Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszteny hivok, meg tudnatok...

Kereszteny hivok, meg tudnatok magyarazni a Jel 3:12?

Figyelt kérdés
Miert nevezi az adott reszben (de akkar egybe olvasba az elejetol azaz a Jelenesek 3:1-tol 12.i is hasonlo ertelemmel bir) negyszer is Jezus aki Isten Istennenek az Atyat? Azt ertem en hogy az Atya is Isten de egy Istennek nem lehet Istene mert akkor nem egy Isten van hanem tobb.

2012. aug. 28. 11:57
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Jol van.Akkor atfogalmazom a valaszom : Az eletet ovnunk kell ez Isteni parancs.Az elet a verben van tehat a vert eletmentesi cellal igenis hasznalhatjuk de nem ennivalo habar szegeny Sziberiai oslakosok akik az allat veret megiszak jobb hijan hogy taplalekhoz jussanak (Discovery History) eleg faramuci helyzetben vannak.....:)

Ha meg nem torveny altal igazit meg Isten hanem kegyelem atal akkor nem is bunosok es folleg azok nem bunosok akik a vert eletmentes celjabol hasznaljak.:)

2012. aug. 30. 11:33
 32/44 A kérdező kommentje:
Ezert is vilagos az elso panacs hogy ne edd meg mig a Szentlelek megerositi ugy hogy tartozkod tolle de mitol hat a megevesetol.De jutathatok vert eletmentesi cellal a rendeltetesi helyere a vererekbe? Hat mar miert ne , Isten nem kototte ki hogy eletmentesi cellal se hasznald a vert.....tehat aki ezt megtagadja mint orvos az gyilkos csak akkor nem ha a beteg nem egyezik bele de akkor a beteg meg ongyilkos.....
2012. aug. 30. 11:37
 33/44 anonim ***** válasza:

Igen, kérdező megfordíthatjuk.

Szerinted inkább emberekben bízva várjunk segítséget mint Istenben bízva tőle kérjünk segítséget?

Miben is van nekünk hitünk?

Istenben hinni azt jelentené, hogy hisszük, hogy ő van???

2012. aug. 30. 14:32
 34/44 A kérdező kommentje:
Istenben hinni azt jelenti hogy elhiszuk Jezus ertunk halt meg igy reszesulunk a bunbocsanatban ingyen kegyelembol.
2012. aug. 30. 17:02
 35/44 anonim ***** válasza:

Az tök jó, akkor azt csinálok amit akarok, csak hinném kell, hogy Jézus meghalt értem.

Róm 3:31 A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-e a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük.

Tehát hiába regélt Isten annyi mindent.

A zsidók istene más lenne mint Jézus atyja?

Jak 1:17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

Tehát azt mondhatjuk hogy a Bibliából azt fogadom el, ami tetszik???

2012. aug. 30. 18:16
 36/44 A kérdező kommentje:

Senki sem cselekedetei altal lesz megvaltva hogy ne dicsekedhessek.Egyertelmu Pal uzenete.

Amiert pedig Jezus meghalt az a buneink igy megszabaditott a buneinktol ergo mar nem vagyunk torveny allat

2012. aug. 30. 18:38
 37/44 anonim ***** válasza:

Jak 2,20 Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?

Jn 3,21 A ki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek.

Rm 2,6 A ki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint

Jak 2,26 Mert a miképen holt a test lélek nélkül, akképen holt a hit is cselekedetek nélkül.

1Pt 1,17 És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint, félelemmel töltsétek a ti jövevénységtek idejét:

ŐŐŐŐŐŐŐŐÖÖÖÖÖÖÖÖőőőőőőőőőööööööööööö.........._________

2012. aug. 30. 19:31
 38/44 A kérdező kommentje:

Hat en nem azt allitom hogy nem kell jot cselekedni hanem azt hogy nem a jo cselekedeteink miat leszunk megvaltva........

Nem azt irtam hogy aki hisz Istenben nem kell jot cselekedjen , kell , de nehogy azt higyje hogy jocselekedetei miatt valtodik meg.

Pelda ra a lator :sem nem vett urvacsorat (azaz vett mert meghalgata Jezus szavait es felismerte igazstartalmat igy megmenekult, ez is bizonyitja azt hogy Jezus a tanitasara ertette a kenyeret es bort), nem votl megkeresztelve, es semmi de semmi jo cselekedet nem tett csak hit Jezus szavanak es elismerte bunosseget.....ugyhogy nem all meg az ervelesed.De en inkab arra lennek kivancsi miert van Jezusnak aki Isten es mar a menyekben van Istene.....

2012. aug. 31. 11:57
 39/44 anonim ***** válasza:

Egyről beszélünk, szerintem, csak "mellém beszélsz".

A cselekedetek által nem igazulhatsz meg, mert Isten előtt csak hit által nyerhetünk. Viszont cselekedetek nélkül nincs hit, de hit által nyerhetünk cselekedeteket.

Azt mondod, hogy nem állja meg az érvelésem a helyét?

Ne haragudj, de több válaszomon keresztül Bibliai idézetekkel érveltem, de te azt nem fogadod el. Mi módon fogadnál el bármilyen más érvelést is? Te azt fogadod el, melyet már eleve vallasz.

Róm3,31: "A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük."

Bár, hiába is idézek bármit, igaz?

Akkor miért kérded, hogy hogyan lehet Krisztus felett Isten? A 6-os válaszra nem válaszoltál, szerintem elég egyértelműen válaszoltam a kérdésedre, persze a Bibliából, aminek te látszólag ellene mész, és nem veszed be.

Szia

2012. aug. 31. 14:13
 40/44 A kérdező kommentje:
Hmm ...atneztem a hatos valaszod szerintem ott egyertelmune az jon le hogy csak egy Isten van az Atya es Jezus nem Isten habar az Atyatol lett.Es ezzel egyertelmuen es meszemenoleg is egyet ertek.Amint azzal is hogy hit altal nyerunk udvoseget es hit altal cselekszunk jot is.
2012. aug. 31. 14:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!