Ha Jézust isten küldte, hogy megváltsa az emberek bűneit és felszabadítsa őket a gonosztól, de ez csak akkor sikerül, ha az emberek elismerik Krisztust, akkor mi van azokkal akik ő előtte életek?
Isten igazságos azokhoz is, akik soha nem hallották az evangéliumot. Mivel az ember szívében benne van az igazság ismerete, amit legtöbben lekiismeretnek nevezünk, így ha valaki soha nem hallotta, de a lelkiismerete mindig jelzi mikor cselekszik igazán, mikor gonoszul.
Ez az egyik alapja annak, ha valaki nem hallotta az evangéliumot. Isten igazságot szolgáltat, ne aggódj.
Ők lelkiismeretük alapján lesznek megítélve.
3.válaszadó vagyok. Bizonyára félreolvastad, de nem azt írtam, elég a helyes cselekedet, hanem kizárólag azokra vonatkoztattam, akik soha nem hallották Isten igéjét. Isten velük kapcsolatban is igazságos lesz annak mértéke szerint, hogyan reagáltak a lelkiismeret szavára.
Rád ez nem vonatkozik, mert ezáltal is tudomást szerezhetsz, nem kietlen szigeten élsz elszeparált beduin törzsben. :)
Ahol az újjászületésről beszéltek neked, és a hit általi megigazulásról,-nos ők azt mondták neked, ami a bibliában írva van. Ez nagy igazság, és ettől kezdve felelősséged van, mert ha Isten előtt megállsz majd valamikor, te is tudod, én is tudom (most tőled) Isten is tudja, hogy erről neked már tudomásod van és nem butíthatod le magad arra a szintre, mintha sosem hallottad volna. :)
Az hogy hallottad az igazságot, felelősséget kaptál arra, hogy hallgatója és követője leszel Isten igazságának, vagy félresöpröd.
Mivel az életed múlik rajta, a helyedben komolyan venném. :)
"Akkor elég az életet helyes cselekedetekkel elélni, hogy ne a pokolra jussunk?"
Ha már hallottad akkor már nem mondhatod, hogy nem tudtál róla. Érted? Nem tagadhatod le a létét és igéjét, ha már tudsz róla.
szia lehet hogy le leszek pontozva, de a "ha már hallottad nem mondhatod azt hogy nem ismered" jellegű gondolat nekem nem tetszik. Nem tetszik, mert a keresztények nem csak az évszázadok folyamán hanem napjainkban is néha olyan negatív módon "hirdetik" Jézust hogy talán nem meglepő, ha sokaknak elmegy a kedve tőle.
Én keresztény vagyok, de nem azért tértem meg mert féltem a pokoltól, sőt: hála Istennek a prédikátor a gyülekezetben szinte soha nem beszélt a pokolról, mindig inkább Isten szeretetéről. Ugyanis ez a lényeg.
Az az érv azonban roppant taszító az emberek számára, hogy ha nem térsz meg, mész a pokolba. És ez nem is igazi érv, ráadásul.
A pokol ugyanis Istentől való elválasztottságot jelent és nem valami pöcegödröt ahol az ördögök kínoznak téged.
Kérdező, én inkább így fogalmaznám meg a dolgot: az eredendő bűn miatt az ember meghal. Ha a lélek halhatatlan, akkor ez a lélek soha nem fog találkozni a Teremtőjével, hacsak nincs benne valami ami a Teremtő felé az utat megnyitja.
Isten maga a szeretet. Ha igaz szeretet van a szívedben (tehát nem önző, birtokló vagy függő hanem valódi szeretet) akkor Isten már a szívedben lakik. De ha tovább szeretnéd mélyíteni ezt a dolgot, érdemes utána nézni Jézusnak, hiszen örök élet beszéde volt nála.
A Biblia szerint a halott lelkek a seolban vannak (Ábrahám kebelén) és Jézus amikor három napig halott volt, lelkében leszállt oda és prédikált az ott lévő lelkeknek. Más szóval: Jézus előtt nem létezett mennyország (mármint az emberi lélek számára). Az akkor jött létre,amikor Jézus visszament az Atyához és "helyet készített nekik". tehát az előtt élők sem a pokolban szenvedtek, hanem lelkük a seolban pihent.
1Péter 3-ból:
18
Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint;
19
Amelyben elmenvén, a tömlöcben lévő lelkeknek is prédikált,
Ehhez kapcsolódik az 1Péter 4:6
Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!