Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért legyek keresztény?

Miért legyek keresztény?

Figyelt kérdés
Nem vagyok megkeresztelve, és eléggé foglalkoztat a vallás téma. Vannak ezek a New Age irányzatok...hidd és sikerül;pozitivizmus;bármit megvalósíthatsz;nincs lehetetlen;agykontroll..stb. amit ha jól értelmezek, a kereszténység elismer, hogy működik, de a Sátánhoz köti.ez engem megfog, látok benne rációt. És ezért közelednék a keresztény valláshoz, mert ebben és is tudok hinni, hogy ezek "rosszak" valójában, de érdekelne, hogy , aki keresztény, az, hogy bírja, hogy eltekint az ilyemik gyakorlásától(pl. hiszek benne, hogy megtudom csinálni, CSAK rajtam múlik, ha akarom)...?Istenhez, ha imádkozom, akkor valóra váltja a kérésem? Vagy megtagadja azt, ha úgy téli meg, nekem nincs rá szükségem?(pl. siker)?
2012. aug. 26. 13:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%

Ha Isten tényleg létezne, tényleg szerető, mindenható és mindentudó lenne, NEM ilyen világban élnénk.

Folyomány: Isten nem létezik, felejtsd el.

Avagy gondolj csak bele: képzeld el, ha TE lennél Isten. Mindent tudnál, de TÉNYLEG MINDENT, a jövőre nézvést is. Tudnád, mikor mi történne, miből mi következne, SEMMI nem érne váratlanul, tudnád, ki mikor mit csinálna, MINDENRE fel lennél készülve alapból.

És mindenható is lennél még hozzá, tehát az előbbi tudással együtt valóban tökéletes világot alkothatnál, ahol NINCS és SOHA NEM IS LESZ rossz, gonosz, bűn, lázadás, vagy miegyéb, csak szeretet, jóság és békesség, harmónia.

És szerető is lennél még hozzá, tehát nyilván szeretnéd a lehető legjobbat is biztosítani minden és mindenki számára, akit és amit csak teremtesz.

Most mondd meg őszintén, te úgy csinálnál mindent, hogy úgy alakuljon a Föld és az emberiség sorsa, ahogyan ténylegesen alakult? Járványokkal, háborúkkal, éhínséggel, szenvedéssel, pusztulással, nyomorral, halállal, kínzással, és még sorolhatnám?

Amikor pedig TÖKÉLETESEN HATALMADBAN ÁLLNA mindezt kikerülni és a kezdettől a végig háborítatlan és zavartalan édeni, paradicsomi állapotokat biztosítani, amit soha semmi nem bolygat meg?

Akkor egy rohadt nagy szadista állat vagy, már bocs. És ha Isten létezik, akkor ő is az. Ez esetben összepasszoltok, hihetsz benne nyugodtan.

De ha te NEM vagy ilyen...

Ha te egész másképp csinálnád...

Tényleg kihasználnád a lehetőségeidet, és tényleg igazi édent teremtenél, békességet és szeretet...

Akkor biztos, hogy egy olyan figurát akarsz imádni, aki a jelek szerint rohadtul nem ilyen...?

Aki képtelen mit kezdeni az állítólagos hatalmával, elszúrja a teremtményeit, bosszúszomjas és szadista...?

Akihez képest a 20. század legnagyobb diktátorai sincsenek sehol még együttvéve sem népirtás terén...?

2012. aug. 26. 13:43
 2/17 anonim ***** válasza:
66%

+tipp: misztikum helyett inkább a valóságot kutasd. Tanulj. Olvass tudományos ismeretterjesztő könyveket, nézz ilyen témájú dokumentumfilmeket. Szagolj bele minden tudományágba, biológiába, kémiába, fizikába, matekba, pszichológiába, szociológiába, tanulj, művelődj, és főleg: GONDOLKODJ KRITIKUSAN MINDENRŐL.

Sokkal többet érsz ezzel, mint a vallásos maszlaggal.

És ha mégis ragaszkodsz a valláshoz: miért épp a kereszténység? És ha a zsidóknak van igazuk? Vagy a muszlimoknak? Vagy a hinduknak? Vagy a buddhistáknak? Miből gondolod, hogy épp az álszentek egyháza az igaz? Mert azt mondják? Ez aztán a bizonyíték, tényleg...

2012. aug. 26. 13:52
 3/17 anonim ***** válasza:
25%

Kezdésnek javaslom ezt a sorozatot:

http://www.youtube.com/watch?v=KglbMn3h9XA

2012. aug. 26. 14:06
 4/17 A kérdező kommentje:
a Biblia miatt gondolom, hogy a keresztényeknek "van igaza" (eltekintve attól, hogy mennyit változott az idők során, valahogy mégsem hagyta valami, hogy az a szent könyv megsemmisült volna az idők során.) és szerintem nagyon fontos tanításokat tartalmaz.
2012. aug. 26. 15:15
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Menj el templomba, és kapcsolódj be az istetisztelekbe /misékbe, keresd fel a lelkészt/papot a kérdéseiddel. A gyakorlatban lesz lehetőséged megtapasztalni Istent.

Imádkozz, és olvasd a Bibliát, eddig jó úton haladsz!

2012. aug. 26. 16:08
 6/17 anonim ***** válasza:
28%

"a Biblia miatt gondolom, hogy a keresztényeknek "van igaza" (eltekintve attól, hogy mennyit változott az idők során, valahogy mégsem hagyta valami, hogy az a szent könyv megsemmisült volna az idők során.) és szerintem nagyon fontos tanításokat tartalmaz."

Hehe... Hát akkor egy-két meglepetés számodra:

1.a. Vannak a Bibliánál jóval ősibb "szent" írások is, amik szintén fennmaradtak és még csak nem is változtak.

1.b. A Biblia egyszerűen azért maradt fenn, mert épp a tanításaival _ellentétben_ rohadtul erőszakos volt a kereszténység és tűzzel-vassal terjesztette, erőszakolta rá mindenkire, irtva mindenkit, aki nem akarta elfogadni. Lásd "Szent" István és Koppány esetét. Ez tartotta fenn tehát: emberi akarat, emberi vér és emberi erőszak. Csodás. És persze emberek is írták.

2. Ó, igen, a Biblia csodálatos tanításai...

Mózes II. könyve:21:17 : ha rosszat szólsz a szüleidre, halált érdemelsz (akkor is, ha a kritikád jogos).

Mózes III. könyve:20:13 : ha meleg vagy, halált érdemelsz.

Mózes III. könyve:24:16 : ha kritizálod Istent, halált érdemelsz (akkor is, ha a kritikád jogos, és egyébként nem is létezik).

És még számos hasonló finomság.

Van erre egy nagyon jó kis hasonlat: jó tanítások után kutatni a Bibliában olyan, mint kukorica után túrni a trágyában: végülis találhatsz egy-két szemet, de megéri...?

Tudod, mindaz, ami a Bibliában tényleg jó, elfér egy-két A/4-es oldalon, és attól teljesen függetlenül is kisakkozhatja magának bárki, akinek van egy csepp kis esze, empátiája és józan emberi belátása. Főleg, ha egyébként is szeret gondolkodni, olvasni és tanulni.

Viszont minden más meg, amit látsz a Bibliában, förtelem: gyűlölet, uszítás, kínzás, pusztítás, halál, mészárlás, rombolás, kirekesztés.

Ez az ábrahámi hitűek csodás "szent" könyve.

Még mindig olyan vonzónak találod?

2012. aug. 26. 16:09
 7/17 anonim ***** válasza:
44%
hmm előző válaszíró, tök igazad van..... én is sokat gondolkoztam már ezeken a dolgokon, és nekem is hasonló gondolataim voltak. Meg nekem sokat számított az is, hogy vannak tudatosan újraszületett Lámák. Pl. Karmapa.
2012. aug. 26. 16:37
 8/17 anonim ***** válasza:
mondjuk nemtudom te mit hiszel, miben hiszel, de nekem is eléggé hasonló gondolataim voltak erről az egész Isten ügyről.
2012. aug. 26. 16:41
 9/17 anonim ***** válasza:
27%

kiroru: akkora ateista vagyok, hogy elpárolognak a közelemben az istenek. ;)

De viccet félretéve, a buddhizmussal és más értelmesebb filozófiai(!) irányzatokkal semmi bajom, viszont az ábrahámi vallásokban az emberiség egyik legveszedelmesebb rettenetét látom, amelyek még nagyobb bajokat okozhatnak a jövőben, mint az atombombák... egyszerűen azért, mert vakhitre és nemgondolkodásra nevelik a népet, hülyítenek és butítanak, erénnyé magasztalják a kérdés nélküli vakhitet és a zárt elmét, és még sorolhatnám... Mintha nem lenne már alapból is épp elég sötét, elborult ember a világon... és ráadásul alapból is visszás az egész.

2012. aug. 26. 21:05
 10/17 anonim ***** válasza:
41%
Mert Jézus szeret téged és meghalt érted a kereszten. A New Age irányzatokat tényleg nem szereti a kereszténység, mert tévútra vezetnek. Ugyanakkor mi is hiszünk abban, hogy semmi sem lehetetlen, de mi ezt nem ahhoz kötjük, hogy mi vagyunk rá képesek, hanem Jézus. Jézus segítségével bármire képesek vagyunk. A másik különbség az, hogy mi nem ugyanazt akarjuk, mint a New Age-esek. Ők sokszor a pénzre is törekednek, mi pedig csak a lelki boldogságot és az örök üdvösséget tartjuk szem előtt. Ha például egy sportkocsit kérek Jézustól, azt nem kapom meg, mert az örök élethez nincs rá szükségem, viszont ha kérek egy akármilyen tragacs autót, hogy tudjak missziós útra menni, azt nagy eséllyel megkapom. Jézus szeret téged és meghalt érted a kereszten. Tarts bűnbánatot és térj meg Hozzá.
2012. aug. 27. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!