Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elhunyt édesapánk lelki...

Elhunyt édesapánk lelki üdvéért lehet katolikus misén kérni szentmise áldozatot? Ö evangélikus volt de nem gyakorolta hitét.

Figyelt kérdés
2012. szept. 11. 19:33
1 2 3
 21/23 lsandor ***** válasza:

Gyaj de kedves vagy Titus Pullo@

Hát igen akkor imádkozzunk a tudatlan halottakért, ennek tényleg sok értelme van

2012. szept. 23. 09:44
 22/23 Lélek válasza:

Kedves kérdést feltevő, és előttem hozzá szólók. Véletlenül bukkantam erre a párbeszédre, amikor a google keresőben arra kerestem választ, hogy mit jelent a halottakért mondott mise, amit a mi falunkban mindig mindenki jó szokás szerint megtart.

A benyomásomat írom le a párbeszédről, és nem a kérdésről, hisz azt hiszem, ez már túl lett tárgyalva, ki lett fejtve alaposan.

Független olvasóként úgy hiszem, hogy ilyen kérdésben csak olyan intelligens, higgadt, tiszteletteljes, egymást valóban nem támadó hangnemben van értelme beszélni, ahogy "kzs" és "Ignus" tette. Különben megint jöhet a sötét középkor, az inkvizíció... no meg ahogy a kutatásaimból kiderült a búcsúcédulák árusítása, hogy a halottaink kikerüljenek a purgatóriumból (erre irányul ez a mise) ... amit szerintem senki sem kíván vissza.

2013. febr. 19. 17:33
 23/23 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet.

Az üzlet,az üzlet!

2016. nov. 3. 05:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!