Hogyan lehetne elérni, hogy még több ember térjen át a keresztény hitre?
A hitetlen ember bibliája, a hívő ember élete.
Élj tényleg keresztényi, példamutató életet és a példádat követni fogja, akit megérint a te hiteles életutad.Így lehet, mással nem nagyon.
Jézus is szembesült ezzel a problémával, és meg is adta rá a választ! :)
"Máté 9:35 És körüljárja vala Jézus a városokat mind, és a falvakat, tanítván azoknak zsinagógáiban, és hirdetvén az Isten országának evangéliumát, és gyógyítván mindenféle betegséget és mindenféle erőtelenséget a nép között.
Máté 9:36 Mikor pedig látta vala a sokaságot, könyörületességre indula rajtuk, mert el voltak gyötörve és szétszórva, mint a pásztor nélkül való juhok.
Máté 9:37 Akkor monda az ő tanítványainak: Az aratni való sok, de a munkás kevés.
Máté 9:38 Kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába."
tegnap 22:59
Egyetértek veled.
Kérdező,sorry,de azt kell mondjam,hogy a térítő vallásosok nem éppen a Krisztusi bölcsesség útján járnak.A viselkedésetekkel csak magatok alatt vágjátok a fát,mert sokkal inkább megutáltatjátok magatokat,és vallásotokat az emberekkel,mintsem megkedveltetitek.És ezt képtelenek vagytok felfogni,süketen és vakon bizonygatjátok,hogy márpedig ti jót tesztek,a másik ember érdekében.Ez pedig csak tovább rontja a dolgot.
Ha az ateisták, buddhisták, iszlámok, izraeliták, hinduk nem akarnak titeket téríteni, akkor ti mégis miért? Mindenkit megillet a vallásszabadság.
"Én azt állítom, hogy mi egyformán ateisták vagyunk, csak én eggyel kevesebb istenben hiszek, mint te. Mikor megérted, hogy te miért veted el a többi istent, megérted majd azt is, hogy én miért vetem el a tiédet." (Stephen F. Roberts)
Sokféleképp. Embere válogatja. "Mindenkinek mindenné lettem" (Pál apostol).
Ha azt akarnád elérni, hogy mindenki az legyen, akkor erőszakot, szadizmust és brutalitást is kellene alkalmazz mindenképp. És még így sem lenne 100%-os a siker.
Személyes megjegyzésem, nem 'erőszak a disznótor', a Biblia azt mondja, hogy az emberek szabad akarattal rendelkeznek. Ebből következik, ha nem kell neki a keresztény hit, akkor ne is erőltesd!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!