Tom Benko kérdése:
Van-e az ateistáknak, agnosztikusoknak védőszentje?
Figyelt kérdés
Bizonyos okokból kicsit körül kellett néznem a védőszentek terén, és feltűnt, hogy szinte mindennek van, akkor miért pont e két csoport maradjon ki? Hű, még eszembe jutott valami, mindjárt azt is kiírom.2012. szept. 24. 15:27
11/14 anonim válasza:
A Biblia következetesen azt tanítja, hogy egyedül Istenhez szabad imádkoznunk, éspedig Jézus Krisztus nevében. „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet . . . Senki sem juthat el az Atyához, csak általam” – mondta Jézus (János 14:6, Katolikus fordítás). Ezek a világos és egyértelmű szavak megegyeznek Jézusnak azzal a tanításával, melyet a Máté 6:9–13-ban jegyeztek fel. Amikor Jézus az imáról beszélt a követőinek, ezt mondta nekik: „Ti tehát így imádkozzatok: »Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved . . .«” (Máté 6:9). Vagyis égi Atyánk az egyetlen személy, akihez imádkozhatunk. Ez az igazság egy sarkalatos bibliai alapelven nyugszik.
12/14 anonim válasza:
Valószínűleg rá lehetne fogni valakire, a modern felfogás szerint, de mivel 100-200 éve az ateista egy szinte ismeretlen kicejezés volt nem hiszem hogy hivatalosan is lenne. Amúgy őszintén, ez érdekelné őket (engem legalábbis nem, ateista vagyok)
13/14 A kérdező kommentje:
@12: Miután láttam, mennyi mindennek van védőszentje, miért pont az ateisták maradnának ki? Hm, közben eszembe jutott egy jó kis flamewar kérdés. :D
2016. ápr. 25. 21:25
14/14 anonim válasza:
8-as
A pápánk is az állatok védőszentjének a nevét vagyis Assisi Szent Ferenc nevét vette fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!