elsősorban és kizárólagosan Izrael üdvösségével foglalkozott. Elenyésző, és rendhagyó, ha más nemzetbeli ember kieszközölt nála néhány egyedi gyógyulást.

Jézus tehát Izraellel törődött és a más nemzetbeliek dolga leginkább a Pálnak adott kijelentések alapján ért el hozzánk. Ezekben nincsenek ünepek megtartásaira kötelező érvényű szabályok. Számunkra az úrvacsora valóban egy hitbeli cselekedet, vagy pl ne együnk vért, vagy fúlvaholt állatból..ilyesmik, de ünnepek és zsidókra érvényes különböző rendtartásokat nem kell tartanunk.

Különbség van a kereszténység és a zsidó rendtartások között.

Ha valaki kereszténnyé lett azáltal, hogy Jézus Krisztust befogadta a szívébe, ettől nem lett zsidó.

Gyökerek azonosak, hiszen Krisztus is zsidó, de a rendtartások izrael népének adattak, számunkra viszont a hit általi megigazulás. Ezzel kell inkább törődnünk.

2012. szept. 25. 20:56
 8/22 A kérdező kommentje:

Pál viszont Krisztust hirdette. Jézus valóban az ő népéhez jött először, viszont: Péternek jelentetett meg a pogányok közötti hirdetés, ki, ha úgy tetszik a tanítványok között az elsö.

apcsel 10

34. Péter pedig megnyitván száját,

monda: Bizonynyal látom, hogy

nem személyválogató az Isten;

35. Hanem minden nemzetben kedves ő

előtte, a ki őt féli és igazságot

cselekszik.

36. Azt az ígét, melyet elkülde az Izráel

fiainak, hirdetvén békességet a

Jézus Krisztus által (ő mindeneknek

Ura).

2012. szept. 25. 21:49
 9/22 A kérdező kommentje:

Még valami yuda!

" Jézus valóban megtartott sok

ünnepet, bár kihágásai is voltak

rendesen, amire meg is orroltak

a kor írástudorai."

Ezt a kijelentést azért alá is kellene támasztani.

Ha Krisztus ellene megy az Isten és saját maga törvényeivel akkor Ő nem Krisztus. Maga mondta:

Mt 5,17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a

törvénynek vagy a prófétáknak

eltörlésére. Nem jöttem, hogy

eltöröljem, hanem inkább, hogy

betöltsem.

2012. szept. 25. 22:36
 10/22 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mi a testvéreimmel tegnap gyülekeztünk ennek a rendelt ünnepnek a megtartására. Estétől estéig böjtöt tartottunk - ki ahogy tudja, amire ereje van - reggeltől pedig együtt töltöttük a napot egyikünk házánál, dicsérettel, imával, hálaadással és könyörgéssel járulva az Isten elé, valamint az Írásokat olvastuk és beszéltük meg.

2012. szept. 26. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!