Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van valaki vagy ismertek...

Van valaki vagy ismertek valakit, akitől Isten eltávolodott miután megtért és később visszatért hozzá? Hogyan történt?

Figyelt kérdés
Én engedetlen voltam és Istent haragvónak és bosszúállónak láttam, talán még most is így vagyok vele. Féltem tőle minden apró hibám miatt. Mit tegyek? Van mág reményem?

2012. júl. 8. 11:18
1 2 3
 11/28 Hazardteam ***** válasza:
100%
Ez nem "történet" hanem az életem. elhagyni nem kellett "bátorság" én akkor úgy fogtam fel, hogy nem értettem pár dolgot (mert még tapasztalatlan voltam) és "negatív vallásos szellemben" néztem Istenre, így a dolog, egy idő után nem működhetett (a részemről) Eleinte úgy voltam vele, hogy csak elmaradoztam, meg hogy én "őszintén, egy szívvel és odaadással stb" tudok csak valamit csinálni, így meg képmutatás lenne stb stb. aztán jött a világ és akkor meg már úgy éreztem, hogy "áá túlságosan beszennyeződtem" és hogy majd "jövök akkor, amikor készen állok rá" meg ilyenekkel teltek az évek. Csakhogy sosem leszel "készen". Emberi erőlködésből nem megy, épp ez a lényeg. Istennek nincsenek túl nagy illúziói velünk, emberekkel szemben, tudja milyenek vagyunk eredendően. Nincs olyan, hogy "majd felpumpálom magam és akkor elég jó leszek Istennek" Szóval ezek csak sátáni átverések és emberi okoskodások és csak arra "jók" hogy az ember kifusson az időből, rámenjen az élete és lehetőleg sose térjen meg. Gondolod minden úgy alakult az életemben, mintha nem történt volna meg ez a 13 év? Azokat az éveket, az értelmetlenül elvesztegetett lehetőségeket, senki nem adja vissza, időgépem meg nincs. Es telhettek volna boldog an, örömmel is Istenel járva. Ha túl soká vársz és félvállról veszed, azzal magadnak ártasz a legtöbbet, pedig szeretned kellene magad annyira, hogy ezt nem engeded senkinek, nemhogy önként és saját magadnak.. Nagyon is komoly a dolog, el lehet lébecolni, én is azt csináltam, de a halogatás olyasvalami, aminek így, vagy úgy meg kell fizetni az árát. Ha nem vigyázol, az életeddel. Nem szeretek ilyenekkel "dobálózni" nem is bűntudat keltésből, vagy manipulálásból írom, hanem mert tényleg igaz: NEM tudhatod, hogy mi történik félóra múlva, amikor a sarkon befordulsz, mert leugrottál egy doboz tejért.. Tényleg nem. Nagyon sokszor hajszálon múlt az életem. Egyszer éppen egy BKV busz ütött el majdnem, mikor mentem át a zebrán és javában zöld volt. Még csak nem is lassított, fél méterrel került el, mert hátrahőköltem. De mondhatnék sok ilyet sajnos. Tudom, hogy az ilyeneket nem jó hallgatni és az embert Isten jósága kell, hogy megtérésre vezesse, de mint magánember, mint egyszerű, hétköznapi "ember" azt kell mondjam, tényleg elég veszélyes így a penge élén táncolni és nincs garancia arra, hogy akármeddig megteheted. Én, mire "felébredtem" eltelt 13 év. Annak ellenére, hogy anno egyáltalán nem ez volt a szándékom, sőt a "jószándék" vezérelt és még azt is mondhatom, őszinte volt a hozzáállásom. Egy kis "szünetnek" indult, amig "rendezem a gondolataimat". Úgyhogy csak óvatosan.. Ez egyáltalán nem játék, full komoly. Amit pedig Isten adhat, az annyira más, annyira felszabadító és élettel lüktető, hogy érdemes feladni az embernek az "okoskodásait" és rábíznia magát. Mert ő jó. Ő nem ember, nem is hasonlít, nem hazudik, és nincs benne rossz szándék sem.
2012. júl. 9. 15:40
 12/28 anonim ***** válasza:

"Titeket hogyan tanított, honnan tudtátok, hogy mit szeretne tőletek? Hogyan beszélget veletek?"

Igazából mai napig nem tudom, hogy mit szeretne tőlem. Szeretném meghallani, de nem tudom.

16 évesen tértem meg úgy igazából. Jártam előtte is templomba, de inkább csak a haverok miatt. Aztán 16 évesen egy táborban megtértem. Nagy tábor volt, több száz résztvevővel.

Azután biztos voltam benne, hogy Isten azt akarja, hogy valamiképp Őt szolgáljam.

Ezért hittantanár akartam lenni.

Ez a tervem nem sikerült. Elvégeztem a fősulit, közben teljesen kiégtem. Nem volt egy őszinte szavam hozzá. Aztán a beígért munka sem jött össze az iskolában, így összetörtem.

Állás nélküli lettem, amiért főleg Istenre haragudtam.

Rá 9 hónapra megtudtam, hogy a kedvesem is hűtlen volt hozzám, és amikor felajánlottam neki egy új esélyt, akkor azt mondta, hogy nem kellek neki, mert nincs munkám...(szintén "hívő", templomba járó ember)

De érdekes módon a szakítás után valahogy nagyon megtaláltam a a közös hangot az Úrral. Rengeteget sírtam éjszakánként. Aztán egyszer, mintha kiszállt volna belőlem valami. Hirtelen abbamaradt a sírás, és valami hihetetlen nagy szeretet töltötte el a szívemet.

Újra hinni kezdtem benne.

Ennek egy éve, és azóta is voltak már kisebb "kihűléses" időszakaim, de mindig visszatérek, és bízok. DE még mindig nem tudom, hogy mit akar tőlem. :D

Megpróbálok türelmes lenni, keresgélem az utam, aztán remélem segít azt megtalálni.

3-as voltam.

2012. júl. 9. 18:57
 13/28 Hazardteam ***** válasza:

Azt akarja tőled is, mint mindenki mástól:

"Ezeket pedig mikor hallották, szívökben megkeseredének, és mondának Péternek és a többi apostoloknak: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak? Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bûnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát. Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk"

Te sajnos kaptál egy olyasmit, amit én "placebo"-nak hívok. Egy látszat megoldást, holott éges voltál Istenre. Ez a vallások legnagyobb bűne.. Azt hiszed révbe értél, hogy megkaptad a válaszokat és jó helyen vagy. De közben csak placebót kaptál.. És mikor jönnek az élet nehézségei, vagy látod az "ellentmondásokat" akkor nem magadban, vagy az "egyházadban" keresed a megoldást, hisz elméletileg a jó oldalon állsz, magadban hiába is keresnéd, hisz ha tudnád a választ, akkor nem is lennének azok a mardosó problémák, az egyházadban sem keresheted, hisz ők a jófiúk csapatában játszanak nemde? Legalábbis ez tűnik logikusnak igaz? Akkor miértis nem működik.. Miért van az, hogy válaszok alig, kérdések viszont egyre inkább jönnek benned? Hol van a bibi? Isten miért nem segít? Ott van a hiba a képletben, hogy noha éhes voltál Istenre, mint egy kisgyerek, "valakiktől" mérgezett tejet kaptál, ami lassan öl ugyan, de biztosan. Ha meg nem térsz valóságosan és szívedből. Máskülönben az van, hogy "elvész az én népem, mivelhogy tudás nélkül való"

A jóhír az, hogy még FOGGALMAD nincs róla, milyen életre hívattál el és mennyire fantasztikus:) Úgy értem, amikor megtudod, szétesel annyira ledöbbensz és örülsz majd:) És végre megismered Istent. Márpedig Ő igencsak lenyűgöző és fantasztikus

2012. júl. 9. 20:02
 14/28 A kérdező kommentje:
Szerintem az Istentől volt, mert olyat még soha nem éreztem. Szerettem mindenkit. Gyönyörű volt. Biztonságban éreztem magam. Egyszer érezhettem, hogy milyen valamit Érte csinálni. Elég nevetségesen hangzik, de udvart sepertem Istenért. Olyan hihetetlenűl szép volt. Annyira bánok mindent. Sokszor elrontottam és csak abban reménykedem, hogy egyszer majd kiérdemlem, hogy újra megajándékozzon ezzel és azt megtarthassam amíg élek.
2012. júl. 9. 20:45
 15/28 A kérdező kommentje:
Megint elrontottam. Csúnyán beszéltem Vele. Nem mondtam csúnya szavakat, csak haragosan beszéltem, sértődötten. Ma pedig félelemmel keltem fel, nem is tudom miért. Nem tudom mit tegyek. Mindig elrontom. Meg tudná valaki kérdezni tőle, hogy van-e egyáltalán esélyem nála vagy haggyam abba ezt a törekvést, mert már nagyon messzire kerültem tőle. Egy ideig törekszem majd elrontom és kezdem újra. Már nem tudom mit tegyek.
2012. júl. 10. 07:40
 16/28 Hazardteam ***** válasza:
Megkérdezhetem milyen vallású vagy? Van egy sejtésem, de..
2012. júl. 10. 11:53
 17/28 A kérdező kommentje:
Református, de nem hiszek benne teljesen, mert az elején (amikor megtértem) a Koránba is beleolvastam és kb. azon kerezstül kezdtem hinni, hogy létezik (egy videó volt a Koránban leírt csodákról)és később jöttek az érzések, gubancok, jelek kérése, amiket túlzásba vittem és most elromlott a kapcsolatom Istennel, mert nem hallgattam másokra, hogy nem a vallás számít. Mostanra rájöttem, de most nem tudom mi a kiút ebből. Rájöttem, hogy egyrészt az önzőségem miatt nem tudok újra a közelébe jutni. Már agyonra eröltettem ezt a kapcsolatot. Nem tudok változtatni az érzéseimen.
2012. júl. 10. 13:48
 18/28 A kérdező kommentje:
Amúgy melyik vallásra gondoltál?
2012. júl. 10. 13:49
 19/28 A kérdező kommentje:
Most már, ha felébredek az alvásból, elég, ha elbóbiskolok, félelemmel ébredek és azt sem tudom mitől félek. Később elmúlik, és élem az életem, csak néha rámjön valami rossz érzés vagy szomorkodom, hogy eltávolodtam tőle. Volt már, hogy este is félelemmel ébredtem, megkértem Istent, hogy segítsen és Ő segített, mert elmúlt. Fogalmam sincs, hogy mit gondol rólam. Össze vagyok zavarodva.
2012. júl. 11. 13:24
 20/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Ide válaszolok.:)

Isten kihozott engem a bűnös életemből. Évekig jártam vele, éreztem minden nap a szeretetét.

Volt egy törés az életemben, csalódtam egy hozzám közel álló személyben, összetörtem. A keserűség szakított el Istentől (és a gyülekezettől). Visszatértem a régi bűneimhez, amiktől teljesen szabad voltam addig. Így éltem hosszú időn keresztül. Nehéz volt újra megtérni. A bűn elválaszt Tőle. De Isten hűséges! Ha megbánod a bűneid és kiáltasz hozzá, nem vet el. Isten jó!! Jézus azért halt meg (és feltámadt), hogy te élj!

És van egy fontos dolog: kegyelemből tartatunk meg (Efézus 2: 8-9)

2012. júl. 22. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!