Bocsi a kérdésért, de: ha a barátom muszlim ("igazi arab"), akkor ő, hm, körül van metélve?
Figyelt kérdés
2010. dec. 6. 16:25
2/21 anonim válasza:
miért kell ezért bocsizni a kérdésért?
Bocsi a válaszért, de: nem
3/21 anonim válasza:
de igen
az izraeliták és a muzulmánok IS körülmetélkednek
4/21 Saten ҉ válasza:
Nem feltétlen... annyi az esély rá mint ha nem arab lenne.
5/21 anonim válasza:
Optimista népek ezek, hogy még akkor levágnak belőle, amikor nem is tudni, mekkora lesz...
6/21 anonim válasza:
1. 16:31 vagyok, utánanéztem
nem kötelező vallási előírás-mint a zsidóknál, de gyakorlatilag minden fiúgyermeket körülmetélnek
Simon Róbert: Iszlám kulturális lexikon, 1 fejezet, 262. old.
7/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!
hm.. Helmet, te mindig felvidítasz, kössz! ☺
2010. dec. 6. 16:53
8/21 anonim válasza:
Elvileg vallási előírás a körülmetélkedés, akárcsak a zsidóknál. Azt nem tudom, hogy mennyire kötelező, de a hithű muzulmánok meg szokták csinálni úgy 5-6 éves kor körül, úgyhogy ha tényleg mélyen hívő muzulmán, akkor nagy valószínűség szerint körül van metélve.
Amúgy meg bocsánatot kérni akkor kéne, ha tőle kérdezed. Tőlünk szerintem is felesleges
9/21 A kérdező kommentje:
köszönöm neked is , és azért kértem bocsánatot, mert azt hittem, hogy valakit megbántok majd a kérdéssel, illetlennek találja netalán.
2010. dec. 6. 17:00
10/21 anonim válasza:
Nagyon sok nem zsidó és nem muszlim is körülmetélteti a fiúgyermekét egészségügyi okokból. Amerikában kifejezetten divat keresztények körében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!