Mit tegyek, hogy ne paráználkodjak?
Kérem, csak mély hívők/vallásosak írjanak!
17 éves leszek(lány vagyok).
8 hónapja járok a barátommal. Egyszerűen ha szexuális dolgot kellett csiálnom, bűntudatom volt. Sajna én vétkeztem és nyomtam el magamba a bűntudatot.
Vágyam van a szexre és a nemi életre, de tudom, hogy várni kellene házasságig, és így ezzel az érzéssel küszködök régóta.
Gondoltam, hogy beszélek pappal is.
Sajnos sokszor a vágyaim erősebbek voltak, de a szex még nem történt meg. Mit tegyek, hogy igenis rendbetegyem magamba a dolgokat?

Azért hihetetlen, hogy a XXI. században létezik az, hogy egy egészséges, normális lányt a vallás meg a papok ilyen rossz lelkiállapotba hoznak.
A szex az élet része, természetes szükséglet, és ez nem házassághoz kötött. Akinek még/már nincs házastársa az mit csináljon mégis?
Miért csak a mély hívők írjanak?
Egy problémát nem lehet megoldani azokkal az eszközökkel, amelyektől létrejött.
Szerinted ki fog veled várni a házasságig? 18 évesen házasodni akarsz tanulás helyett, vagy évekig kínzod magad? A természet ellen nem lehet menni. A végére tiszta idegroncs leszel.

Kedves felebarátaim
Én írok idézeteket, de először kötelességemet téve válaszolok:
Nos nagyon egyszerű a megoldás, már itt a gyiken volt hasonló kérdés, amire akkor is és most is ugyan az a javaslat a biblia ill. Jézus nézőpontjából
Kerüld azokat a helyzeteket amelyek lehetőséget adnak a gondolatára. Ha a barátoddal találkozol, igyekezzetek olyan helyen tartózkodni, ahol több ember van és ezzel nem adtok teret az e-féle gondolatnak, kávézó, étterem Mc'donalds stb.
Ha nem feltétlenül szükséges, feleslegesen ne találkozgassatok, mert ehhez is hozzájárultok akaratlanul is az egymás iránti szexuális vonzódásra.
Ne ez legyen a szerelmetek mérvadója.
Tartsatok önvizsgálatot, ha lehet együtt is megtehetitek, persze ha a fiu is benne van a tisztaságban.
Tegyétek fel a kérdéseket, miért akartok együtt lenni?
Csak a szex miatt, vagy amúgy is szeretitek egymást?
Ha igen mivel tudnátok ezt bizonyítani?
Mit szeretnétek egymástól?
Tartós kapcsolatot, házasságot, vagy nem?
Ha igen, mivel tudnátok ezt bizonyítani?.....és ehhez hasonló önvizsgálati kérdéseket.
Nos most jönnek a biblia versek:(Héberek 13:4, 5) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
(1Korintusz 6:9-11) 9 Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát.
Galata 5:19-21
19 A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, 20 bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, 21 irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.
(Efézus 5:3) 3 Paráznaság és bármiféle tisztátalanság vagy kapzsiság még csak ne is említtessék közöttetek, mint ahogy szent emberekhez illik,
(Kolosszé 3:5, 6) 5 Öljétek meg azért földi testtagjaitokat a paráznaság, a tisztátalanság, a nemi vágyakozás, a káros kívánság és a mohóság dolgában, ami bálványimádás. 6 Ezek miatt jön az Isten haragja.
(1Korintusz 7:1-3) . . .; 2 ámde a paráznaság elterjedtsége miatt mindenkinek legyen meg a maga felesége, és minden asszonynak legyen meg a maga férje.
(1Korintusz 6:17, 18) . . .. 18 Meneküljetek a paráznaságtól. Minden egyéb bűn, amelyet az ember elkövethet, a testén kívül van, de aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik.
(1Tesszalonika 4:3, 4) 3 Mert azt akarja az Isten, hogy megszenteltek legyetek, hogy tartózkodjatok a paráznaságtól;
(Hóseás 4:12) 12 Fabálványától tudakozódik az én népem, és a kezükben lévő bot ad nekik kijelentést; mert a paráznaság szelleme vitte őket tévelygésbe, és paráznaság által vonják ki magukat az Istenüknek való alárendeltség alól.
(Hóseás 5:3-5) . . .. 4 Tetteik nem engedik őket visszatérni Istenükhöz, mert paráznaság szelleme van közöttük;

Meg tudlak érteni, így utólag azt mondom, hogy a sok kefélésnek miegyébnek nem volt semmi értelme.
A szexnek csak akkor van értelme, ha a barátod a mindened, életed értelme. Nem attól lesz ő a Tied, hogy a pap összead, Nektek kell tudni, hogy a kapcsolatotok a sírig tart-e.
Ne légy túl igaz se, és ne légy túl rossz se - van ilyen a példabeszédek könyvében. Talán lehetnél engedékenyebb, az ember hibázhat, csak ne legyen életmód, h. kefélsz fűvel-fával.

Nos a 12-es válaszadónak:
Van egy biblia idézet ami kedves személyedre is vonatkozik
(1Péter 4:15, 16) 15 Mindamellett egyikőtök se szenvedjen mint..... mások dolgába avatkozó.
(1Timóteusz 5:13, 14) 13 Ugyanakkor azt is megtanulják, hogy tétlenkedők legyenek, a házaknál kódorogva; igen, nemcsak hogy tétlenkedők, de pletykálkodók is, és mások dolgába avatkozók, olyasmikről beszélve, amikről nem kellene.
(Róma 14:10-14) 10 Te pedig miért ítéled meg a testvéredet? Vagy miért nézed le a testvéredet? Hiszen mindnyájan az Isten bírói széke előtt fogunk állni; 12 Így hát mindegyikünk önmagáról fog számot adni az Istennek. 13 Többé tehát ne ítélkezzünk egymás fölött, hanem döntsetek inkább úgy, hogy nem tesztek testvér elé botláskövet vagy olyasmit, ami elgáncsolja.

"Az én értelmezésem szerint te már házas vagy."
Jól mondod, hogy a te értelmezésed szerint, mert ez tényleg az. Kiragadtál pár verset a Bibliából és a fejedbe vetted azt, hogy a szexuális kapcsolat a házasság kezdete. Hadd mutassak pár példát neked, ami ezt az értelmezésedet cáfolja. A samáriai asszony a kútnál. Jézus azt mondta neki, hogy 5 férje volt és a mostani az nem férje. Az ószövetség idején törvény volt arra az esetre, ha egy férfi illegálisan szűz lánnyal létesített szexuális kapcsolatot. El kellett vennie őt feleségül, és a lány édesapja részére 'kártérítést' kellett fizetnie. Ez lehet, hogy nem fog tetszeni, de Isten Igéje azt tanítja, hogy az édesapa hatalmában van az, hogy kinek adja oda a lányát feleségül (ld. 1 Kor 7). Az "elhagyja apját és anyját" nem egyenlő azzal, hogy illegálisan ellopja a férfi a szüleitől a lányukat.
Üdv.

Házasság előtt le kell győzni a vágyakat, de házasságban már nem? Nem úgy van, hogy amíg a vágyaid győznek, addig a paráználkodás győz?
üdv
27/F
LastOne.Left
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!