Lehetséges e, hogy azon keresztények, akik ennyire ellenzik és bűnös dolognak tartják az önkielégítést, csak azért teszik, mert a méretük hát igencsak átlag alatti és emiatti frusztrációjuk eredménye, hogy a vallásukat, mint eszközt használják fel?
Lehetséges-e, hogy te nem vagy egy boldog, elégedett ember, mert ha az lennél jobb dolgod is lenne, mint hogy ilyen kérdéseket tegyél fel a vallás témakörben? Ha pedig valóban értéktelen az életed minden tekintetben, milyen alapon szórakozol olyan emberek hitével, akik nálad sokkal teljesebb életet élnek?
Kérdésre válaszolva: Nem, nem lehetséges.
Megmondom miért, mert ilyen hülye kérdéseket tesznek fel, hogy a pokolba jut e az aki önkielégítést végez?? Én meg gondoltam rákontrázok erre, mert ha a vallás, amiben egyesek hisznek szembemegy a természettel, magával az emberi természettel, az ösztönökkel, amik bennünk vannak, hiába is tagadjuk, vagy nyomjuk el, akkor ott frusztrált embertömegek lesznek kitermelve általa.
Mértékkel semmi sem bűn, ennyi erővel a kávéivás is a Pokolra juttat, vagy az ha valaki megiszik 1 sört, és ha ilyen badarságokat nevelnek bele az emberbe, akkor nekem is jogom van ilyen peioratív jellegű támadó kérdéseket feltenni, nemde?
Az olyan keresztények akik ilyeneket mondanak azok idióták. Jehovások, karizmatikusok, fundamentalisták meg ilyesmik. A Bibliát szó szerint veszik, nuku aggyal.
A Biblia nem más, mint egy ókori "mindeneskönyv", ami egyszerre biztosít magyarázatot arra, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, hogyan kéne élnünk, valamint szórakoztató és egyben tanulságos történetekkel szolgál. Egy korabeli emberek ismeretei által létrehozott mű, ami egyszerű emberekkel ismertet egy kozmológiai, filozófiai nézetet, valamint törvénykönyvként és mesekönyvként is szolgál, azonban mindezt SZIMBOLIKUSAN.
Tököm tele van azzal, amikor keresztények olyan marhaságokkal foglalkoznak, hogy bizonyítsák az evolúció helyett a teremtéstörténet valóságát, meghogy olyan lényegtelen dolgokat kiáltanak ki bűnnek, mint a masztizás, és a pokollal riogatják a gyerekeket a vallásba. NEM EZ A LÉNYEG! Hanem az, hogy éljünk meg normálisan egymás mellett és legyünk jók. Minden normális filózfiai irányzat erre tanít, és mindegy hogy az egész Jézussal és angyalokkal, vagy Buddhával és harcművészettel van körítve, NEM AZ A FONTOS RÉSZE!
Én ateista vagyok, de katolikus-református családból származom, gyerekkoromban és kamaszkoromban magam is katolikus keresztény voltam. Nem voltunk nagyon vallásos család az igaz, de hogy a napi téma nem az volt, hogy mekkora bűn masztizni, meghogy milyen baromság az evolúció, és még a templomban sem erről volt szó, az is igaz!
Én úgy gondolom, hogy a mai világban a normális, nem életidegen tanokat terjesztő egyházaknak, mint a katolikus, a református és az ortodox, össze kéne fogniuk az ilyen karizmatikus, jehovás, neoprotestáns eretnekek ellen, akik életidegen tanokat terjesztenek, hülyeségeket tartanak fontosnak és szó szerint vesznek mindent a Bibliából, és ezzel azonosítják a kereszténységet.
Azért 2 dolgot el kéne különíteni: az Ószövetséget és az Újszövetséget.
Jézus sehol nem beszélt ilyesmi dolgokról, hogy pl. ez is bűn lenne.
Ahol találsz erre való utalást, az max. az Ószövetség lehet, az viszont nem nekünk, hanem a zsidóknak íródott, azok közül is a sivatagi nomád pásztorkodó élet törvényeihez igazodva. Pl. a tisztálkodási szokások is azon az égövön hasznosak, Európában semmi jelentőségük. Számos ószövetségi zsidó szokás ilyen.
Na mos, ha tetszik egyeseknek, ha nem, az apostolok ezt ki is nyilvánították, hogy az ószövetségi törvényeket a keresztényekre ne alkalmazzák többé (körülmetélés, stb.).
Úgyhogy konkrétan a kérdésre válaszolva: nem, nem hinném hogy bűn lenne az önkielégítés, mivel az Újszövetség nem szól róla.
Mellesleg tudom, hogy az Ószövetség is kanonizált könyve a kereszténységnek, én mégsem hiszek benne. Egy kereszténynek nem elég Jézus, meg az, amit ő mondott? Mert bőven elég, azért keresztény a keresztény, vagyis Krisztus-hívő, krisztusi.
"És ha lány-keresztény ellenzi, akkor mire gyanakszol...?"
akkor az csak pénisz-irigység lehet, Freud is megmondta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!