Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek a keresztények...

Miért hisznek a keresztények istenben?

Figyelt kérdés
Isten létezésére tudtommal nincs semmi bizonyíték, akkor mért nyújt megnyugtató választ a hívőknek?

2012. aug. 18. 23:04
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
30%

Tudod te, hogy hány embert feszítettek keresztre?

És tudod-e, hogy hány ember képzelte be, hogy ő isten, isten fia, isten lánya, isten testvére?

2012. aug. 18. 23:52
 12/53 anonim ***** válasza:
45%

Aki félelemből hisz Istenben az hiszékenység miatt teszi.

Aki meggyőződésből annak meg nincs miért félnie.

2012. aug. 18. 23:52
 13/53 anonim ***** válasza:
23%

re11 ..igen, és mégsem alapított világvallást,

csak a megtestesült Logosz.

Jó éjszakát!

2012. aug. 18. 23:54
 14/53 anonim ***** válasza:
80%

Legelső válaszoló vagyok, újabb viszontkérdések:

- Miért hisznek a zsidók istenben?

- Miért hisznek a muszlimok istenben?

Ha problémád van az istenhívőkkel, miért csak a keresztényeket említed?

2012. aug. 19. 00:13
 15/53 anonim válasza:
24%

Mégis milyen bizonyítékot vársz arra, hogy isten létezik, vagy fordított esetben hogy nem??

Én pl hiszek istenben.

Lehet nem mondok valami okosságot de most ez jutott eszembe e kérdés kapcsán.

Ha evolúcióval jutottunk volna el idáig, akkor másik nagyon messze lévő bolygón ha ki is alakult élet akkor ott csak nagyon kevés esetleg 1-2 faj lehet, mivel az élet kialakulásához nagyon sok feltételnek kell teljesülnie.

De itt a földön több milliárd faj van. És ez nem véletlen.

2012. aug. 19. 00:23
 16/53 anonim ***** válasza:
74%
(Ateista válaszoló, aki akarja NE olvassa!) Már előttem is említették páran. Mert egyszerűen kell nekik a hit. Van akiknek nincs szüksége rá, mert egy olyan dologban hisz ami kézzelfogható bizonyított, létező stb... De nekik EZ kell. A hit jó dolog, és sok embernek rengeteget jelent. Ha csak beképzeli is magának, akkor is megnyugtatja, hogy valami vár rá a halál után, és kapaszkodhat bele. A "lelket", én a több milliárd kis neutronnak tudom be, amik a fejemben cikáznak, amíg ők azt isten áldásának tekintik, ami, majd ha a testük meghal, akkor a mennyországba kerül. Mi akik a földön járunk sosem fogjuk ezt megérteni barátom, mert nekünk beszélhet akárki szomorút vígat, ameddig valaki nem mutat róla bizonyítékot, nem fogjuk elhinni! (Amúgy meg, hogy isten teremtette, a sok állati fajt, a növényeket meg minden?! Hát, én már sok dokumentum filmet láttam a bolygónk keletkezéséről, de az istenes rész valahogyan mindig kimaradt...)
2012. aug. 19. 00:45
 17/53 anonim ***** válasza:
68%

Takashi

Nem nagyon értem a gondolatmenetedet."Ha evolúcióval jutottunk volna el idáig, akkor másik nagyon messze lévő bolygón ha ki is alakult élet akkor ott csak nagyon kevés esetleg 1-2 faj lehet, mivel az élet kialakulásához nagyon sok feltételnek kell teljesülnie.

De itt a földön több milliárd faj van. És ez nem véletlen."

1.)Nem találom a logikai kapcsolódást az evolúció elmélet és az idegen bolygókon való élet közt.Biztos én vagyok a hülye...

2.)Nem kell iszonyat messze menni élet után.Már a naprendszerben is vannak a Földön kívül holdak amik elég jó helyek az életnek.

3.)Miért lenne máshol csak 1-2 faj?Ezt fejtsd már ki.

4.)A földi élet sokszínűsége ugyanúgy magyarázható az evolúció elmélettel is, tehát nem jelent érvet Isten mellett.

5.)Miért ne lehetne véletlen?Ezt is fejtsd már ki , mert sokmindent összehordtál , de minden értelmet mellőzve.

2012. aug. 19. 01:53
 18/53 anonim ***** válasza:
66%
mert csak. problem?
2012. aug. 19. 05:39
 19/53 anonim ***** válasza:
28%

Miért hisznek az emberek a szellemekben,vámpírokban,reinkarnációban és a többi ezotériás ostobaságban?

Isten léte valóban nem bizonyított,de a nem létezése sem.

Ahogy arra sem ad a tudomány választ,hogy az ősrobbanás hogyan keletkezett? Semmiből ugyanis nem lesz semmi!

2012. aug. 19. 06:55
 20/53 lsandor ***** válasza:
44%

Van különbség hit és hiszékenység között. Én is hiszek Istenben, de erre szilárd bizonyítékaim vannak ez az alap.

Héberek 11: 1 - "A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása. "

2012. aug. 19. 07:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!