Hogyan lehetne elérni, hogy még több ember térjen át a keresztény hitre?
Miért csak engem veszel elő, amikor pont én nem is próbáltam senkit győzködni? Ők is a maguk igazában hisznek, én is.
De persze csak egy igazság van, és eljön az idő, amikor kiderül az.
-kevesebb fényűzés
-a papok ingyen tanítsák a hitet,mert abszolúte hiteltelen az egész,hogy azt tanítjátok,hogy szenvedjenek az emberek a földön,a túlvilágon majd jó lesz,mert ez akkora hazugság,pláne,hogy a papok többszázezer forintot visznek haza,és közben ezt papolják.
-hagyjátok meg az embernek a vallásszabadságot
-ameddig a pápa tömör aranykeresztet tart a kezében,tömör aranytrónon ül és milliárdokat érő ruhában jártatja a lepénylesőjét,addig aztán maradjon a szátok alapállásban
Ateista vagyok,és semmi,de semmi pénzért nem térnék át a római katolikus hitre.A kálvinisták 1000x hitelesebbek és ne tegyél fel ilyen f*szkalap kérdéseket,mert halt már meg a baromságaitok miatt elég ember!
Nézzd a Bibliát értelmes szemmel.! Régi könyv és Gutemberg óta át sem lehet írni.
Szól az úr: legyen világosság. S lőn.
Aztán teremt mindenfélét, hegyeket, meg állatokat, folyót és majd csak a 4. napon a napot, holdat és a csillagokat.
Vajon mi világított addig?
Rengeteg tudományos tévedés van a Bibliában.
Bizony az élet túllépte már Galilei korában, vagy talán már sokkal előbb, azért is kellett az inkvizíció.
Ma már nem máglya a válasz, hanem az, hogy ez csak képletes, az a lényeg, hogy mindent isten teremtett. Mit kell akkor szó szerint venni? És ki mondja meg? Talán a Szentatya? Hiszen Ő sem tévedhetetlen: elismerte, hogy Galileinek igaza volt. Jó sokáig gondolkodott az egyház rajta. kb. 500 évet.
Aztán meg a többi ember nem isten gyermeke? Azok, vagyis MI miért vagyunk kizárva minden jóból? Ugyan mi szüksége van arra, hogy higgyenek benne? Nem érzed, micsoda képtelenség ez? Ha létezne Isten, egészen biztos, hogy másképp gondolkodna. Már hallom is a választ: az Úr akarata kifürkészhetetlen...
Megint hamar lezártam.
Bocs, helyesbítek, Jézus is zsidó, legalább is 50% ban.
Az apu Isten, rendben, de Mária zsidó volt, így a fia is annak kell legyen, legalább is felerészben, a genetika törvényei szerint. Mert hát akár szeplős a fogantatás, akár nem, a petét, amiből a gyerek lesz, mégiscsak az anya adja...
Tovább megyek. A zsidó vallás már 2000 évvel ezelőtt is nagyon öreg vallás volt. Hiszen még emberáldozat is szerepel az ószövetségben Az őskeresztény hit mindenképpen jobbnak kellett, hogy legyen az akkori zsidó vallásnál Nem is a haragvó, bosszuálló Istenre gondolok, aki szerető és megbocsájtó lett, hiszen az hogy mi a jó, az nézőpont kérdése. Csak logikusan gondolkodom, ha a hibák miatt keletkezett az új zsidó vallás, a kereszténység, akkor nyilván javítottak rajta.
Ezzel nem ítélem el a mai zsidó vallást, hiszen azóta Ők is módosították amit kellett, mert a vallások, ha lassan is, de változnak.
Nézd csak meg a régi keresztény hiteket, Római, Görög, pravoszláv, stb. milyen mások, pedig valaha egyformák voltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!