Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez igaz? Aki nem hisz Istenbe...

Ez igaz? Aki nem hisz Istenbe az inkább most ne írjon.

Figyelt kérdés

[link]

Kérlek , aki tényleg vallásos az nézze meg az oldalt és válaszoljon nekem. (katolikus vagyok véletlenül találtam az oldalra) válaszokat előre is köszönöm!:)

2010. okt. 3. 11:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%

minimum több ponton kétséges:

a számok túlhangsúlyozása, a magyarság erőteljes hangsúlyozása, a legszentebb imának nevezni valamit az Úr imája (Mi Atyánk) után...

T.-T. János propagálása sem igazán fér össze az igaz, hiteles katolikus tanítással

2010. okt. 3. 11:44
 2/12 anonim ***** válasza:
túl magyarkodó-miszticizáló "szaga" van
2010. okt. 3. 11:45
 3/12 anonim ***** válasza:

"Jézus üzenete"

Mondjuk az eleve merész, hogy valaki egy személyben ki meri jelenteni, hogy Jézus üzent általa. Legjobb tudomásom szerint Jézus minden üzenete benne van a Bibliában.

2010. okt. 3. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez undorító.
2010. okt. 3. 12:29
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Enis katolikuskent nevelkedtem, es ugy erzem, hogy ezek a mai uzenetek nem valoszinu, hogy a valosagnak megfelelnek, de ezen En most nem szeretnek vitatkozni.

Jezus tanitasa megtalalhato a bibliaban, az evangeliumban es ott vannak a Janos latomasai, es a levelek.

Mar Jezus ugy tanitotta, hogy amikor vetkeztel, akkor bunbanati imat vegezz, es valtoztadsd meg az eleted olyan formaban, hogy tiszta lelekkel elsz utanna, tehat itt mar megszabadultal a vetkedtol, bunodtol.

Ezek igaz tanitasok, amit vagy elfogadunk, vagy nem, de En valahogy ugy gondolom, hogy ezek a mai uzenetek nem Tole szarmaznak, mivel erre kulon felhivta a figyelmunket;

hogy sok hamis tanito fog erkezni, de Neked eros legyen a hited es menj tovabb, ne figyelj ezekre!

Most amikor korbe nezunk, akkor mindenhol ezt lehet hallani, hogy Jezus uzenete, es mediumon keresztul stb., ezek talan azoknak az embereknek segit, Akik eddig hit nelkul eltek!

2010. okt. 3. 12:39
 6/12 anonim ***** válasza:

Hívő kereszténynek vallom magam. De ez az írás felháborított... hogy miért, azt előttem már igen jól megfogalmazták. Nagyon olyan "végkiárusítás" szaga van, mintha most valamiféle akció lenne a kegyelemosztásban, mindössze csak ezt és ezt kell érte csinálni... teológiailag sem értek vele egyet, ez többnyire mondjuk abból is fakad, hogy nem katolikus, hanem protestáns vagyok. Már eleve ezzel a "valamit valamiért" elvvel nem értek egyet, mert Isten kegyelmét nem lehet "kiérdemelni", ezt csakis az ő akaratából kapjuk, ajándékul, nem jutalomként. Ez az én véleményem.

Az imádságokat sem lehet kategorizálni, fontossági sorrendbe állítani. Ha nem szívből mondod az imádságot, hanem csak arra koncentrálsz, hogy "biztos 33 legyen", "el ne tévesszem a szöveget" stb., akkor már nem a lényegre figyelünk. Nem a számok és a szöveg a fontos, hanem egyedül Isten és te, egy imádságban nem létezik más.

Az meg pláne, ahogy írták is: az Úrtól tanult imádságnál nem tudom, hogy lehet valami fontosabb, ilyen "ez a legbiztosabb ima" propagandát már többször hallottam.

A Biblia a mértékadó norma. Ehhez tartjuk magunkat. És ezzel kapcsolatban 12:39-es igen jól rátapintott a lényegre.

2010. okt. 3. 12:56
 7/12 anonim ***** válasza:
ez komoly te jó isten?????
2010. okt. 3. 13:08
 8/12 anonim ***** válasza:

ez 1 marhaság..... lol

Majdnem olyan, mint a hülyeségek az ASZTRÓ-SHOW-ban ;)

ahogy már vki írta, tényleg olyan az egésznek a hangulata, mint vmi akció, vagy végkiárusítás......amolyan csak itt, csak most, csak neked, siess, h le ne maradj !!!...meg 33x33-as ima, kilences blabla pff......:DDDDDDD

ezt sztem nyugodtan elfelejtheted ;)

2010. okt. 3. 15:12
 9/12 anonim ***** válasza:
10%

A mennyben élők egy teljesen más létállapotban vannak, mint amelyben mi vagyunk, vagy, ahogy mi szoktunk gondolni egy lélekre. Az üdvözült lélek teljesen függetlenné vált tértől és időtől. Az angyalok is így tudnak megjelenni az embereknek, vagy így jelent meg Mózes és Illés Jézus és a három apostol előtt, az elhunyt szentek a jeruzsálemieknek Krisztus halálakor (Mt 27,53), de így jelent meg Jézus is az apostoloknak vagy Pálnak többször is, illetve így jelenik meg Jézus az Oltáriszentségben.

Az Egyház különbséget tesz nyilvános kinyilatkoztatás és magánkinyilatkoztatás között. A nyilvános kinyilatkoztatáshoz tartozik a Szentírásban és a Szenthagyományban közzé tett isteni kinyilatkoztatás, amely valóban lezárult az utolsó apostol halálával. Ez katolikus dogma. A nyilvános kinyilatkoztatás minden egyes hívőt kötelezi, és ezt Isten az Egyházra bízta, hogy megőrizze és hirdesse. Azonban az Egyház elismer magánkinyilatkoztatásokat is, amelyek tartalma azonban nem kötelezi az összes hívőt, csak buzdító jellegűek, csak az egyes ember vezetését és üdvözülését szolgálja. Ide tartoznak a Mária-jelenések is. A magánkinyilatkoztatás csak akkor igazi, ha összhangban van a nyilvános kinyilatkoztatással, tehát azt nem helyesbítheti, de még csak ki sem egészítheti, hiszen az végérvényes és tökéletes. A magánkinyilatkoztatások csupán ahhoz adnak ösztönzést, hogy az Egyház a mindenkori helyzetnek megfelelően tudjon az egyetlen és örökké állandó evangélium szerint cselekedni.

2010. okt. 3. 16:00
 10/12 anonim ***** válasza:
pfff..hát ez eléggé kitaláltnak tűnik.úgy hangzik,mintha Jézus egy egoista uralkodó lenne akit csak bizonyos imádságok halmazával lehet kiengesztelni.és még azt is megszabja,hogy 33X meg ebből ennyit abból annyit.ez egy marhaság,ezt vallási vezetők találták ki,irányítási célból.
2010. okt. 3. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!