Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez, hogy Istenbe...

Miért van ez, hogy Istenbe hiszek, de a papokba nem?

Figyelt kérdés
Nem tudom miért elfogadom Isten jelelétét, mert tudom hogy létezik, de a papokban nem hiszek. Jézus evangéliuma kimondja „Hasítsd szét a fát, és benne leszek, Emeld fel a követ, és én ott is ott leszek…”

2012. ápr. 16. 20:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Mert a papok is csak emberek. Így helyes.

Bár az lenne jó, ha lehetne bízni és hinni mindenkinek.

A papnak a dolga az ige hirdetése lenne, tanácsadás, jótékonykodás, a szeretet hirdetése és nem szertartások halmazai és nem szándékos hamis profétálás.

2012. ápr. 16. 20:36
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A papokban nem is kell hinni... maximum nekik, de csak ha hiteles személyek.

Én kerestem Istent, a megtérésem (újjászületésem, ezt jobban szeretem!) előtt is, de akkor olyan lelkészünk volt, akiről én most már utólag azt gondolom, hogy nem sok köze volt Istenhez. Tanult dogmákat hajtogatott, de most már, hogy megtapasztaltam, milyen az élő hit, és milyen az, amikor egy lelkész élő hittel beszél! Mert vannak ilyenek is! És ezrek térnek meg a szavára...

2012. ápr. 16. 20:43
 3/17 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, pár éve nagyom materialista lettem. Mindent meg akartam magyarázni érzéseket, természetfeleti dolgokat, hitet. Rájöttem nem tudom ezt megtenni, mert nincs mindenre magyarázat. Ekkor elhatároztam, hogy Isten létezik, de a papok csak a maguk boldogságát keresik, ahogyan mi, de akkor nem kellene azt mondják, hogy Isten nevében teszik ezt. Hiszek Istenben, ördögben, mágiában és tudom, hogy Isten amedig melletem van és nem fogg elhagyni soha senkit, mert Jézus is visszament az 1 bárányért addig megvéd az ördögtől. Mágiát meg lehet jó célra használni.
2012. ápr. 16. 21:06
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

"nincs mindenre magyarázat"

Dehogynincs! Én is ezt hittem, de aztán Istenre hagyatkoztam, és szépen, lassan megmutatta, hogy van, mindenre van. És minden benne van a Bibliában. :)

Csak érteni kell!

Egyébként nagyon halkan jegyzem meg, hogy a Biblia szerint Isten nem kedveli túlzottan a mágiát. ;) Ennek is megvan az oka, de szerintem erre előbb-utóbb rá fogsz jönni magadtól is! :)

2012. ápr. 16. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:
49%

Nem tudok meg magyarázni valamit -> Isten csinálta. A logika túl van értékelve.

Pedig a papok tényleg léteznek.

2012. ápr. 16. 21:19
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nemvagyok: azért nem egészen így! :) Isten ennél jóval alaposabban képes "elmagyarázni"... én pl. mostanában Einstein relativitáselméletét kezdem megérteni - Isten jóvoltából. És ez nem vicc!
2012. ápr. 16. 21:21
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Isten amúgy roppant logikus, és ezt képes megmutatni is, ha figyelsz rá!
2012. ápr. 16. 21:23
 8/17 A kérdező kommentje:
Mind Istentől kaptátok a súgalatott és ő általa értetétek meg az életett. Ha kérek valamít Isten megteszi akkor is, ha valakin akarok változtatni? Nem rossz szándékal.
2012. ápr. 16. 21:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj máson változtatni,ezt bízd Istenre. Törekedj inkább arra, hogy te megváltozz, de ebben is kérd Isten segítségét.
2012. ápr. 16. 21:44
 10/17 anonim ***** válasza:

Vannak olyan papok akik csak azért prédikálnak, mert pénzt kapnak érte lehet még azt sem tudják sok esetben miről beszélnek. Hogy higyjenek az meg már elég távoli dolog :)

Az ilyen papokat kerüld, szerintem felismerhetőek.

Olvasd a Bibliát! Kezd Jézus tanításainál a János evangéliumában. Sokmindenre rá fogsz jönni,hogy másként mondta Jézus mint a mai nagy egyházak vezetői.

(Csak megsúgom a kor nagy zsidó vallási vezetői akarták Jézust megöletni.)

Valami olyan közösséget keress ahol Jézus Győzelme áll középpontban az Ő vérének megszentelő ereje,kereszthalála majd dicsőséges feltámadása. Mindent amink van neki köszönhetünk. Jézusé a dicsőség.

Én egy olyan gyülekezetbe járok ami jelenleg nem tartozik egy nagyobb vallási közösséghez sem.(pl:katolikus,unitárius stb.) (De nem szekta mielőtt azt hinné valaki)

Aki beszél Jézusról nem azért teszi mert pénzt kap érte(mert nem kap) hanem mert azt akarja,hogy az emberek megmeneküljenek a pokol gyötrelmeitől és a Mennyek Királyságába töltsék Jézussal együtt az örökkévalóságot.

2012. ápr. 16. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!