A húst vérteleníteni szokták, ezt hideg vizes áztatással, plusz sózással szokták elérni.
A Zsidók csak vértelenített húst esznek.
A keresztényekre is ugyan ez van érvényben.
2012. aug. 10. 20:12
12/23 anonim válasza:
én is sima vízben lecsapatom
de mi van a darált hússal?
ez régi nagy dilemmám
talán szűrőn át megmosni?
2012. aug. 10. 20:38
13/23 anonim válasza:
:D
Valaki kitalálta azt, hogy azért hülyeség mosni a húsokat, mert a darálthúst úgysem tudjuk megmosni, akkor a többit is felesleges.
Szerintem el kellene már felejteni ezt a darálthús témát, minden szabálynál vannak kivételek, ez éppen az.
2012. aug. 10. 20:47
14/23 anonim válasza:
vagy mondom a boltosnak hogy mossa meg ott a csapban amelyiket kiválasztom és utána darálja le
2012. aug. 10. 21:46
15/23 anonim válasza:
Én mosom a darált húst, csak jól ki kell csavarni, öblögetni. a kóser konyhában amúgy tényleg áztatják, sózzák a húst. De mosni a mai civil világban mindenki mossa, szerintem.
2012. aug. 10. 21:46
16/23 anonim válasza:
Erre nem is gondoltam...,tényleg kér az ember darált húst..,ott az orra elött ledarálják,és mikor haza hozzuk felhasználásnál ez az egy hús amit nem mosunk meg:D Az egészet meg igen,bakker..,mekkora:D
2012. aug. 10. 22:05
17/23 anonim válasza:
Csak az a baj, hogy ha hentesnél daráltatod, akkor az előző vásárló húsát kapod, ami még benne volt a darálóban.
2012. aug. 11. 08:11
18/23 anonim válasza:
A húst vérével együtt ne együk, mert az, az ő élete.
Egyébként ha nem is járunk el úgy mint a zsidók , de mindenképp vértelenítsük a húst.
2012. aug. 11. 12:43
19/23 anonim válasza:
A hús felhasználat előtti megmosása a Mózes V. könyvébe van leírva! Innen maradt a köztudatba!
2012. aug. 11. 17:42
20/23 anonim válasza:
Szakácsnak tanultam, alapvető higiéniai szabály a húst megmosni. (HACCP)
Áztatni meg semmit ne szabad, kimosódnak a vitaminok, ásványi anyagok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!