Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Keresztények miért tartják...

A Keresztények miért tartják a jógát sátáni dolognak?

Figyelt kérdés
Már több kereszténytől is hallottam, és olvastam is, hogy szerintük ez valami sátáni dolog, vigyázzak vele, mert ilyenkor "démonokkal egyesülök","sátáni behatás ér","megszállhatnak a démonok", és "idegen Isteneket imádok". Egy keresztény nem csinál ilyet, stb... Esetleg valaki meg is tudná magyarázni, hogy miből gondolják ezt, a keresztények? Én már pár hete jógázok, és csak pozitív hatása volt rám...

2012. aug. 8. 16:27
1 2 3 4 5
 21/45 Pietrosol ***** válasza:

Remélem működik a link!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. aug. 8. 22:09
 22/45 A kérdező kommentje:
érdeeks, köszönöm!:)
2012. aug. 8. 22:34
 23/45 A kérdező kommentje:
Szóval, érdekes*
2012. aug. 8. 22:35
 24/45 anonim ***** válasza:

Meditációs gyakorlat a keresztényeknél is van, kontempaltív imának (= elmélkedő ima) hívják.

[link]

2012. aug. 9. 10:38
 25/45 HudsonHawk ***** válasza:
10%

Ha a szellemi részével nem kerülsz kapcsolatba és csak testmozgásként fogod fel szerintem sem lehet gond.

Mindenképpen fontos elkerülni a más vallások szellemiségeit!!!

2012. aug. 9. 10:45
 26/45 HudsonHawk ***** válasza:
52%
Egyébként a Máté 6/6 messze nem meditáció...
2012. aug. 9. 10:55
 27/45 anonim ***** válasza:
64%

Nem vagyok keresztény, de láttam már videót, ahol a meditációról fél órán keresztül magyarázták, miért sátáni.

Szerintem a kettőnek semmi köze egymáshoz, én úgy tudom a jóga alatt nem fohászkodsz semmilyen démonhoz, hanem egyszerűen a légzésedre, és mozgásaid összehangolására koncentrálsz.

"Bizonyára tehát feltünt, hogy semmi köze sem Jézushoz, sem Istenhez, hanem valamiféle fura istenséget kell felfedezned magadban."

Lehet most túlságosan filozófiai síkra szállok, és nyugodtan szóljon bárki, ha tévedek, mert nem olvastam a Bibliát. Az embert Isten saját képmására teremtette, és mindemellé Isten mindentudó, örök - tehát ismeri minden gondolatodat, kvázi egy kis része Benned található. Szóval enyhe túlzással az is mondható, hogy mi magunk is Isten vagyunk. Ezt bizonyítja az is, hogy megtérsz, azaz befogadod Jézust a lelkedbe.

A különböző keleti meditációk legtöbbje tudomásom szerint arról szól, hogy kommunikálj a lelkeddel, tudatosan. Nyugodtan megteheted ezt, nem? Hiszen a lelkedben Jézus lakozik. Akkor ez miért lenne valami, ami ördögtől származik?

Üdv mindenkinek!

2012. aug. 12. 18:04
 28/45 A kérdező kommentje:
Jól mondod :)
2012. aug. 15. 13:52
 29/45 anonim ***** válasza:
47%

a keresztényekkel mindent sátáni dolognak tartatnak, amitől önmagukat megismerhetik és amitől önmagukkal egyek lehetnek

ők mesterségesen létrehozott, kívülről irányított és ellenőrzött lények

2012. aug. 20. 14:26
 30/45 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A Szentlélek mindig jelen van,és a gondolataid is vele lehetnek.Ehhez nem kell meditálni.Csak egyszerűen beszélni ...

Jézus akkor is hall ha te nem akarod..

(K.Gy)

2012. aug. 21. 12:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!