Miért hisznek a keresztények istenben?
Hmm,Ez egy jó kérdés!De miért csak a keresztények?Én spec nem vagyok keresztény mert a keresztény egyházak rengeteg rossz dolgot cselekedtek a Bibliára hivatkozva Isten nevében.Ez igaz az Iszlamistákra is akik Allah nevében követtek el szörnyüségeket.Isten léte legalább annyira megkérdőjelezhető,mint a nem léte,persze csak,ha valaki nem egy szakálas öreg apó képében képzeli el.Én hiszek Istenben,de ezt a hitem nem a Bibliára alapozom,ha nem a rengeteg hétköznapi csodára,amiben mind megjelenik Isten.Persze ha azt a felvetést vizsgáljuk,hogy a semmiből nem lehet valami,ezért kell,hogy legyen teremtő,akkor érdekes vizsgálni,hogy ő honnan van.A semmiből? Akkor még is lehet a semmiből valami.De minden esetre az Istenben való hit mindenkinek személyes meggyőződése kell,hogy legyen.
Békesség!
Amióta ember létezik, tudja hogy az istenek hozták létre ezt a fajt. Mivel nem látjuk, különböző képet gondolunk róla. Sajnos ezt a képet a vallások mindig formálják, ezért nem hisznek sokan a létezésében.
Az egész világegyetem benne van. Nem egy szakállas öregemberre kell gondolni.
Minden emberben benne van, erre írja az írás, hogy nincs messze egyikünktől sem.
Hihetetlen, hogy egyesek még mindig azzal érvelnek, hogy az ősrobbanás sem bizonyított.
De, bizonyított.
Többek között Stephen Hawking is elmagyarázta már, hogyan alakulhatott ki a mostani élet.
Bocsánat, de egy robbanástól nem fog rendezett élet kialakulni.
Ide tervezettség kell.
A robbanástól pedig köztudott, hogy inkább szétesik valami nem összeáll....
sosem láttam még robbanást, hogy az kedvező lett volna bárki számára, inkább megsemmisültek dolgok, nem kialakultak.:)
"A Biblia tele van tévedésekkel"
Miért nem mondasz csak egyet? Említs már belőle olyat ami tévedés. Alíg várom okoska.
Ám az ősrobbanás egy belga paptól ered. [link]
Az ősrobbanás elmélet még nem zárja ki Istent! Na most várom az okos emberek válaszát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!