Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Titeket nem dühít fel azok az...

JCheezas kérdése:

Titeket nem dühít fel azok az emberek akik pogányok és hitetlenek? Pl nem hisznek I-tenbe meg a mennyországba. Engem kifejezetten nagyon. Pedig nem vagyok vallás függő

Figyelt kérdés

2012. aug. 21. 16:34
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
94%

Nem. Én sem hiszek a keresztény Istenben, sem a mennyországban. Most akkor dühösnek kéne lennem magamra?

Nem érdekel ki milyen vallású, amíg nem akar engem megtéríteni. Nem ezen múlik, hogy ki a jó vagy a rossz, hanem a tettein. Nem az a lényeg, hogy elmész-e a templomba vasárnap, vagy hogy imádkozol-e vagy hogy egyáltalán hiszel-e Istenben, Allah-ban vagy bármiben. Hanem hogy tetteidnek milyen következményei vannak, és hogy azokkal ártasz-e.

(És egyébként nem lehet valaki egyszerre pogány és hitetlen. Vagy pogány, vagy hitetlen. Én pogány vagyok, és hiszek is sok mindenben pl. az Istenpárban.)

2012. aug. 28. 00:53
 32/38 anonim ***** válasza:
92%
Nem, sőt én azokat nézem hülyének akik egy kitalált szellemiségben hisznek, és képesek egész életüket ilyen eszmék éltetése mellett leélni. Ha a kereszténységre gondolsz, akkor elég a Bibliát tanulmányozni, tele van ellentmondásokkal, és tisztázatlan dolgokkal. A legtöbb vallást azért hozták létre, hogy kontrollálhassák az embereket, akik istentől félvén bármire képesek hogy az állítólagos mennyországba kerüljenek. Ha tényleg van isten, (vagy hasonló, magasabb szintű entitás, aminek a létezését lehetetlen biztosra tudni), akkor nem azért fog bárkin segíteni, mert hatalmas giccses templomokban imádják, és egész életüket kényszerek között élik.
2012. szept. 6. 18:58
 33/38 anonim ***** válasza:
92%

Hidd el, sokkal rosszabb az, ha valaki folyton a templomban ül és imádkozik, a vallás mögé rejtve meg gonosz és személtláda az emberekkel.

Az is dühít, ha valaki meg akar téríteni, vagy meg akarja mondani hogy HOGYAN és MIBEN higgyek. Magam módján hiszek Istenben, de azt ne magyarázza meg nekem senki, hogy hogyan higgyek...

2012. szept. 28. 09:43
 34/38 Nofret ***** válasza:
87%

"Nem, sőt én azokat nézem hülyének akik egy kitalált szellemiségben hisznek, és képesek egész életüket ilyen eszmék éltetése mellett leélni. Ha a kereszténységre gondolsz, akkor elég a Bibliát tanulmányozni, tele van ellentmondásokkal, és tisztázatlan dolgokkal. A legtöbb vallást azért hozták létre, hogy kontrollálhassák az embereket, akik istentől félvén bármire képesek hogy az állítólagos mennyországba kerüljenek. Ha tényleg van isten, (vagy hasonló, magasabb szintű entitás, aminek a létezését lehetetlen biztosra tudni), akkor nem azért fog bárkin segíteni, mert hatalmas giccses templomokban imádják, és egész életüket kényszerek között élik."

Na kérem...Végre egy ember aki tisztán látja a dolgokat.

A keresztény hit meg aztán minden vallások csúcs pontja az emberek megvezetésében. Nem hiába irtotta tűzzel vassal az ősibb,(nevezhetjük akár pogánynak is)vallásokat.Azok valamennyire ösztönösebbek voltak,a keresztény hit pedig egy mesterségesen kitalált,népekre ráerőltetett vallás volt.Tehát nem az emberek igazi hitén alapult.

2012. okt. 5. 17:46
 35/38 Nofret ***** válasza:
71%
Jah,és itt egy kis javítást még hozzá szeretnék tenni,azt hogy nem vagyok zsidó vallású,és meggyőződésem,hogy a zsidókat sem ok nélkül üldözik az ókor óta,és a mai világban is kik generálják a háborúkat?Hát ők...Amugy azon sem lepődnék meg,ha a kereszténység a zsidó vallás egy másik ,más népekkel hihetőbb áttétele lenne..azaz egy kreálmány,általuk...elvileg a gyökerek ugyanazok....Milyen érdekes...nah ezen lehetne elgondolkodni...
2012. okt. 6. 01:07
 36/38 anonim ***** válasza:
78%

Mond csak kérdező mire fől dühít téged egy ember hitetlensége? Mi közöd neked hozzá?

Például ha nem hisz Isten létezésében. Na és? az ő dolga nem gondolod?

Te miért hiszel benne, talán neked bemutatkozott a jó isten?

Nem. S te még is elhiszed, mert valakik régen meséltek ilyesmiről. Te elhiszed.

Miért lenne kötelező másnak is elhinni egy sokféleképpen leírt csak misztikus mesét? Tehát nincs jogod haragudni az ilyesmiért!

2012. nov. 26. 15:40
 37/38 anonim ***** válasza:
73%

Ettől függetlenül én hiszek Istenben, de nem azért mert valakik, valamit meséltek róla, hanem mert akaratom ellenére, csak úgy BELEBOTLOTTAM!

-- viszont elvetek minden vallás elméletet. Sőt ha tehetem keményen kritizálom mindet!

Tehát semmi összefüggés nincs, a kettő között, hogy Istenben hisz valaki vagy nem hisz valaki. Én sose foglalkoztam ilyesmivel és lám belebotlottam...

2012. nov. 26. 15:49
 38/38 ede1219 ***** válasza:
80%
Beletörődtél az eltelt években, kedves JCheezas, hogy a valláson kívül is van élet?!
2016. okt. 25. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!