Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne elérni, hogy...

Hogyan lehetne elérni, hogy még több ember térjen át a keresztény hitre?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 22:47
1 2 3 4 5
 41/49 Horváthné Imelyi B. válasza:
0%

Jézus a keresztény hitet alapította meg, amikor a földön volt, és életét adta értünk bűnös emberekért. A Biblia választ ad, és azonosítja azt a vallást, ami meggyőződésen alapul, és bizonyítékokon. A kérdés, hogy te azok között vagy, akinek e világ uralkodója megvakítja az elméjét, vagy az, aki nem érti, hogy miért kell meghalni, megbetegedni, miért van ennyi szenvedés, ki uralja most a világot, és hogy mi lesz a jövőben. Hogy miért volt szükséges arra, hogy Jézus feláldozza magát.

Több válaszadó aki azt állította, hogy ismeri a Bibliát, jobban tenné, ha olyan nem mondana, ami nincs benne. Mondja egy naponta Bibliát olvasó ember.

2012. aug. 31. 19:19
 42/49 lowriderGirl ***** válasza:
100%

Kedves Horváthné Imelyi B.,

már bocsánat, de milyen bizonyítékokon? Ha én most gyűjtök magam köré pár embert, alakítok egy szektát, aztán kivégeznek akkor 2000 év múlva én is szent leszek? Nem akarom senkinek az érzéseit megbántani, illetve elítélni a hitét, de szerintem a "vakított elméjű" rész inkább azokra illik, akik vakon követnek egy vallást, minden kétséget kizárva, pusztán annyi "bizonyíték" alapján, amit valaki jó régen leírt egy könyvbe. Azt pedig már tudjuk, hogy az egyház mennyi ostobaságot követett el pusztán amiatt, mert nem értett mindenki egyet velük, és volt, aki ellent mert mondani a beszűkült taníttatásnak... Hány remek értelmes embert végeztek ki? Ez mára csak azért változott, mert már civilizáltabb a társadalom, de a kereszténység alapgyökerei még mindig megvannak, csak ahogy tzolko mondta, a máglya helyett jöttek az olyan válaszok, hogy "Isten akarata kifürkészhetetlen"... Úgyhogy bocsánat, de pusztán egy olyan dologban hinni, amit semmi más nem igazol, csak hogy hiszek benne, nekem olyannak tűnik, mint mikor egy kisgyerek elképzel magának egy varázsbirodalmat. Persze lehet, hogy én tévedek, és emiatt a pokolban fogok szenetlapátolni, de hogy ott több értelmes ember lesz, az biztos. (

2012. szept. 1. 12:11
 43/49 lowriderGirl ***** válasza:
100%
bocsánat, a vége lemaradt, szóval nem akartam semmilyen rossz jelzővel illetni sem a hívőket, sem azokat, akik a mennybe mennének, csak arra céloztam, hogy sok értelmes és úgymond értékes embert küldtek a pokolba már eretnekség vádjával.
2012. szept. 1. 12:12
 44/49 anonim ***** válasza:
2%
Talán a verés...
2012. szept. 1. 15:47
 45/49 anonim válasza:
0%

Miért kéne hogy megtérjenek az emberek? Mondjuk mert a pokol egy fos hely? hm..? Ez kielégítő válasz? Ismerek egy embert aki gyerek korában becsengetett a barátjához a földre nyomta és annyit mondott neki hogy addig nem hagylak békén még meg nem térsz mert a pokol rossz hely! A gyerek megtért! Ez valós történet a csávó még jó pár embert megtérített ezzel a módszerrel! A kérdésedre a válasz imádkozz többet, böjtölj az emberiségért és kérd Istent hogy egyre több Istenre éhes emberrel ismertessen meg téged akiket meg tudsz "teríteni". Ha több érdekelne akkor nyugodtan küldj üzenetet :)

16/F

2012. szept. 2. 09:35
 46/49 anonim válasza:
0%

Hozzá kell még azt is tenni hogy aki ezzel a módszerrel megtért ma is hívő ember igaz már öreg de akkor is hívő! :D

Amúgy érdekes "térítő" módszerek vannak már sokról hallottam az előző kommentembe csak egy extrém de bevált módszert írtam :D

2012. szept. 2. 09:42
 47/49 anonim ***** válasza:
91%

Hozzászóltam már és sajnálom, de igen élesre sikeredett.Igazából nem ellenzem én olyan nagyon.

A kereszténység történelmünk része, múltunk és részben a jelenünk is. Az alapelvei jók és 2000 évvel ezelőtt szenzációs fordulatot jelentett. A templomok szépek és a művészetek sokat köszönhetnek a vallásnak.

Ahhoz, hogy több ember térjen át, hitelesebbnek kellene lennie, mert valóban sok tekintetben ellentmond már a természettudományos ismereteinknek. A csillagászatról már esett szó, de sorolhatnám, Darwintól kezdve a sort.

Bizonyos fokig akár irigyelni is lehet, azt, aki hinni tud. Ha az életben is tudja a keresztény eszméket megvalósítani, akkor nagyon hasznos is lenne, de nem igazán jellemző, szerintem.

A válaszom az, aligha lehetséges, mert az egyház már megpróbálta volna...

2012. szept. 2. 20:45
 48/49 anonim válasza:
0%

Igazából a kereszténység elkorcsosult ezért lett ilyen amilyen! Ma már van olyan kereszténység amit ma is be lehet tartani és benne van a szabályokba és nem csavargatva! :) már én is kommenteltem és hithű keresztény vagyok

16/F

2012. szept. 3. 19:26
 49/49 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a hit lényege az, h belülről kell h fakadjon, így a térítés, vagyis egy bizonyos vallás "reklámozása" pontosan azt akadályozza meg, amit amúgy hivatott lenne elérni, h az emberek rátaláljanak *stenre. Az én szememben csak az olyan ember hite ér bármennyit is, aki kizárólag belső késztetésre talált rá vmilyen formájú vallásra, filozófiára, életfelfogásra, így én nem is teszek különbséget hitrendszer és hitrendszer között.

A térítést, vagy akár csak a rávezetést pedig a fentebb kifejtettek alapján elítélem.

2012. szept. 17. 23:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!