Miért hisznek a keresztények istenben?
Tudod te, hogy hány embert feszítettek keresztre?
És tudod-e, hogy hány ember képzelte be, hogy ő isten, isten fia, isten lánya, isten testvére?
Aki félelemből hisz Istenben az hiszékenység miatt teszi.
Aki meggyőződésből annak meg nincs miért félnie.
re11 ..igen, és mégsem alapított világvallást,
csak a megtestesült Logosz.
Jó éjszakát!
Legelső válaszoló vagyok, újabb viszontkérdések:
- Miért hisznek a zsidók istenben?
- Miért hisznek a muszlimok istenben?
Ha problémád van az istenhívőkkel, miért csak a keresztényeket említed?
Mégis milyen bizonyítékot vársz arra, hogy isten létezik, vagy fordított esetben hogy nem??
Én pl hiszek istenben.
Lehet nem mondok valami okosságot de most ez jutott eszembe e kérdés kapcsán.
Ha evolúcióval jutottunk volna el idáig, akkor másik nagyon messze lévő bolygón ha ki is alakult élet akkor ott csak nagyon kevés esetleg 1-2 faj lehet, mivel az élet kialakulásához nagyon sok feltételnek kell teljesülnie.
De itt a földön több milliárd faj van. És ez nem véletlen.
Takashi
Nem nagyon értem a gondolatmenetedet."Ha evolúcióval jutottunk volna el idáig, akkor másik nagyon messze lévő bolygón ha ki is alakult élet akkor ott csak nagyon kevés esetleg 1-2 faj lehet, mivel az élet kialakulásához nagyon sok feltételnek kell teljesülnie.
De itt a földön több milliárd faj van. És ez nem véletlen."
1.)Nem találom a logikai kapcsolódást az evolúció elmélet és az idegen bolygókon való élet közt.Biztos én vagyok a hülye...
2.)Nem kell iszonyat messze menni élet után.Már a naprendszerben is vannak a Földön kívül holdak amik elég jó helyek az életnek.
3.)Miért lenne máshol csak 1-2 faj?Ezt fejtsd már ki.
4.)A földi élet sokszínűsége ugyanúgy magyarázható az evolúció elmélettel is, tehát nem jelent érvet Isten mellett.
5.)Miért ne lehetne véletlen?Ezt is fejtsd már ki , mert sokmindent összehordtál , de minden értelmet mellőzve.
Miért hisznek az emberek a szellemekben,vámpírokban,reinkarnációban és a többi ezotériás ostobaságban?
Isten léte valóban nem bizonyított,de a nem létezése sem.
Ahogy arra sem ad a tudomány választ,hogy az ősrobbanás hogyan keletkezett? Semmiből ugyanis nem lesz semmi!
Van különbség hit és hiszékenység között. Én is hiszek Istenben, de erre szilárd bizonyítékaim vannak ez az alap.
Héberek 11: 1 - "A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!