Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszteny hivok, meg tudnatok...

Kereszteny hivok, meg tudnatok magyarazni a Jel 3:12?

Figyelt kérdés
Miert nevezi az adott reszben (de akkar egybe olvasba az elejetol azaz a Jelenesek 3:1-tol 12.i is hasonlo ertelemmel bir) negyszer is Jezus aki Isten Istennenek az Atyat? Azt ertem en hogy az Atya is Isten de egy Istennek nem lehet Istene mert akkor nem egy Isten van hanem tobb.

2012. aug. 28. 11:57
1 2 3 4 5
 41/44 lsandor ***** válasza:
Azért nevezi Jézus Atyának mivel Jézus az egyetlen, akit Isten közvetlenül alkotott és így joggal nevezhető Atyának. A háromság tanítása pedig teljes mértékben pogány eredetű, a Biblia valójában nem tanítja. Jézus felett áll Isten, JHVH, mind rangban, mind személyiségben. Isten az egyedüli aki mindig is volt Jézusnak van kezdete
2012. aug. 31. 16:19
 42/44 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Úgy tűnik, hogy csak dűlőre jutottunk mi ketten! Kezdjük hallani egymás beszédeit! Ennek nagyon örülök. :)

2012. aug. 31. 17:06
 43/44 A kérdező kommentje:

En is orulok ennek.Szoval elfogadot te is hogy Jezus nem Isten habar isteni termeszetu hisz az Atyatol szarmazik de ennyi es azert van Istene neki is mert o nem Isten.

Meg egy kerdesem volna hozzad: mely felekezethez tartozol?

2012. aug. 31. 17:56
 44/44 anonim ***** válasza:

Én azt fogadom el, hogy egy az Isten és egy az Úr, a Jézus Krisztus. Nem tehetek mást, ez van leírva a Bibliába. Minden olyan idézetet, melyről tudomásom van, és Jézus=Isten bizonyítására használják fel, egyértelmű félremagyarázás, és általában meg is szoktam tudni magyarázni.

A szent lélek, kvázi szent szellem Isten szelleme. Nem tudom, hogy hogyan lehetséges ez, de ha fel tudnám fogni az agyammal Istent, akkor nem lenne méltó az imádatomra. De nincs hármasság, nem fej-tor-potroh az Isten. Szelleme nem különálló személyiség. Mivel az ember nem tudja felfogni, így olyan dolgokhoz folyamodott, mint a szentháromság.

Nem tartozom felekezethez itt a Földön. Nekem nem itt van a hazám. Isten gyülekezete nem egy név, egy jelszó, egy hitvallás. Isten népe megannyi nép közül való.

Jn 10,16 Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor.

Nekem Isten pásztora az egyedüli pásztorom. Én szétszéledt nyájnak egy aprócska tagja vagyok, egy száraz kóró. De van, ki meglocsoljon, és van, ki életre hívjon.

2012. aug. 31. 18:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!