Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek a keresztények...

Miért hisznek a keresztények istenben?

Figyelt kérdés
Isten létezésére tudtommal nincs semmi bizonyíték, akkor mért nyújt megnyugtató választ a hívőknek?

2012. aug. 18. 23:04
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
88%

Hmm,Ez egy jó kérdés!De miért csak a keresztények?Én spec nem vagyok keresztény mert a keresztény egyházak rengeteg rossz dolgot cselekedtek a Bibliára hivatkozva Isten nevében.Ez igaz az Iszlamistákra is akik Allah nevében követtek el szörnyüségeket.Isten léte legalább annyira megkérdőjelezhető,mint a nem léte,persze csak,ha valaki nem egy szakálas öreg apó képében képzeli el.Én hiszek Istenben,de ezt a hitem nem a Bibliára alapozom,ha nem a rengeteg hétköznapi csodára,amiben mind megjelenik Isten.Persze ha azt a felvetést vizsgáljuk,hogy a semmiből nem lehet valami,ezért kell,hogy legyen teremtő,akkor érdekes vizsgálni,hogy ő honnan van.A semmiből? Akkor még is lehet a semmiből valami.De minden esetre az Istenben való hit mindenkinek személyes meggyőződése kell,hogy legyen.

Békesség!

2012. aug. 19. 07:33
 22/53 anonim ***** válasza:
61%

Amióta ember létezik, tudja hogy az istenek hozták létre ezt a fajt. Mivel nem látjuk, különböző képet gondolunk róla. Sajnos ezt a képet a vallások mindig formálják, ezért nem hisznek sokan a létezésében.

Az egész világegyetem benne van. Nem egy szakállas öregemberre kell gondolni.

Minden emberben benne van, erre írja az írás, hogy nincs messze egyikünktől sem.

2012. aug. 19. 07:49
 23/53 anonim ***** válasza:
55%
Isten szándkosan nem mutatja meg magát. Direkt azért, hogy kételkedj benne. Számodra az bizonyíték, hogy létezik a plutó bolygó? Te magad nem láttad, de űrkutatók által hiszed. Na a Biblia is ilyen csak Isten nem mutatkozik meg. A Biblia még eddig egyszer se tévedet, pedig nem egy két oldalas kisújságról van szó. Nincs bizonyítékod arra se, hogy nem létezik Isten. Tehát nem jutottál előrébb a bizonyíték követeléseddel.
2012. aug. 19. 11:44
 24/53 anonim ***** válasza:
44%
A Biblia tele van tévedésekkel.De erről van egy másik kérdés,ahol ezt vitatják.
2012. aug. 19. 11:48
 25/53 anonim ***** válasza:
55%

Hihetetlen, hogy egyesek még mindig azzal érvelnek, hogy az ősrobbanás sem bizonyított.

De, bizonyított.

Többek között Stephen Hawking is elmagyarázta már, hogyan alakulhatott ki a mostani élet.

2012. aug. 19. 13:43
 26/53 anonim ***** válasza:
Hihetetlenül nem bizonyított. És főleg az nme bizonyított, hogy, ha volt ősrobb.- akkor azt nem egy Abszolútum hozta létre.
2012. aug. 19. 13:56
 27/53 anonim ***** válasza:

Bocsánat, de egy robbanástól nem fog rendezett élet kialakulni.

Ide tervezettség kell.

A robbanástól pedig köztudott, hogy inkább szétesik valami nem összeáll....

sosem láttam még robbanást, hogy az kedvező lett volna bárki számára, inkább megsemmisültek dolgok, nem kialakultak.:)

2012. aug. 19. 13:57
 28/53 anonim ***** válasza:

"A Biblia tele van tévedésekkel"

Miért nem mondasz csak egyet? Említs már belőle olyat ami tévedés. Alíg várom okoska.

Ám az ősrobbanás egy belga paptól ered. [link]

Az ősrobbanás elmélet még nem zárja ki Istent! Na most várom az okos emberek válaszát.

2012. aug. 19. 14:05
 29/53 anonim ***** válasza:
53%
Tévedéssel kezdődik(teremtés)!Innentől miről beszélünk?
2012. aug. 19. 14:29
 30/53 anonim ***** válasza:
@ #16: könnyen lehet, és nagyon remélem is, hogy talán nem is oly soká fogod látni a bizonyítékot, és akkor majd hiszel! :)
2012. aug. 19. 14:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!