Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Korul vagyok metelve apukam...

Korul vagyok metelve apukam zsido anyukam nem akkor zsido vagyok?

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 09:48
1 2 3 4
 31/33 Hazardteam ***** válasza:
67%
Nekem francia (AZERTY) van, maradhatok?:)
2012. aug. 9. 13:08
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
да
2012. aug. 9. 14:49
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

Hogy világos legyen:

A vallási törvény ( halacha ) szerint:

zsidó, akinek az anyja zsidó, vagy aki betért.

Izrael álam haztéríési törvénye szerint zsidó identitást örökli a zsidó gyremeke, unokája, gyermekének, unokájának házastársa.

Ennyi.

Azért ha elolvasod a Bibliát, legalábba Mózes öt könyvét ( kb 200 oldal ) és a Krónikák ( 1. 2. ) könyvét, akkor már tudsz vmit a zsidóság történetérôl, legalábbis ie 520-ig. És hat a Bibliát úgy is nevezik, hogy a "Könyvek Könyve". Állítólag része az európai kultúrának.

#24, #26

"Tervezem hogy beállok a soraikba, de én pusztán az anyagi illetve egyéb vonzatai miatt."

Attól tartok, így nehéz dolgod lesz. A rabbinikus bíróság, amelyik vizsgálja, hogy a betérô valóban be akar-e térni, többek között pont ezt vizsgálja és ha úgy találja, hogy anyagi érdek, v ilyesmi, akkor azt mondják, nem az igazi ...

És persze jó nagy marhaság azt gondolni, hogy minden zsidónak mindig van munkája, pénze. Ha valaha így lett volna, nem lett volna a baloldaliak között, a forradalmárok között annyi zsidó.

Najó, ezt nem Neked mondom, #24, #26, mert ha´t süketnek a muzsikáról, konteohívônek a tényekrôl ...

2012. aug. 14. 04:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!