Miért hisznek a keresztények istenben?
Figyelt kérdés
Isten létezésére tudtommal nincs semmi bizonyíték, akkor mért nyújt megnyugtató választ a hívőknek?2012. aug. 18. 23:04
51/53 anonim válasza:
Ha valami bizonyított, ahhoz nincs szükség hitre.
Hinni abban szoktak az emberek amit nem lehet, vagy még nem lett bizonyítva.
"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsid 11,1)
52/53 anonim válasza:
Mert alaposan utánajártam, hogy létezik-e Isten, és azt az egyértelmű választ kaptam, hogy IGEN. Amíg még nem voltam biztos a dologban, imádkoztam azért, hogy ha létezik Isten, akkor tudassa ezt velem. Válaszul nagyon erős, békés és megnyugtató érzést kaptam, egyszerűen azt éreztem, hogy igen. Persze ez még önmagában nem volt elég a meggyőzésemhez, de -próbaképpen- elkezdtem gyülekezetbe járni, betartani a parancsolatokat, és hívőként élni. Az életem ekkor elképesztő mértékben elkezdett előnyére megváltozni. Ezen dolgok hatására megerősödött a bizonyságom arról, hogy valóban van Isten. Most, sok év után már teljes bizonyossággal TUDOM, hogy Isten él.
53/53 anonim válasza:
Tudod a hívőket azért hívják hívőknek mert hisznek benne.
Te pl miért nem hiszel?Hisz két féle feltételezés van mindenből!:Ádám és Éva+teremtés-és van egy tudományos.Vannak olyan emberek akik abban hisznek hogy van egy isten,aki megteremtette a földet és ő rendezi a mindennapokat,és ha valami történik akkor azt Isten rendezte úgy.És vannak olyanok akik a sorsban hisznek,abban hogy maguk kovácsolják a saját sorsukat és nem hisznek Istenben.A hívők pont úgy csodálkoznak azokon akik nem hisznek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!