Az is ateista, aki vallásos, de olyan vallásban hisz, amiben nincsen istenség? És az aki hisz természetfeletti dolgokban, de nem hisz istenségben?
Pl. a buddhizmus és a szcientológia is vallások, tehát van dogmatikájuk, spirituális tanuk és természetfeletti dolgokról beszélnek, viszont nem szerepel bennük istenség.
Az ateista szó jelentése a-theos, azaz görög nyelvből istennélküli, istentelen, de nem vallástalan.
Ezen logika alapján az ateista nem egyenlő a vallástalannal, csak az istentelennel, vagyis egy buddhista vagy egy szcientológus is ateista, csak mellette vallásos.
És ha valaki hisz természetfeletti dolgokban pl. szellemek, jóslás, varázslás, de nem hisz valamilyen istenben az is ateista?
20/
Nos én nem erőltetem a hitemet senkire ,mert a választás megadatott.Én azt mondom ami a Biblia (Szentírás)-ban van az az Igazság.Hogy Jézus az út az Igazság és az élet.De akinek nem tetszik ám legyen....
Jelenések)
7És íme, eljövök hamar: boldog, aki megtartja e könyv prófétai igéit."
11Aki gonosz, legyen gonosz ezután is, és aki bűntől szennyes, legyen szennyes ezután is, aki pedig igaz, cselekedjék igazságot ezután is, és aki szent, legyen szent ezután is.
12
Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint.
13
Én vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég".
Azért az vicces álláspont, hogy aki nem azt hiszi amit én, az ateista. És persze, nem erőlteted senkire, mégse a kérdésre válaszolsz, hanem a bibliából idézgetsz. De az idézet sem ad választ a kérdésre. Szóval téríteni akarsz, vagy csak a kérdést nem érted, de persze nem akarom megkérdőjelezni az intelligenciádat.
Amúgy a 3. válaszban leírtam a kérdésre a megoldást:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!