Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Titeket nem dühít fel azok az...

JCheezas kérdése:

Titeket nem dühít fel azok az emberek akik pogányok és hitetlenek? Pl nem hisznek I-tenbe meg a mennyországba. Engem kifejezetten nagyon. Pedig nem vagyok vallás függő

Figyelt kérdés

2012. aug. 21. 16:34
1 2 3 4
 21/38 intrepid ***** válasza:
86%
Melyik istenben higgyek? Amelyik nevében végigrabolták keletet, kereszteshadjárat címen? Vagy annak, akinek a nevében boszorkányokat, eretnekeket égettek el elevenen? Vagy abban, amelyiknek a papjai mind a két világháborúban mindkét oldalon megáldották a fegyvereket, amelyekkel nőket, és gyerekeket is gyilkoltak? Vagy abban az istenben higgyek, amelynek papjai sorozatosan buknak meg pedofília bűnében?
2012. aug. 21. 17:28
 22/38 anonim ***** válasza:
35%
Az viszont már idegesít, ha baromságokkal leszólják azt, amiben én hiszek.
2012. aug. 21. 17:42
 23/38 anonim ***** válasza:
56%

"Melyik istenben higgyek? Amelyik nevében végigrabolták keletet, kereszteshadjárat címen? Vagy annak, akinek a nevében boszorkányokat, eretnekeket égettek el elevenen? Vagy abban, amelyiknek a papjai mind a két világháborúban mindkét oldalon megáldották a fegyvereket, amelyekkel nőket, és gyerekeket is gyilkoltak? Vagy abban az istenben higgyek, amelynek papjai sorozatosan buknak meg pedofília bűnében?"

A második kérdésedben ott a válasz. "Amelyik nevében", ez nem azt jelenti, hogy Isten akaratából. Nem a hit terjesztése miatt tették, hanem egyszerű hatalom éhségből, ez emberi romlottság. Nem volt rajta Isten akarata. Ez is a Sátán egy olyan műve amivel félre vezeti az embereket. Sajnos mára a kereszténységet egybe mossák a katolicizmussal, pedig nem kéne. Abban egyetértek, hogy a katolikus egyház nem Istentől van (bár ott is lehetnek igaz keresztények). Szóval ne keverd a szezont a fazonnal. Amit a katolikus egyház tesz az alapjában nem egyezik azzal amit a Biblia tanít, olyan dogmákat és olyan törvényeket követnek aminek semmi köze a bibliai Istenhez. Rengeteg hagyományuk van ami nem Bibliai, szenteket tisztelnek stb. stb.

Ha a Bibliai Istent akarod megismerni akkor a Bibliát olvasd, ha nem akkor ne beszélj sületlenséget. A katolikus egyház minden csak nem Isten egyháza. A vicc az, hogy sokan jobban tisztelik a pápát mint Istent. Én még pénzért sem hajolnék meg neki.

2012. aug. 21. 17:55
 24/38 anonim ***** válasza:
11%
Kár bármit is mondanunk a vallásról, hiszen ha romlottak vagyunk, sosem tudhatjuk, mikor beszél belőlünk a Sátán.
2012. aug. 21. 18:01
 25/38 anonim ***** válasza:
72%

Engem sokkal inkább az idegesít,mikor valaki próbálja rámtukmálni a hitét.Én elfogadom,hogy ő hisz benne,akkor ő fogadja el,hogy én nem.

Számomra sokkal inkább érthetetlen,hogy hogy lehetnek ennyire buták az emberek,hogy hisznek a Bibliának nevezett mesekönyvben.De,mint már mondtam,és ELFOGADOM,és soha senkit nem szoktam arról győzködni,hogy nekem van igazam,és amit ő gondol,az hülyeség.

Intelligens embereknél ez így megy.Volt egy lány,aki 5 évig volt az egyik legjobb barátnőm,hithű református,míg én ateista.Soha nem volt ebből konfliktusunk,pláne nem idegeskedtünk a másik miatt.

2012. aug. 21. 19:41
 26/38 anonim ***** válasza:
75%
Nem, bennem azon nyomják fel a pumpát, akik hűen igazodnak a Bibliának nevezett mesekönyv minden szavához, válaszként tekintenek rá az élet nagy kérdéseire és eltaszítják maguktól az újabb felfedezések, eszmefuttatások minden lehetőségét.
2012. aug. 21. 20:10
 27/38 anonim ***** válasza:
21%

[link]

Tanulságos.

2012. aug. 21. 21:46
 28/38 anonim ***** válasza:
36%
Engem azok az emberek dühítenek fel, akik nem tudnak helyesen írni. Mert a hit olyasmi, ami vagy megvan a zemberben, vagy nincs, a helyesírás viszont tanulható. A hitet senkire nem lehet rákényszeríteni, a helyesírás viszont olyasmi, amit meg KELL tanulnia az embernek, ha nem akarja, hogy lenpézzék a többiek. A hit gyakorlása vagy nem gyakorlása a lelkiismereti szabadság része, vagyis mindenkinek a maga dolga, amibe nem szólhatnak bele.
2012. aug. 22. 00:28
 29/38 anonim ***** válasza:
91%
Ne dühöngj istenbarma, élvezd inkább a nyarat.
2012. aug. 22. 11:41
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Mi lesz ha valaki nem abba hisz amibe te? Nem kell bőgni! Engem az olyanok dühítenek mint te.
2012. aug. 23. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!