Miért lenne jó, hogy vallásos lennék, hinnék, keresztény lennék?
Azért mert vallásos lennél, hinnél, és keresztény lennnél.
Nem a mi dolgunk azt mondani, hogy jó lenne. A miénk az, hogy elmondjuk, mi történik veled, ha keresztény vagy (megtalálod az összes többi kérdésben). Az, hogy neked jó e vagy nem, döntsd el te.
Ezt tényleg neked kell eldöntened. Bár régen rossz, ha ezen gondolkodni kell - mivel ha nem hiszel, akkor fölösleges az egyház, szerintem.
Én például járhatnék templomba és gyülekezetbe, amennyit akarok, mert képtelen vagyok komolyan venni a mindenféle istenségekről szóló meséket - ezért nem is tervezek vallásosnak lenni :)
A hit nem úgy működik, hogy na mostantól hiszek, és várom az eredményt. Ha alapból nem hiszel, akkor az csak valami hatásra (lelki trauma, érzelmi élmény, stb.) történik meg, sőt gyakran akkor sem. Ez a neveltetésedtől,
világlátásodtól is függ.
Aki azt mondja, hogy jobb lenne neked, csak azért mondja, mert nekik az a természetes, vagy megtérve jobb lett az életük, mint korábban volt. Valószínűleg azért, mert korábban üres volt, vagy bizonyos kérdésekre nem kaptak választ. (Életvitel, célok, okok, stb.) De ha ezt az igényt nem érzed alapból, vannak céljaid, elfogadod, hogy nincs mindenre jó válasz, akkor ne erőltesd, mert csak magadat csapod be. És ha valaki téríteni akar, örülj, hogy ő boldog, de ne irigyeld.
Egyáltalán nem lenne jobb. Nem gyanús, hogy egy olyan klub szeretne beszervezni aki azt tanítja, hogy a kételkedés nélküli hit erény? Hogy ne kérdőjelezz meg semmit. Hogy hiába tűnik valami ellentmondásosnak, logikátlannak, nem baj, ne gondolkodj, ne kételkedj, csak higgy.
A tanításainak lényege a szándékos bűntudat keltése a pokollal való fenyegetéssel. Minden amit egy vallás adhat (közösség?remény?), azt megkaphatod máshonnan is fölösleges bűntudatban tartás nélkül.
Teljes mértékben egyetértek az előttem szólóval. Vallásos is sokféleképpen lehetsz, de csak akkor leszel, ha olyan lelki problémáid akadnak, amelyek megoldását fontosnak tartod, de lemondtál a megoldás megtalálásáról. Már csak a hit marad, ez vezet el a valláshoz. Ahhoz, amelyik - a te értelmezésed szerint - a legtöbbet ígéri a problémáidra. Ez az ígéret természetesen nem szó szerint értendő.
Ha ilyen gondjaid nincsenek (vagy meg tudod magyarázni, ha megoldani nem is), akkor nem lesz szükséged vallásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!