Ha nem hiszek istenbe elkárhozok?
Miért kell olyan dologba hinni amit más emberek mondtak? Vagy a biblia...Honnan tudtak volna akkor többet az emberek mint ma?Elvégre abban a korban azt hitték hogy a villámot az istenek csinálják,ami ugye nem igaz.Ha én nem tudok hinni Istenben akkor halálom után én rossz helyre kerülök?
Mondjuk jártam 2 évig hittanra is és megvagyok keresztelve is de nehezen tudok hinni ebben.

Nem feltétlenül üdvözül az, aki hisz Istenben, és nem feltétlenül jut kárhozatra az, aki nem hisz. Ez nem ilyen egyszerű. Lehet találgatni is, meg a Bibliára hivatkozni is, ami alapján vannak _ valószínűségek_, de nem több. Isten igazságosan fog ítélni minden embert, egyedileg; az pedig nem jó, ha egy ember - legyen bármilyen "nagy" keresztény is - Istent akar játszani.
Azért azt jó, ha tudod, hogy én ún. bibliai / evangéliumi keresztényként ezzel az álláspontommal sokak számára "ultraliberálisnak" számítok. :D
Ha részletesen érdekel a téma, épp most ajánlottam egy másik kérdésnél két hasonlót, megmutatom neked is:
Itt a 11. válasz nagyon részletes és alapos; ill. érdemes végigolvasni a 80 és a 79 %-os válaszolók közötti beszélgetést / vitát is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Itt pedig a 13. válaszolóval tudok egyetérteni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
A többi kérdésedre: A keresztények szerint a Bibliát emberek írták ugyan, de Isten ihlette. Ezért nem embereknek hiszünk, hanem Istennek.
Továbbá nem mindegy, hogy egy ember nem _tud_ vagy nem _akar_ hinni. Ha tényleg akarsz, de nem tudsz, azon lehet változtatni.
Üdv. :)

szervusz.
Nincs kárhozat amit már többen előttem is írtak!!!!!!!!
Nem létezik tüzes pokol sem, ahol a halálod után sütögetnének!!!
Egyszerűen arról van szó, ha nem hiszel akkor meg szűnsz létezni és ennyi. a halál után nincs semmi.Ezt úgy kell elképzelni, mint egy álom nélküli alvást. De itt van néhány idézet amiből láthatod.
Ha pedig szeretnél örökké élni akkor viszont a hitet ki kell fejlesztened, mert az nem jön magától, és összhangban kell élned Krisztus tanításával, még ha a környezetednek nem is tetszik.
(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.
(Ezékiel 18:4) 4 Íme, minden lélek az enyém. Ahogy az apa lelke, úgy a fiú lelke is az enyém. Amely lélek vétkezik, az hal meg.
Tehát itt látható, hogy nincs lélek vándorlás, mert a lélek is halandó, vagy is a lélek az maga az ember és nincs benne a testében semmi ami túl élné a halált.
Nagyon egyszerű nem kell bonyolítani, meg ijesztgetni, nem az inkvizíció idején élünk tudatlanságban.
Remélem tudtam segíteni, tisztelettel
Kata

"Az meg, hogy az emberek haláluk után miket "élnek" át mégis honnan tudná bárki is?"
1) Halálközeli élmények - persze ez még csak a jéghegy csúcsa, de kezdetnek nem rossz, olvasgass utána.
2) Médiumokon (különleges képességű embereken, elektronikus eszközökön) keresztüli kommunikáció.
Elég sok példa van a fentiekre, és nagyon sok közülük hitelt érdemlő, csak venni kell a fáradtságot utánanézni ezeknek.

Szellemekben nem hiszek. Ahogy a médiumokban, és a szellemvadászokban sem, akiknek érdekes, ha dokumentum filmet csinálnak épp nem történik semmi a felvételeken csak, akkor amikor már nem veszik őket. Túl szkeptikus vagyok lehet, hogy ez a probléma és csak azt hiszem el, amit a saját két szemmel látok.
Halálközeli élményekről nagyon sok dokumentumfilmet néztem, mert érdekel a téma. Viszont azok a feljegyzések sem voltak túl meggyőzőek. Bárki mondhat bármit, hogy mit látott és ilyen helyzetben kitudja mi a valóság és mi az, amit csak a sokk miatt él át és gondol. :/ Nem kötözködni akarok, mert tényleg érdekel mások véleménye. Főként azoké, akik ennyire sziklaszilárdan állítják az ilyen dolgok létezését, hogy mire alapozzák a kijelentéseiket. Úgyhogy én nem mondom, hogy nekem van igazam és nem is tagadom a másik oldalét sem, csak számomra ezek nem kézzelfogható dolgok és nehéz hinni bennük.

"kitudja mi a valóság és mi az, amit csak a sokk miatt él át és gondol."
Nagyon sok esetben az illetőnek nincs agyműködése (mert leállt a keringése, ami ehhez szükséges), mégis mindent átél, ami körülötte történik, ráadásul egy "kiteljesedett" formában. Ez nagyon gyakori eleme a HKÉ-eknek, és szerintem éppen ezért hitelesek.

Nos ez nem így van.
Mivel nincs halhatatlan lelke senkinek mert a biblia halandónak írja le a lelket, ami magára az emberre utal és azt is leírja hogy a lélek vétkezhet ezét hal meg.
(Ezékiel 18:4) . . .. Amely lélek vétkezik, az hal meg.
Azt sokan tudják hogy a halál beálltakor az agy nem egyből áll le, és ez alatt a működése alatt olyat álmodik, amit igazinak vél, de ha sikerül újra éleszteni akkor meg elmondja, hogy mit álmodott.
Ennyi.
Ezt alátámasztandó Lázár esete, aki Jézus barátjaként halt meg, és soha nem mesélte el, hogy merre járt,és hogy milyen volt a mennyországban, mert nem járt sehol.
Ha így lett volna akkor ez egy fontos tény kellene, hogy legyen és leírták volna az írásokban.
Lázárt meg ha jó ember volt és a "mennyországban" lett volna , minek kellett ide feltámasztania?Hogy itt szenvedjen?
Hiszen utána ismét meghalt amikor megöregedett.
Ezért aztán ez nem így van.
A kérdezőnek pedig egy biblia vers, hogy a teremtőt hogyan lehet felismerni, mert valóban nem fog teára becsengetni. Hiszen hogyan állhatna meg egy olyan élet mellett az ember aki a napot megteremtette, rögtön elpusztulnánk.
(Róma 1:20) 20 Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség számukra;
köszönöm :)

"Azt sokan tudják hogy a halál beálltakor az agy nem egyből áll le, és ez alatt a működése alatt olyat álmodik, amit igazinak vél, de ha sikerül újra éleszteni akkor meg elmondja, hogy mit álmodott.
Ennyi."
Nem.
Ha így lenne, mindenki átélne halálközeli élményt. Az újraélesztettek kb. 15%-a számol be ilyenről. Továbbá tudományosan igazolt tény, hogy a keringés leállásakor az agyhullámok is leállnak, az agyhoz kötött tevékenységek (érzékelés, irányítás, gondolkodás, emlékezés stb.) elméletileg meg kell, hogy szűnjenek.
Ajánlom neked a tudományos szempontok alapján végzett kutatásokat a témában (ha egyáltalán érdekel), nem egy közülük mainstream szakfolyóiratban jelent meg. Nem tudják, mi okozza a HKÉ-t, és egyáltalán hogyan történhet meg agytevékenység nélkül. A rengeteg transzcendenes elemről, amit felvonultat, nem is beszélve, rengeteg ott szerzett információ később igazolható, olyanok is, amelyek teljesen más helyszínen történtek. Ezek a később igazolt "látomások" pedig nem igaznak vélt dolgok, hanem valóban megtörtént események.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!