Hogyan mentheti meg a vér az életedet?
A Mózesi Törvény rámutatott a vér egyetlen helyes felhasználási módjára. Az ókori izraelitáktól megkövetelt imádatra vonatkozóan a Teremtő ezt parancsolta: „a test lelke [azaz élete] a vérben van, én pedig az oltárra helyeztem azt értetek, hogy engesztelést szerezzen a lelketekért, mert a vér szerez engesztelést” (3Mózes 17:11). Amikor az izraeliták vétkeztek, úgy nyerhettek bűnbocsánatot, ha felajánlottak egy állatot, és a vérének egy részét az oltárra helyezték a hajlékban, később pedig Isten templomában. A vért csakis ilyen áldozatok kapcsán volt helyes felhasználniuk.
De az, hogy az ókori Izraelben az oltárra helyezték a vért, Isten Fiának, Jézus Krisztusnak az értékes áldozatára mutatott előre. Jézus értünk adta emberi életét, azáltal hogy hagyta, hogy kiontsák a vérét áldozatul. Ezután felment az égbe, és egyszer s mindenkorra bemutatta kiontott vérének az értékét Istennek (Héberek 9:11, 12). Ezzel alapot teremtett a bűneink megbocsátására, és lehetővé tette, hogy örök életet nyerjünk (Máté 20:28; János 3:16). A vérnek ezen a módon való felhasználása bizony rendkívül fontos volt (1Péter 1:18, 19). Kizárólag a Jézus kiontott vérének az értékébe vetett hitünk által nyerhetünk megmentést.
Azért itt tették fel, mert fontos vallási kérdés is! Nem csak egészséügyi, orvosi kérdés, hanem a keresztény világ egy mai napig is lényeges problémája is egyben.
Egyébként az egészségügyi résznél is tettek fel már hasonló kérdéseket, jó válaszok is jöttek rá, hiszen sokan alaposan félre vannak informálva e témában.
1. nem lihegtem
2. nem válaszoltam, kérdeztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!