Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehetne elérni, hogy...

Hogyan lehetne elérni, hogy még több ember térjen át a keresztény hitre?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 22:47
1 2 3 4 5
 21/49 lowriderGirl ***** válasza:
83%
Mégis miért akarsz te bárkit is megtéríteni? Milyen JOGON vallod te, hogy neked van igazad, és nem neki? Nevetséges amit egyesek művelnek, meg ahogyan lenézik azokat, akiknek más a hite... semmivel nincs több esély vagy bizonyíték arra, hogy a keresztény isten létezik, minthogy pl a görögök istenei élnek az olümposzon. Ne akarj te senkit sem térítgetni, majd ha akar, ő is kitalál magának egy képzeletbeli barátot ;)
2012. aug. 27. 16:02
 22/49 anonim válasza:
80%
Mi ez itt? Kész közép kor. Szerintem már épp elegen meghaltak ez miatt. Szerintem a keresztet kellene betiltani, nem az árpádsávost.
2012. aug. 27. 18:28
 23/49 anonim válasza:

Úgy tudom, hogy a keresztény hit egyik alap pillére, hogy a hit saját meggyőződésen alapul.

Ha ezt elfogadod, akkor már is értelmetlen a kérdésed.

...de felteheted a kérdést: miért érdekel téged, hogy hány ember hiszi azt, amit te?

Azt mondták, hogy ezt kell csinálni? Rávenni másokat is?

Saját meggyőződés! Ez a lényeg.

2012. aug. 29. 08:00
 24/49 anonim válasza:
100%
Adjatok fila táskákat a keresztényeknek :)
2012. aug. 29. 11:23
 25/49 anonim válasza:
100%

Imádkozzatok istenhez, hogy intsen be nyíltan akkor elhiszem, hogy van. Amíg csak mindenkivel kiszexuál ilyen láthatatlan mindenhol ott vagyok és sehol módon, addig le se tojom, ha a bibliában is ezt csinálná akkor már Ádámmal bebukná, hogy mondaná meg neki hogy miben higgyen ha nem mond semmit? Elvileg barátnak teremtett minket, akkor néha felhívhatna vagy valami.

Most olyan mint egy ismerős az ovis kiscsoportból te már nem emlékszel rá de az óvónénik azt mondják létezik.

Ha bármely vallás meg akarja téríteni az embereket mutasson bizonyítékot a hite megalapozottságára és ismertesse vallása előnyeit.

Addig maradok a tudománynál nem hinni akarok, tudni.

Egyébként minek térne meg bárki egy olyan hitre, ami saját parancsolatai szerint bűnös?

Gondolok itt:

a 2. parancsolatra:

"Ne imádj hamis bálványokat" pl.: fakereszteket,

faragott Jézus szobrokat, "szent" képeket stb.

a 6. parancsolatra:

"Ne ölj" meg több százezer mohamedánt az

állítólagos szent háborúidban ne égess el

embereket mert eretnekek és boszorkányok stb.

a 10 parancsolatra:

"Ne kívánd a te felebarátodnak házát.

Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét,

se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét,

se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé"

Tehát ne akard a felebarátodra rá erőltetni

a hitedet, és ne kérj tőle adományt.

Bocsánat a hosszú válaszért, talán nincs benne semmi segítség, de szerintem ez így is jobb mint amit isten adott volna.

2012. aug. 29. 12:00
 26/49 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel akkor világosodtam meg, amikor elhagytam a keresztény hitet.

Na de ha már imádkozni akarsz, akkor légyszi imádkozz azért, hogy minél hamarabb kerüljenek kiadásra azok a könyvek, amiket már várok. Kössz.

2012. aug. 29. 12:50
 27/49 anonim ***** válasza:
0%
nemtudom. sajnos nem kötelező emberré válni. a boldogság választható, és ezt nem tudnám elképzelni a keresztény hit nélkül... bárki bármit mond, ez nem képmutatás, hanem a legemberibb dolog a földön.
2012. aug. 29. 19:47
 28/49 anonim ***** válasza:
0%
utolsó voltam. mivel emberi, ezért az Egyház is hibázhat.
2012. aug. 29. 19:49
 29/49 Tiger1007 válasza:
46%
Ha valaki elém állítja istent, érvényes személyi iratokkal, én is megtérek!
2012. aug. 29. 21:59
 30/49 anonim ***** válasza:
100%

"Zárjuk le annyival, hogy imádkozom értetek, hogy megvilágosodjatok"

heh,nem is tudtam h jézuska tud csillárt javítani!de jó! :D

"Többet ér, mint a vita"

miért,ha imádkozol értünk majd mi is hívő... megvilágosodtam!!! ALLAH AKBAR,ALLAH AKBAR

viccet félre téve:téged nem zavar h még a többi keresztény is azt mondja h tévedsz,de te csak a saját igazadban hiszel?ha a pápa nem adna neked igazat,ő érte is elkezdenél imádkozni?

2012. aug. 30. 00:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!