Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért legyek keresztény?

Miért legyek keresztény?

Figyelt kérdés
Nem vagyok megkeresztelve, és eléggé foglalkoztat a vallás téma. Vannak ezek a New Age irányzatok...hidd és sikerül;pozitivizmus;bármit megvalósíthatsz;nincs lehetetlen;agykontroll..stb. amit ha jól értelmezek, a kereszténység elismer, hogy működik, de a Sátánhoz köti.ez engem megfog, látok benne rációt. És ezért közelednék a keresztény valláshoz, mert ebben és is tudok hinni, hogy ezek "rosszak" valójában, de érdekelne, hogy , aki keresztény, az, hogy bírja, hogy eltekint az ilyemik gyakorlásától(pl. hiszek benne, hogy megtudom csinálni, CSAK rajtam múlik, ha akarom)...?Istenhez, ha imádkozom, akkor valóra váltja a kérésem? Vagy megtagadja azt, ha úgy téli meg, nekem nincs rá szükségem?(pl. siker)?
2012. aug. 26. 13:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem meg az élet értelme a pozitiv gondolkodás a józan ész, és nem az hogy mindenféle tündérmesékben higgyünk...a kereszténység 400 évvel jézus halála után jött létre mikor ő élt akkor még a gondolata sem volt kereszténységnek és az hogy ennyi féle vallás van első jele kéne legyen annak hogy mind butitás.. ez az én véleményen... talán a Buddhizmus a leg életképesebb az részben filozófia érdemes lenne utánna nézned:)
2012. aug. 27. 17:08
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

Először azt kellene tisztáznod, hogy számodra van-e Isten.

A (vallás)filozófia tanárom azt mondta, csak meg kell kérdezni a másikat: "Lemásztál már a fáról". Ha igen, akkor van Isten, ha nem , akkor majom vagy. (tudom, hogy durva!)

Ha úgy gondolod, hogy a világ elég bonyolult ahhoz, hogy ember keze által jöjjön létre, akkor szükségképp van egy transcendens valami/valaki, aki alkotta, aki mozgatja. Őt sokféle módon nevezhetjük Isten, Mozdulatlan Mozgató, Teremtő, Allah, Jahve, Sors.

Azt azért jó, ha tudod, hogy Isten nem egy automata. Nem úgy van, hogy bedobsz két miatyánkot és egy üdvözlégyet és megkapod a matek ötöst. (Bocs, hogy általános iskolás a példa, de a gyerekeknek is ezt szoktam mondani)

Szóval nem csak úgy van, hogy te mormolsz pár imát, s várod a csodát.

Isten csak akkor segít, ha látja hogy te is beleteszed a magadét, megküzdesz azért a valamiért. S még akkor sem biztos, hogy az lesz a segítség, hogy teljesíti amit akartál. Lehet, hogy csak egy útra vezet, amin ha végig mész, megkapod amit kértél.

Tehát, lehet, hogy nem rögtön fog teljesülni a dolog.

Viszont a mai világban, ahol egyre önzőbbek, rátartibbak, befolyásolhatóbbak az emberek, egyre jobban elhatalmasodnak a gonosz erők, fontos, hogy legyen az éltednek egy szerkezete, vázrendszere, amire mindig támaszkodhatsz. Fontos, hogy az életed ne homokra épüljön, mert akkor jön egy kis szél vagy egy kis eső és elviszi a házadat.

Nézz körül a környezetedben. Biztosan találsz többféle embert (Istenfélőt és hitetlent, jobb módút és szegényt)

Az Istenfélőt is megrendítette a gazdasági válság, de mégsem idegeskedik annyit, mert tudja, hogy van egy Gondviselője, s ha állja a sarat, ha továbbra is kitart, akkor megtermi gyümölcsét a várakozás.

A hitetlen csak azt látja a válságban, hogy már megint emelkedett minden, a fizetés még mindig ugyanannyi stb.

Szerintem is érdemes lenne elbeszélgetned egy lelkipásztorral. Jelezheted felé, hogy nem vagy keresztény, de lenne egy pár kérdésed. Ha nem szimpatikus vagy félsz ilyennel előhozakodni, akkor egy keresztény ismerősödnek, aki jártas a dolgokban, s gyakorolja is a vallását, Neki is elmesélheted, hogy milyen gondolatok foglalkoztatnak. (Kérlek, hogy korodbeli vagy középkorú legyen, akit megszólítasz, mert nem valószínű, hogy Mari néni tud neked segíteni, hiába van ott vasárnapról vasárnapra a templomban.

Ja és ne légy türelmetlen. Nem egyik napról a másikra fogsz tisztán látni. Én még sokszor ma sem látok tisztán.

Sok sikert és kitartást az Út kereséshez.

2012. aug. 29. 21:09
 13/17 anonim ***** válasza:

"Ha úgy gondolod, hogy a világ elég bonyolult ahhoz, hogy ember keze által jöjjön létre, akkor szükségképp van egy transcendens valami/valaki, aki alkotta, aki mozgatja."

Aki pedig szükségképp még sokkal bonyolultabb is a világnál. Akkor mit is oldottunk meg...? Ebben az esetben, ha a világ magától létrejötte x hihetetlenségű, akkor Isten magától való léte meg x a négyzeten hihetetlenségű. Akkor miért is könnyebb x a négyzeten hihetetlenségben hinni, mint az x-ben...?

Hívő logika... :P

2012. aug. 29. 21:46
 14/17 anonim ***** válasza:
47%

# 6

Válaszoddal hamisítasz, így önmagadat csapod be.

Ezt írtad:

"Mózes III. könyve:24:16 : ha kritizálod Istent, halált érdemelsz (akkor is, ha a kritikád jogos, és egyébként nem is létezik)."

Az eredeti szöveg:

Mózes III. könyve 24. rész 16.

És a ki szidalmazza az Úrnak nevét, halállal lakoljon, kövezze azt agyon az egész gyülekezet; akár jövevény, akár benszülött, ha szidalmazza az Úrnak nevét, halállal lakoljon.

Ha egyáltalán fogalmad volna róla, hogy mi az "az Úrnak neve", akkor elgondolkoznál annak igazság tartalmán, és a neked adott értelemmel többre is juthatnál.

Barátsággal:

Fekete Bárány

2012. okt. 23. 22:11
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Kedves #13!

El tudom mondani az ősrobbanásos sztorit is, de az nem én vagyok, az nem az én véleményem.

Nem tudom megtagadni saját magamat és hitemet sem.

Mindenki azt a variációt választja, amelyiket jónak látja.

Nyilván a történelem órán nem fogok előhozakodni a vallási véleményemmel az ősembernél, mert nem a véleményemet kérdezik, hanem egy tananyagot meg kell tanítani.

2012. nov. 1. 13:15
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

tudod a kereszténység kapott esélyt hogy jobbá tegye a világot, ezt úgy nevezzünk: sötét középkor

higgy amiben akarsz nekem nem ártasz azzal hogy a jézusos baromságaiddal hülyited magad

üdv =)

2012. nov. 2. 19:49
 17/17 anonim ***** válasza:
35%

Kedves Kérdező!

A hit nem egy rossz dolog sőt, szerintem a mai világban nélkülözhetetlen. Viszont az az Isten amit a Biblia mond, nem létezik. Isten nincs az égben, és nem egy szakállas öreg Úr. Senki vallását nem szeretném le szólni, de a Bibliát hétköznapi emberek írták, és csak példa beszédek vannak benne. Jézus sem volt Isten fia, egy sima ember volt, akinek lehettek képességei. Más részről a New Age vallások agykontroll és stb. nem gonosz dolgok, mert nem erőszakolják rá senkire ennek a gyakorlását nem tiltanak semmit és a te kezedbe adják a választási jogot. A katolikus vallás több 1000 embert tett el láb alól csak azért hogy a hatalmat megszerezzék. Több ezer és ezer férfit és nőt öltek meg "Isten nevében". A katolikus papok cölibátust fogadták amivel tagadják Isten akaratát "Szaporodjatok". Aki nem elsőáldozo az nem házasodhat templomban és még hasonló dolgokat tiltanak és szabnak meg. Az agykontrollt és a többi mondern pozitív gondolkodás módot azért tarták rossznak mert az ember itt tudatosan gondolkodik és él, nem pedig minták szerint. Használja az eszét, itt az ember központúság a lényeg. Ez persze nem azt jelenti,hogy nincs Isten. Én úgy képzelem el Istent, hogy ő mindenhol ott van mindenkiben és mindenben. Benned is. Nem kell teplomba menned, hogy közel legyél az Istenhez, mert ott van benned. Bármikor imádkozhatsz hozzá! Rossz dolgok meg nem azért történnek mert nincs Isten, ha nem azért mert a jó nem lehet rossz nélkűl és fordítva. És nem kell, hogy félj az Új Kori gondolkodástol, szerintem nyugottan probáld ki. Keress videókat a témával kapcsolatosan, vagy keres cikkeket amiből többet tudhatsz meg. Szerintem nem kell félni az új dolgoktól! Ja még annyi, hogy pl van egy ízig vérig vallások ember, jár templomba gyoni meg stb. de a szivében irigy és megvető másokkal, vagy gonosz gondolatai vannak, hiába van a templomba az Istene nem lesz vele! Én nem járok temploba nem voltam elsőáldozo sem nem is gyontam még, még is jobban érzem az Istenem mint mondjuk egy templomba! De a Te dolgod el dönteni, hogy szeretnél élni vagy, hogy mit szeretnél követni, de egy fontos higy önmagadban is, és ha van egy célod ne engedd, hogy mások elvegyék a motivációd!

2013. máj. 9. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!