Hogyan kellene megszólítanom anyukám egyik barátnőjét emailben?
Én lány vagyok, 17 éves, anyukám egyik barátnője írt nekem, ő kb. 40 éves. Ő a keresztneven szólított, nekem hogyan kellene visszaírnom? Írhatom azt, hogy Kedves [keresztnév]?
De mégiscsak kb. kétszer annyi idős, de azt nem szeretném írni, hogy kedves [keresztnév] néni, mert uhh... a néni azért mégis csak...
Szerintetek?
Csatlakozom Ozhoz! Ha személyesen is ismered, akkor ugyanúgy, ha nem, akkor meg valószínűleg úgy írta alá a neked szóló levelet, ahogy szeretné, hogy szólítsd.
De ha nagyon bizonytalan vagy, akkor kezdheted úgy is a levelet most az egyszer kivételesen, hogy nem írsz megszólítást, hanem a legelső mondatodban megkérdezed tőle, hogy hogyan szólíthatod. Pl. "Ne haragudjon/ne tessék haragudni, hogy kivételesen nem írtam megszólítást, de nem tudom, hogyan szeretné, hogy szólítsam."
Ebben sincs semmi különleges, majd megírja, hogy hogyan és onnantól már semmi gond :-)
Illetve, egyszerűen megkérdezhetnéd anyudat, hogy szerinte hogyan kéne köszönni, mert vannak, akik elvárják a magázódást, van, aki meg kiakad tőle.
Valószínűleg meg fogja tudni mondani :)
Azzal, hogy a keresztnevén szólítod, még nem tegezed, szóval ezzel semmi baj. Nekem is volt már, hogy írt egy barátnőm anyukája, én is úgy szólítottam meg, hogy "Kedves Katalin", de magáztam.
Ha belegondolok, pl. orvosnál is úgy hívnak be vizsgálatra, hogy "Anna, ön következik", szóval ott is a keresztnevemen szólítanak, de magáznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!