Korul vagyok metelve apukam zsido anyukam nem akkor zsido vagyok?
Hogy világos legyen:
A vallási törvény ( halacha ) szerint:
zsidó, akinek az anyja zsidó, vagy aki betért.
Izrael álam haztéríési törvénye szerint zsidó identitást örökli a zsidó gyremeke, unokája, gyermekének, unokájának házastársa.
Ennyi.
Azért ha elolvasod a Bibliát, legalábba Mózes öt könyvét ( kb 200 oldal ) és a Krónikák ( 1. 2. ) könyvét, akkor már tudsz vmit a zsidóság történetérôl, legalábbis ie 520-ig. És hat a Bibliát úgy is nevezik, hogy a "Könyvek Könyve". Állítólag része az európai kultúrának.
#24, #26
"Tervezem hogy beállok a soraikba, de én pusztán az anyagi illetve egyéb vonzatai miatt."
Attól tartok, így nehéz dolgod lesz. A rabbinikus bíróság, amelyik vizsgálja, hogy a betérô valóban be akar-e térni, többek között pont ezt vizsgálja és ha úgy találja, hogy anyagi érdek, v ilyesmi, akkor azt mondják, nem az igazi ...
És persze jó nagy marhaság azt gondolni, hogy minden zsidónak mindig van munkája, pénze. Ha valaha így lett volna, nem lett volna a baloldaliak között, a forradalmárok között annyi zsidó.
Najó, ezt nem Neked mondom, #24, #26, mert ha´t süketnek a muzsikáról, konteohívônek a tényekrôl ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!