Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kereszteny hivok, meg tudnatok...

Kereszteny hivok, meg tudnatok magyarazni a Jel 3:12?

Figyelt kérdés
Miert nevezi az adott reszben (de akkar egybe olvasba az elejetol azaz a Jelenesek 3:1-tol 12.i is hasonlo ertelemmel bir) negyszer is Jezus aki Isten Istennenek az Atyat? Azt ertem en hogy az Atya is Isten de egy Istennek nem lehet Istene mert akkor nem egy Isten van hanem tobb.

2012. aug. 28. 11:57
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Hmm ez elgondolkodtato, milyen vallasu vagy?

Szerintem itt mar inkabb jobb volna Isten fia-nak nevezni es kesz ezzel jol lefedted a valosagot es nincs atfedes Isten es isten fogalmak kozott.

2012. aug. 29. 14:11
 12/44 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az Isten fia is teljesen jó fogalom, ugyanakkor az is igaz, hogy mi, megtért és újjászületett hívők is Isten fiainak neveztetünk, és azok is vagyunk, hiszen akik az ő nevében hisznek azok nem vérből, sem a testnek akaratából, sem férfiúnak indulatából, hanem Istentől születtek.

Tehát az Isten-fiúság ránk is ugyanúgy igaz, testvérei vagyunk Jézusnak ebben a fiúságban, nem is szégyell bennünket atyjafiainak nevezni. Testvérek azok, akik egy apától születnek. Jézus Krisztus Atyja a mi Atyánk is, ezt ő maga jelenti ki feltámadása után:

""menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.""

Vallásom, reményeim szerint, nincsen. Hitem van az Örökkévaló Istenben és az Ő Felkentjében az Úr Jézusban. Felekezethez nem tartozom. Gyülekezetem, testvéreim vannak.

2012. aug. 29. 14:25
 13/44 A kérdező kommentje:

""menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.""

Ezt azert ki lehet cselezni mondvan Jezus meg a foldon volt igy merg nem volt teljes isteni mivoltaba ezert is nevezte Atyanak es Istenenek az Atya Istent.De miutan felment a menybe mar mas teszta mert akkor mar egyenrangu kellet volna legyen az atyaval...persze a bibliabol kitunik hogy nem pont az emlitett idezet alapjan.

A kerdest ujbvol felteszem: Mely gyulekezetbe jarsz hogy hivjak azt a gyulekezetet?

2012. aug. 29. 14:42
 14/44 anonim ***** válasza:

Az Úrvacsorával kapcsolatban Jézus megmondta. Nem kell nekünk belebeszélni.

Ján 15:13 Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

Ján 15:12 Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket.

Luk 22:19 És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nekik, mondván: Ez az én testem, mely ti értetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Magyarán nem baj, ha monoton végezzük a kenyértörest, mert :

Kol 2:16 Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:

Kol 2:17 Melyek [csak] árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.

máshol:

Zsid 10:1 Minthogy a törvényben a jövendő jóknak árnyéka, nem maga a dolgok képe van meg, ennélfogva azokkal az áldozatokkal, amelyeket esztendőnként szünetlenül visznek, sohasem képes tökéletességre juttatni az odajárulókat;

De ez azt fejezi ki, hogy amiképpen Jézus úgy szerette a tanítványokat, hogy életét adta, úgy szeressük egymást, hogy amiképpen megtörte testét, mi is törjük meg testüket másokért, mert senki nem szeretheti jobban a másikat, mint így.

2012. aug. 29. 14:48
 15/44 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

Örülök, hogy újra kérdezel :)

A közösségünknek nincsen hivatalos neve, nem vagyunk sehol bejegyezve, nyilvántartva, igen kevesen vagyunk és lakáson, házaknál gyülekezünk. Örömmel teszünk eleget az Isten rendeléseinek, így megtartjuk a szombatokat, újholdakat és az éves ünnepeket, tartózkodunk minden tisztátalanságtól, tisztátalan ételtől, igyekszünk mindenben igaz módon szolgálni egymást és a mi Atyánkat.

2012. aug. 29. 14:49
 16/44 A kérdező kommentje:

Nos 14:28

Ezt ragadnam ki:

"Ez az én testem, mely ti értetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre"

Katolikus kovetkeztetes szerint Jezus testeve valtozik a kenyer es vereve a bor ezert is van peldaul az ortodoxoknal is hogy leterdelnek urvacsorakor imadvan a kenyeret es bort, mert hat Jezus szavai igy egyertelmuen szo szerint kell venni (szetnsegimadas).

DE:

A fentebb valo idezet is Jezustol szarmazik hisz o uzen a Jelenesekben a filadelfiai gyulekezet vezetojenek (angyal = hirvivo) namarmost ha szo szerint veszuk akkor Isten-nek (aki ugye Jezus) Istene van aki az Atya.....na de a katolikusok itt mar nem fogadjak el szo szerint Jezus beszedet pedig meg ugy sem kifogalsolhatnak hogy kepletesen beszel mert itt tenyleg nem ugy beszel, legalabbis a Jel 3:12-ben.De a reformatusok is szinten bajba vannak a Szentharomsag miatt...szoval ezert kerdeztem meg minden kereszteny gyulekezetet mivel tobb ember tobbet "lat" alapon hatha valaki talal logikus magyarazatot az adott paszusra.

2012. aug. 29. 15:32
 17/44 A kérdező kommentje:
Jol van munya, ha nincs hivatalos nevetek csak van egy honlap es csak nevezitek gyulekezeteteket valahogyan es erre lennek kivancsi (honlapot is irhatsz).
2012. aug. 29. 15:35
 18/44 anonim ***** válasza:

Csatlakozom kedves Munyamunya válaszához.

A vérátömlesztéshez ennek meg mi köze van?

Egyébként orvosi szaktekintélyek nyilatkoznak az alternatív gyógykezelésekről, hogy sokkal pozitívabb hatásai vannak mint a szó szerinti transzfúziónak, de ezt most hagyjuk.

A 144 ezerről meg annyit,:: hogy ha mindenki az égbe menne akkor mindenkinek királyi papi címet kellene kapnia hogy a földön maradottakat vezessék irányítsák az életvizéhez terelgessék.

Ezt hogyan lehetne megvalósítani ha mindenki az égbe megy és mindenki királyi papi címmel rendelkezik?

Ahol királyság van ott alattvalók is vannak.

Ezért ez így helyén való, hogy csak agy korlátozott számú "megvásárolt" ember csoport mehet oda, hogy Krisztussal vezessék az embereket arra az állapotra, melynek egykor Ádám örvendhetett.Ezeknek nincs számuk, mert sokkal többen vannak.:)

Én például nem szeretnék oda menni, nem is érzem az égi elhívatást, ezért megmaradnék "alatt valónak", ha örökké élhetek a földön, mert ez sem mindenkinek adatik meg.:)

Zsömle/lány

2012. aug. 29. 15:40
 19/44 munyamunya ***** válasza:

Nos, ha mindenáron nevet akarsz biggyeszteni ránk - amit az apostolok pl. nem tettek - akkor mi volnánk az Isten budapesti gyülekezete.

Olvasnivalónak a churchofgod.hu weboldalt tudnám javasolni, habár ezt az Egyesül Államokban élők készítik, de a leginkább az ő gondolkodásmódjukkal értünk egyet.

2012. aug. 29. 15:46
 20/44 A kérdező kommentje:

A vérátömlesztéshez ennek meg mi köze van?

Szo szerint veszitek ergo a fent emlitett idezetet is szo szerint kell venni es igy bajba kerulsz.

Ha meg nem volt Isten Jezus hogyan vihette el az egesz emberiseg bunet????

A 144 ezerről meg annyit,:: hogy ha mindenki az égbe menne akkor mindenkinek királyi papi címet kellene kapnia

A 144 ezert en sem tudom hova tenni de mindanyian egyek leszunk a Krisztusban ergo valahol egyenranguak is leszunk vele tehat ha o a menyekben lesz mindanyian oda kerulunk mar akik vele vannak.....

2012. aug. 29. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!