Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus papok miért olyan...

A katolikus papok miért olyan élet untak mindig? (nem mind, olyan csak az átlag)

Figyelt kérdés
Én nem vagyok katolikus,de néha elmegyek misére!Azt látom,hogy a pap prédikál,néha egész jó dolgokról is csak az a baj,hogy nem látom,hogy közösségbe lenne Istennel vagy,hogy élvezné amit csinál,olyanok,néha mint akik csak a kaszást várják!Kellene nekik egy kis jó kedv,öröm vagy tudom is én,akármi!Így a mise is borzasztó lehangoló!
2012. szept. 18. 22:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%

a kérdésben a válasz

"nem látom, hogy közösségbe lenne Istennel"

2012. szept. 18. 22:46
 2/16 anonim ***** válasza:
6%
Nyilván újkatolikus misén voltál,az borzasztó lehangoló, tényleg. Negyvenvalahány éve ez megy a templomokban, mert a 2. vatikáni zsinat vége óta szinte mindent megváltoztattak ami jó volt régen katolicizmusban. És egy hazugság fogva tarja őket, kevés kivételtől eltekintve képtelenek az igazságra ébredni. Ha érdekel mélyebben az ok, olvasgass itt: [link]
2012. szept. 18. 23:36
 3/16 anonim válasza:
0%

a cölibátus miatt.

nincs nő nincs gyermek az életükben. persze van egy két nagyon jó pap így is de mondjuk 10ből maximum 1.

általában életképtelen komplexusos férfiak lesznek ma papok. sürgősen kéne egy újabb III. vatikáni zsinat. én pl szívesen lennék pap, elég "menő" vagyok a környezetemben van állandó barátnőm is akivel rendszeresen szexelek pedig még nem vagyunk házasok. ugyanakkor egy nagyon mélyen vallásos embernek tartom magamat, megtartom az ünnepeket a vasárnappal együtt és próbálom az életemet Istennek tetszően alakítani több kevesebb sikerrel :)

2012. szept. 18. 23:38
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát ez a kérdés nagyon Jó.:)

Ezen Én is gondolkodtam.

Ha egy Isten félő ember nem örömmel beszél Istenről és az országáról, akkor nem is hiszi el.

Nyilván, hogy ez annak köszönhető, hogy Hivatást csináltak ebből, pedig ez életforma nem hivatás.

Pénzt kapnak érte, és ezért teszik, de nem biztos hogy mindegyik hiszi is.

Zsömle/Lány

2012. szept. 19. 08:11
 5/16 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Kicsit átalakítottam a kérdésed. Így hogy tetszik?

Az emberek miért olyan élet untak mindig? (nem mind, olyan csak az átlag)

Én nem vagyok életunt,de néha elmegyek emberek közé!Azt látom,hogy az ember beszél,néha egész jó dolgokról is csak az a baj,hogy nem látom,hogy közösségbe lenne Istennel vagy,hogy élvezné amit csinál,olyanok,néha mint akik csak a kaszást várják!Kellene nekik egy kis jó kedv,öröm vagy tudom is én,akármi!Így az élet is borzasztó lehangoló!

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. szept. 19. 08:47
 6/16 anonim ***** válasza:
34%

Igaz, nem vagyok öreg, tehát a mögöttem álló 23 év még nem olyan sok, de ez idő alatt én még egy életunt pappal sem találkoztam, pedig elég sok papot ismerek személyesen is.

Kicsit azt érzem a kérdésben, hogy "mindegy mivel, csak kritizáljuk megint a papot és az Egyházat."

A Szentmise nem szombat esti buli, és nem is olyannak kell lennie, mint pl a Hitgyüli ugrabugrálása. Az csak showműsor, az imához elsősorban csend kell. Aztán meg egy papnak is lehet rossz napja, és nem az a feladata, mint egy humoristának, hogy jól szórakoztassa a népet. Másfelől, sok pap szinte egész vasárnap faluról falura jár, mert paphiány van, és több helyen kell misézni, ez pedig igen fárasztó lehet.

2012. szept. 19. 09:18
 7/16 Hazardteam ***** válasza:
56%
Gondolom nem nézted a "szentjobb körmenetet". A múmiákban is több élet van eskü! Még nézni is szörnyű volt, nemhogy ott lenni basszus. Állt a pap falfehér pókerarccal, elhaló hangon magyarázott valamit arról, hogy a "hitet a szüleinktől kapjuk" (aszittem Istentől, de hát ez van) közben balfelől egy csávó hétrét görnyedve elé tartott egy vagy 10 kilós könyvet félig elé lógva, háta mögött valami testőr szerűség, jobbfelől meg egy másik ürge "lógott elé" egy mikrofont szorongatva, míg a pap vigyázban állt a maskarájában. A háttérben meg fakó, hullamerev arcok néztek ki a fejükből, akik úgy néztek ki, mintha most szöktek volna a proszekturáról.
2012. szept. 19. 09:31
 8/16 A kérdező kommentje:

Abszolút nem belekötni akarok, minde áron ,de ezt tapasztaltam!

Amúgy,az énekléses, vidám Istentisztelet sokkal jobb, mint egy temetéssel felérő mise!

Nem értem, mi jó abba, hogy valaki úgy prédikál, mint aki éppen eltávozni készül!

2012. szept. 19. 10:54
 9/16 Hazardteam ***** válasza:
Figyi, ez nem csak a katolikusokra vonatkozik amúgy. Régen, a kálvinista szertartásokon tilos volt a nevetés, mosolygás stb. is, mert hogy az "nem méltó" Istentiszteletre. A "nevető pápáról" hallottál már? II. János Pál pápa előtt volt, és ugyan, csak 1-2 hónapig emlékeim szerint, de pl. ő volt az, aki eltörölte ezt a búskomornyikságot, meg azt, hogy csak latinul lehessen miséket celebrálni az adott országok saját nyelve helyett (emlékeim szerint) Bizonyára a katolikus papok között is vannak vidám fickók, nem hinném, hogy az egész világon egyöntetű lenne a rendszerük. Viszont én is úgy tapasztalom, hogy itthon a legtöbbnek annyi köze van az élethez, amennyi látszik..
2012. szept. 19. 11:12
 10/16 anonim ***** válasza:

Bár engem lenulláztak a Hazardteam barátommal együtt, de egyet értek vele, nem baj... Ha Jézus így prédikált volna, nem sokan csüngtek volna rajta.:):(

Zsömle/lány

2012. szept. 19. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!