Miért lenne jó, hogy vallásos lennék, hinnék, keresztény lennék?
nem feltétlenül attól leszel vallásos, hogy templomba jársz, és különböző gyülekezetekbe mész.
az egyházról mint intézményről inkább nem alkotnák véleményt, szégyen amit csinálnak.
Ha a vallásos azt jelenti, hogy egy közösség viselkedésmódját veszed fel (nevezzük akár gyülekezetnek), akkor csak minden rosszabb lenne. A végén pedig el is kárhoznál, a Biblia tanítása szerint.
Ha úgy érted, miért lenne jó Istent ismerni és elfogadni, hogy igaza van, akkor meg fordítva ülsz a lovon. Ha tényleg létezik egy világot teremtő Isten, aki tényleg él, akkor a kérdésednek elég kevés az értelme.
Most olvasd el mégegyszer, pusztán hideg logikával, és hagyd ki az érzelmeidet. Rá fogsz jönni, hogy igaz, amit írtam.
Azt kérdi a vakon született gyermek:" miért volna jó nekem látni?" A válaszom mindkettőtöknek:
Mert olyan dolgokat tapasztalnál meg, aminek bár jelen esetben nem érzed a hiányát, de szerintem értelmetlen nélkülük élni, főleg így, hogy élhetsz velük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!