Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne elérni, hogy...

Hogyan lehetne elérni, hogy még több ember térjen át a keresztény hitre?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 22:47
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Miért csak engem veszel elő, amikor pont én nem is próbáltam senkit győzködni? Ők is a maguk igazában hisznek, én is.

De persze csak egy igazság van, és eljön az idő, amikor kiderül az.

2012. aug. 30. 08:37
 32/49 Snl.Drako válasza:
100%
Így is nekem is, meg a környezetem is pontosan azért nem keresztény, és elképesztően anti-keresztény nézeteket vall, mert valami beteg szekta módjára mindenkit be akartok szervezni. Komolyan, én még olyat nem láttam személyesen (de lehet, hogy van!), ami/aki keresztény, és jó sült ki belőle. Ha jól emlékszem (HA!!!) Máté 19:21 "Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem". Amíg ekkora templomok vannak, teletömve arannyal, ezüsttel, a Pápa pedig egy tömör arany keresztet tart az aranytrónon, amíg a szegényekért imádkoztok, addig nem sok esélyt látok a javulásra.
2012. aug. 30. 09:38
 33/49 anonim ***** válasza:
71%
Úgy, hogy meggyőzöd a zsidókat, hogy a kereszténység nagyobb üzlet. :) Mert amíg Ti templomosok kirakatba rakjátok a hamis dogmákkal a híveitekből kiénekelt kincseket addig a zsidók, rejtve tartják és szép csöndben bekebelezik a kirakatvilágotokat, mivel ezt meg tudják tenni Ők többen vannak, és mivel ők nem adományokat kérnek, hanem számukra előnyös üzleteket kötnek, így a többséget, a zsidókat kell meggyőzni arról, hogy a kereszténység jó biznisz, viszont csak akkor lehet benne részük, ha áttérnek. Mindenki örül! Te azért mert többen lesztek, Ők meg gyarapodnak. Na?
2012. aug. 30. 12:57
 34/49 dioptria válasza:
100%
Van akinek vallása nincs,de a a hite a legnagyobb ami a sajátja nem tartozik másra...
2012. aug. 30. 13:35
 35/49 Rygel válasza:
100%
Néhány előttem hozzászólóval egyet értek. Miért kéne embereket zaklatni ijesmivel? Nekem van egy rokonom aki pontosan ezmiatt veszett össze az egész családjával és majdnem minden rokonával. Szerette volna áttéríteni ő is mind a saját vallására. Ha jól emlékszek ő jehovista vallást szerette volna szétterjeszteni a rokonság körében. Ez a próbálkozás sikertelen volt. Szerintem akit nem érdekel az semmikép sem fog áttérni, aki viszont már hisz valamiféle istenben(gondolok it a számtalan vallás egyikére amelyik nem katolikus) és nem óhajt áttérni azt szintén nem fogod tudni áttéríteni. Ha erőszakkal végzed a hittérítést biztos lehetsz benne, hogy sok barátot veszíthetsz és szerezhetsz rengeteg ellenséget. Felajánlhatod boldog-boldogtalannak, de ha nemet mond legbölcsebb azt elfogadni és nem erőltetni tovább, hogy térjen át. Aki át akar térni az át is fog térni rábeszélés nélkül is.
2012. aug. 30. 17:55
 36/49 anonim válasza:
4%
Szeretettel!
2012. aug. 31. 12:34
 37/49 anonim válasza:

-kevesebb fényűzés

-a papok ingyen tanítsák a hitet,mert abszolúte hiteltelen az egész,hogy azt tanítjátok,hogy szenvedjenek az emberek a földön,a túlvilágon majd jó lesz,mert ez akkora hazugság,pláne,hogy a papok többszázezer forintot visznek haza,és közben ezt papolják.

-hagyjátok meg az embernek a vallásszabadságot

-ameddig a pápa tömör aranykeresztet tart a kezében,tömör aranytrónon ül és milliárdokat érő ruhában jártatja a lepénylesőjét,addig aztán maradjon a szátok alapállásban

Ateista vagyok,és semmi,de semmi pénzért nem térnék át a római katolikus hitre.A kálvinisták 1000x hitelesebbek és ne tegyél fel ilyen f*szkalap kérdéseket,mert halt már meg a baromságaitok miatt elég ember!

2012. aug. 31. 14:50
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Nézzd a Bibliát értelmes szemmel.! Régi könyv és Gutemberg óta át sem lehet írni.

Szól az úr: legyen világosság. S lőn.

Aztán teremt mindenfélét, hegyeket, meg állatokat, folyót és majd csak a 4. napon a napot, holdat és a csillagokat.

Vajon mi világított addig?

Rengeteg tudományos tévedés van a Bibliában.

Bizony az élet túllépte már Galilei korában, vagy talán már sokkal előbb, azért is kellett az inkvizíció.

Ma már nem máglya a válasz, hanem az, hogy ez csak képletes, az a lényeg, hogy mindent isten teremtett. Mit kell akkor szó szerint venni? És ki mondja meg? Talán a Szentatya? Hiszen Ő sem tévedhetetlen: elismerte, hogy Galileinek igaza volt. Jó sokáig gondolkodott az egyház rajta. kb. 500 évet.

Aztán meg a többi ember nem isten gyermeke? Azok, vagyis MI miért vagyunk kizárva minden jóból? Ugyan mi szüksége van arra, hogy higgyenek benne? Nem érzed, micsoda képtelenség ez? Ha létezne Isten, egészen biztos, hogy másképp gondolkodna. Már hallom is a választ: az Úr akarata kifürkészhetetlen...

2012. aug. 31. 16:10
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Annak a válaszadónak, aki a zsidók meggyőzését javasolja, azt mondon, hogy nem tudja talán, hogy a keresztény vallást a zsidók találták ki, egy zsidó szekta volt, jó sokáig... Mindenki zsidó az elején, az összes apostol, szent Péterrel az élen, a hívek, csak Jézus nem, mert Ő Isten fia. Neki csak az apja, meg az anyja volt zsidó...
2012. aug. 31. 16:24
 40/49 anonim ***** válasza:
46%

Megint hamar lezártam.

Bocs, helyesbítek, Jézus is zsidó, legalább is 50% ban.

Az apu Isten, rendben, de Mária zsidó volt, így a fia is annak kell legyen, legalább is felerészben, a genetika törvényei szerint. Mert hát akár szeplős a fogantatás, akár nem, a petét, amiből a gyerek lesz, mégiscsak az anya adja...

Tovább megyek. A zsidó vallás már 2000 évvel ezelőtt is nagyon öreg vallás volt. Hiszen még emberáldozat is szerepel az ószövetségben Az őskeresztény hit mindenképpen jobbnak kellett, hogy legyen az akkori zsidó vallásnál Nem is a haragvó, bosszuálló Istenre gondolok, aki szerető és megbocsájtó lett, hiszen az hogy mi a jó, az nézőpont kérdése. Csak logikusan gondolkodom, ha a hibák miatt keletkezett az új zsidó vallás, a kereszténység, akkor nyilván javítottak rajta.

Ezzel nem ítélem el a mai zsidó vallást, hiszen azóta Ők is módosították amit kellett, mert a vallások, ha lassan is, de változnak.

Nézd csak meg a régi keresztény hiteket, Római, Görög, pravoszláv, stb. milyen mások, pedig valaha egyformák voltak...

2012. aug. 31. 16:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!