Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen lenne az élet vallások...

Skydive kérdése:

Milyen lenne az élet vallások nélkül?

Figyelt kérdés
Az ember tudná mi a jó és mi a rossz, lennének erkölcsök. Mindenki olyan lenne, mint egy mai normális, becsületes, szerető, szorgalmas, stb ateista ember. Tények lennének csak, és nem magánjellegű hit. A kérdésekre amikre nincs válasz azokra megpróbálnánk keresni, de nem lenne felépítve ennyi mesebeli sztori, amin aztán jókat lehet vitázni egy egy kereszteshadjárat, vagy dzsihád között.
2012. szept. 18. 23:03
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Olyan szomorú lettem, Kérdező ezektől, amit írsz.. Egyszerűen nem tudod és nem is akarod elképzelni, mi az, Istenben hinni. A hívő nagyon szép dolgokat kap, ha szívében felleli Istent..csoda ez: "A végtelen Allah elfér a hívő kicsi szívében"-mondja a szufi. "Isten közelebb van hozzám, mint én magam"- mondja a nagy misztikus, Eckhart mester. Nagyon nagy dolog ez.

Az igazságot érzi meg - és "az igazság szabaddá tesz." Ez neked mind kimarad. A tények.. és az oly divatos scientizmus, a tudományos szemlélet (és itt nem a tudósokra gondolok, akik szeretik a munkájukat) nem adja ezt meg, sajnos. Nincs "belekeverve a politika", de látod, amikor száraz "tényekről" beszélünk ("tények lennének csak"-írod)(100millió halott) akkor te is érzed, nem ez az igazság:a hívő nem mond le erről a bensőséges kapcsolatról, ami Isten és közte van, az ima révén.. Magától nem mond le- ezért ki akarták tépni a szívekből. Ezért ezt át kell gondolnod. Ez ma is csak így menne.

2012. szept. 20. 20:38
 32/34 A kérdező kommentje:

Ne légy szomorú :)

Hidd el, tudom mit adhat a hit. A párom jemeni muszlim (pontosabban szufi) így pontosan tudom mit érzel. Ő nagyon jól át tudja nekem adni.

Nem is a hittel van baj, hanem az egyházasítással, a vallás intézményével. Az ember abban hisz amiben akar, ez teljesen természetes. De ennek meg kell maradni szigorú magánügynek, és a törvény teljes szigorával kellene lecsapni a világon bárkire, aki a másik hite miatt támad valakit. Én magam valóban tudományosabb szemszögből nézem a világot, de hiszek valamiféle felsőbb tudatban, igaz nem a bibliai Istenben. Valamiben aki, vagy ami beindította az egész folyamatot anno. Viszont hiszem (igen, ez is hit), hogy ha létezik ez a valami, akkor arra van magyarázat, még ha nem is ismerem. Minden kérdésre van válasz, csak keresni kell. Na de elkalandoztam picit.

Amiket leírtál szerintem egyházi és vallásos keretek nélkül is el lehet érni. Mert ezek az érzések, gondolatok az emberből magából származnak. Nem kell feltétlen hinni egy kitalált dologban, és pláne nem kell bántani a másikat, amiért másban hisz.

2012. szept. 20. 21:19
 33/34 HudsonHawk ***** válasza:

Szerintem a vallás eltűnése nem oldaná meg a széthúzás kérdését. Egy munkahelyen/ iskolai osztályban is vannak csoportok vallás nélkül.

Nem hiszem, hogy a valódi Istenhitet elmondások alapján érteni lehet. Gondolom, hogy a párod jól megtudja fogalmazni mi zajlik benne, de ez messze áll a valódi erejétől.

Tisztelem a véleményed, de szerintem míg egyszer nem kerülsz közel Istenhez, nem tudod megérteni mit ad ez egy embernek, ergo nem értheted milyen lenne vallás nélkül.

Mindazonáltal én is elítélem a vallásosságot, dogmatikát és az ezekből kialakuló erőszakot!!!

2012. szept. 21. 13:13
 34/34 HudsonHawk ***** válasza:

Mellesleg eszembe jutott valami új:

Nem Isten tehet róla, ha félreértik a Bibliát/más vallás iratait. A Ne ölj szerintem egyértelmű, ha valaki megszegi attól még a vallás jó csak rosszul értelmezik.

Pl.: Arról, hogy sok a közlekedési baleset nem a Hatóságok tehetnek. Megalkottak egy korrekt kis törvénycsomagot (KRESZ/Tízparancsolat), innentől kezdve a parasztnál kell reklamálni ha belénk hajt.

Ilyen módon bármit képes az ember rosszra használni. Számítástechnika, génmódosítás, atomenergia. Nem a szilícium, a DNS, vagy az elektron a hülye hanem aki nem jóra használja.

2012. szept. 21. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!