Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Keresztények miért tartják...

A Keresztények miért tartják a jógát sátáni dolognak?

Figyelt kérdés
Már több kereszténytől is hallottam, és olvastam is, hogy szerintük ez valami sátáni dolog, vigyázzak vele, mert ilyenkor "démonokkal egyesülök","sátáni behatás ér","megszállhatnak a démonok", és "idegen Isteneket imádok". Egy keresztény nem csinál ilyet, stb... Esetleg valaki meg is tudná magyarázni, hogy miből gondolják ezt, a keresztények? Én már pár hete jógázok, és csak pozitív hatása volt rám...

2012. aug. 8. 16:27
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
55%

Benjamin Walker író a Hindu World című könyvében ezt mondja a jógáról: „Ez talán a mágiával átszőtt szertartások korai rendszere lehet, és a jóga még mindig magán hordoz okkultista és mágiával kapcsolatos bélyegeket.” Hindu filozófusok elismerik, hogy a jógázás természetfölötti hatalommal tud felruházni, bár gyakran azt állítják, hogy nem ez a jóga legfőbb célja. Dr. S. Rádhákrisnan, India egyik korábbi államfője például az Indian Philosophy című könyvben azt írta, hogy a jógi „a testtartások által uralni tudja a testét, és ezáltal érzéketlenné tudja tenni magát a rendkívüli hidegre és melegre . . . A jógi képes messze ellátni, és hallani a hangokat a távolból . . . A gondolatátvitel is teljes mértékben lehetséges két ember között hagyományos kommunikálás nélkül . . . A jógi láthatatlanná tud válni.”

. A Biblia tisztázza ezt a kérdést. Amikor az izraeliták belépni készültek az Ígéret földjére, amelyet a kánaániták uraltak, Isten ezt mondta Izrael fiainak Mózes által: „ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint.” Mik ezek az ’utálatosságok’? Mózes óva intette az izraelitákat, nehogy ’jövendőmondókkal, igézőkkel, jegymagyarázókkal, varázslókkal’ tartsanak kapcsolatot (5Mózes 18:9, 10). Ezek a szokások utálatosak Isten előtt, mert a démonok és a bukott hústest cselekedetei (Galácia 5:19–21).

Nem keresztényeknek való

Személyes döntés annak megválasztása, hogy ki milyen testedzést folytat. De a keresztények nem engedik, hogy bármi — akár testedzés, evés, ivás, öltözködés, kikapcsolódás vagy valami más — tönkretegye a Istennel ápolt kapcsolatukat (1Korintus 10:31). Azok előtt, akik az egészségük érdekében végeznek testedzést, számtalan olyan lehetőség áll, amely nem teszi ki őket a spiritizmus és az okkultizmus veszélyeinek.

2012. aug. 8. 19:27
 12/45 anonim ***** válasza:
64%

Bocsánatot kérek, de ne azért nézzük "rossz" szemmel, mert így gondoljuk.

Mindig a biblia a mérv adó.

Tehát ha valamivel nem értünk egyet azt azért tesszük, mert a teremtő sem ért vele egyet.

így a minket sértegetők, tulajdon képen a teremtő isten elvárásait veszik semmibe nem a mi egyéni döntésünket.

Zsömle /lány

2012. aug. 8. 19:30
 13/45 anonim ***** válasza:
42%

Máté6.6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

7. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.

8. Ne legyetek hát ezekhez hasonlók; mert jól tudja a ti Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle.

A Bibliában (Szentírásban)nincs Jógáról szó.Ez okkult tudomány ,amely pogány eredetű ,kitaláció.A kereszténységhez semmi köze...

(K.Gy)

2012. aug. 8. 20:46
 14/45 anonim ***** válasza:
51%

A jóga a képzelet, a vizualizáció, a hipnózis, a tudat varázsa, mantra kántálása, a pozitív gondolkodás, és az elme Silva technikák, amelyek nemcsak hogy nem biblikusak, de veszélyesek.

(K.Gy)

2012. aug. 8. 21:05
 15/45 A kérdező kommentje:

10-es, nagyon igaz amit mondassz. Minden egyháznak sajnos eza célja, hogy az embereket, saját maga hatalmába kerítse. Sajnos...

11:

Sajnos szerintem Benjamin Walker,többek között mert brit volt, vajmi keveset értett meg a hindu vallásokból. A jógik valóban képesek természetfeletti dolgokat végrehajtani. vagyis úgynevezett természetfeletti dolgokat. Csakúgy mint bármelyik ember képes lenne rá. A lélek számára nincsenek akadályok, kivéve az anyagi világ, és az itt való "megragadás". Ezek az emberek felül tudnak emelkedni, az anyagi világ akadályain, innen a képességük. Amivel pont ezért nem is szoktak visszaélni, mivel már felülemelkedtek a vágyaikon is. Ez egy tudás amit megtartanak magukban. Nincs ebben semmi érthetetlen, bár a nyugati világnak ezt szeretik csodaként és mágiaként,varázslatként reklámozni.

A Biblia számomra nem tisztáz semmit. A Biblia, egy eszköz volt az egyház kezében, és ez alapján is lett alakítva. És ha a Bibliában akar az ember igazságot keresni, az olyan mintha a tűt keresné a szénakazalban. És ha meg is találja valaki azt az 1 tűt akkor még csak 1-et talált meg a százból. A Biblia nekem nem mérvadó, inkább úgy mondom minden emberben ott van belül az igazi "Biblia". Isten bárkit elvezet az igazságoz, bármilyen könyv nélkül is.

12

"A Bibliában (Szentírásban)nincs Jógáról szó.Ez okkult tudomány ,amely pogány eredetű ,kitaláció.A kereszténységhez semmi köze..."

A bibliában a Föld gömbolyűségéről sincs szó, és még nagyon sok mindenről nincs szó,ami van.

Tudtok nekem bármilyen,akármilyen indokot felhozni a jóga ellen, a kanonizált Biblia, és a berögzött dogmáitokon kívül?

2012. aug. 8. 21:14
 16/45 A kérdező kommentje:
Amúgy gratulálok hozzá, hogy sikerült lepontozni, sok segítőkész válaszadó válaszát...
2012. aug. 8. 21:18
 17/45 Pietrosol ***** válasza:
55%

Szia!

Magam sem értem,mi rosszat találnak ebben!

A Máté 6.6.-7.-8.kimondottan a meditációról szól!

A zsidóknak is van saját meditációjuk!

Ha érdekel tudok szerzőt,címet is!

2012. aug. 8. 21:41
 18/45 anonim ***** válasza:
74%
Az a helyzet, hogy a jóga nem csak az, hogy tornázunk, hanem egy vallás áll mögötte. Ez pedig nem keresztény. Én egyik sem vagyok, de értem a tiltás okát. Nézz utána a hat darsanánan, azon belül a szánkhja-jóga párosnak, főképp a jóga szútrának.
2012. aug. 8. 21:41
 19/45 anonim ***** válasza:
61%
A mai nyugati világban a jóga a testgyakorlás egy nagyon hasznos formája. nincs benne semmi boszorkányság. nem kell mantrázni, csak megfelelően lélegezni és mozogni. Van egy mondás: rossz az aki rosszra gondol. Én nyugodtan tudok úgy jógázni hogy nem bántom meg vele Istent, és még a gerincemnek is jót teszek vele :-)
2012. aug. 8. 21:43
 20/45 A kérdező kommentje:

17: Valószínűleg nem fogom a zsidó meditációt gyakorolni, de érdekelne mert még sosem hallottam róla! Megköszönném ha linkelnél róla valamit.

18:

Igen ismerem, és ha visszaolvasol kicsit, tudom hogy mi is az a jóga. És igen elég sok irányzata van. Csinálja, mindenki amelyik neki tetszik, vagy amelyiket eltudja fogadni...

19:

Igen, akár így is fel lehet fogni a dolgot, ilyen egyszerű. Senki nem tagadhatja, aki kipróbálta, hogy milyen jó is ez a gerincnek, és az ízületeknek :)

2012. aug. 8. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!