A Keresztények miért tartják a jógát sátáni dolognak?
Figyelt kérdés
Már több kereszténytől is hallottam, és olvastam is, hogy szerintük ez valami sátáni dolog, vigyázzak vele, mert ilyenkor "démonokkal egyesülök","sátáni behatás ér","megszállhatnak a démonok", és "idegen Isteneket imádok". Egy keresztény nem csinál ilyet, stb... Esetleg valaki meg is tudná magyarázni, hogy miből gondolják ezt, a keresztények? Én már pár hete jógázok, és csak pozitív hatása volt rám...
Értem, akkor szerinted biztosan imádkozni sem kell.
2012. aug. 21. 18:29
32/45 anonim válasza:
Thessalonikabeliekhez írt I. levél 5. rész
22. Mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!
Péter Apostol II. levele 3. rész
17.
Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek;
18.
Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.
Rossznak látszik, nem Isten hanem istenség van a középpontban. Ha valakinek tornára van szüksége, tornázzon de ne keleti misztikumok hagyománya alapján kialakult testgyakorlatot végezzen.
2015. márc. 28. 18:56
33/45 anonim válasza:
Sokaig meditaltam es jogaztam majd az eleinte jellemzo pozitiv hatast valami egeszen mas kezdte felvaltani! egy darabig csak azt hittem hogy ez valamifele karmikus tisztulas es az en negativ oldalam felszinrekerulese! Vegul ez odaig fajult hogy gyanakodni kezdtem a joga eredetenek tisztasagarol! amikor pedig felhagytam vele es kezdtem megterni Jezushoz , demonok tamadtak ram! En nagyon nagyon nem ajanlom!
2016. jún. 9. 23:04
34/45 A kérdező kommentje:
És mivel támadtak rád? Vasvillával? Kerti locsolóval?
2016. jún. 10. 01:33
35/45 anonim válasza:
Ha jól látom az elején az volt a bajod hogy olyanok írtak akik valójában nem tudják megmagyarázni hogy miért gondolják így mert sosem próbálták a jógát! Erre ír valaki aki próbálta és a saját tapasztalatarol beszél és te gunyolodsz az ő tapasztalatan!
2016. jún. 10. 14:02
36/45 A kérdező kommentje:
Pontosan! Mesélj nekünk hogy néztek ki azok a démonok, hogyan támadtak?
2016. jún. 10. 20:20
37/45 anonim válasza:
Azt nem tudom hogy hogyan neznek ki mert hala a Joistennek nem latom oket de azt tudom milyenek belulrol ugyanis az egyik probalt megszallni es elnyomni! Az egyik ejjel borzaszto rossz almom volt! Valamilyen borzasztoan rossz megatalkodott bunt keszultem elkovetni es ereztem magamban a gonoszsagot ami szinte zsibbasztott! Tobben voltunk almomban es mind benne voltunk a dologban! Majd nem tudom hogy hogyan de valahogy kapcsolt az agyam hogy valojaban mire keszulunk es elkezdtem lazadni, mondtam hogy ez nem jo ezt en nem csinalom ez nem helyes es magyaraztam a tobbieknek is hogy rossz dolog amire keszulnuk es nem helyes es en nem akarom es akkor hirtelen felebredtem es kinyitottam a szemem es ereztem hogy egy demon van van bennem!Ereztem a gonoszsagat magamban , valami borzaszto volt meg igy is hogy csak elnyomni probalt!Annyira gonosz volt hogy alig birtam lelkileg elviselni! Tudtam hogy azonnal csinalnom kell valamit, valahogy ki kell uznom Jezus nevevel de nem tudtam hogy hogyan szolitsam meg!Demonnak hivjam vagy ordognek vagy satannak! Kozben ez a leny meg elkezdett valami energiat pumpalni a karomba,ugyanazt az energia aramlast ereztem amit joga vagy meditacio kozben is lehet erezni, majd ezzel az energiaval huzta felfele a karomat, probalta volna mozditani en meg csak tehetetlenul neztem hogy meddig tud elmenni! en egyik testreszemet sem tudtam mozditani olyan volt mintha meg lettem volna benulva! teljesen magatehetetlenul fekudtem ott mint egy bena kiszolgaltatva ennek a lenynek, nyitott szemmel tiszta tudattal! aztan gondolatban elkezdtem mondani hogy tavozzon azonnal Jezus neveben, de meg se moccant , aztan ujra es ujra mondtam egyre tobb erovel majd vegul meg tudtam mozditani annyira a szam hogy valami susogast szo reszleteket ki tudtam mondani hangosan! Na ekkor szallt ki belolem!Ereztem amikor elhagyta a testem es es a karom! Aztan hallottam egy nagy reccsenest az ablakon, gondolom ott tavozott! Aznap reggel osszetorve talaltam a laptopom amin epp irtam a tanusagtetelem!
2016. jún. 10. 21:12
38/45 anonim válasza:
Gondold el nem lazadok fel ellene tudatban es elkovetem a bunt anelkul hogy lebukott volna a demon akkor siman azt hihettem volna hogy en ennyire gonosz vagyok es meg a tukorbe se tudtam volna belenezni nemhogy Isten elott megallni pedig akkor en mar elkoteleztem magam Istennek! De az utan az alom utan annyira megrendult volna a bizalmam sajat magamban hogy siman elhittem volna hogy nem vagyok melto Isten szeretetere es megbocsajtasara! Ha ezt minden ejjel megcsinalta volna lebukas nelkul, szep lassan eltavolitott volna Istentol! Egyebkent a tamadas jott minden ejjel attol kezdve hogy megszuletett bennem az elhatarozas hogy a helyes utra lepek!
2016. jún. 10. 21:31
39/45 A kérdező kommentje:
Merengek, vajon miféle bűnre sarkallhattak?
2016. jún. 11. 00:19
40/45 Pietrosol válasza:
#38!
Azok a "démonok" is a Te tudatodban jelentek meg és táncolni mentél velük. Most pedig a meditációt kárhoztatod, hogy nem maradtál nyugton.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!