Isten szolgájának lenni szerinted mit jelent?
A jobb élet reményében a földi életedben szarul élsz, majd meghalsz.
(szarul élni elég tág fogalom, de remélem azért rá tudtok jönni mire céloz)
Istent szolgálni nem olyan, mint az embert.
A drága Jézus Krisztus szolgálta a mi drága atyánkat.
Istentől nem kell félni! Akkor szolgálod őt, ha az önzetlen szeretetre törekszel és ez megmutatkozik cselekedeteidben is. Ha kerülöd a bűnt, mások bántását! Benne bízhatsz, csak hinned kell benne és magadban. Ha magadban nem, kérj tőle erőt és kerüld a bűnt!
Építs, taníts másokat, segíts másoknak, s legyetek boldogok! Legyetek midőn elmúltok:)
Pál apostol rómabelieknek írt levelében (6.16), de gyakorlatilag a levél nagy része és más újszövetségi helyek ugyanazt ismétlik: -két csoportja van az embereknek.
Akik Istent szolgálják igazságban, világosságban járnak, Őneki engedelmeskednek, belátva hogy igaza van. Isten igéje igazság. Ez az Ige testté lett a názáreti Jézusban. Gyakorlatilag Isten szolgálata az igazság szolgálata.
Akinek odaszánja magát az ember, annak a szolgája. Ha Istent szolgálja, akkor igazságot szolgálja, ha a bűnt, akkor a a halált szolgálja. Nem lehet kettőt egyszerre. Egyik, vagy másik.
Másik oldal a bűn szolgálata. Ehhez nem kell semmit csinálni, mert minden emberre elhatott az Ádámi bűn, mindannyian tőlük származunk, plusz ezt megfejeltük a saját magunk által elkövetett bűnökkel.
Aki a bűnt szolgálja, az az igazság ellensége.
Mindenki szolgál valakit, legfeljebb tudatlanságban van felőle.
Aki Istent szolgálja, az világosságban jár és szabad a bűntől.
Aki a bűnt szolgálja, (és ők vannak többségben) , meg vannak kötözve saját vétkeiktől, és az igazság ellenségei.
A bűn minden esetben elválaszt Istentől.
Ha valaki szabad akar lenni, akkor Istent kell szolgálnia, az igazságot, mert az igazság szabaddá tesz,a bűn pedig megkötöz ebben az életben, végül pedig örök kárhozatra visz.
Nem kell ennek így lennie, mert Jézus Krisztus elhordozta mindannyiunk bűneit, és aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül.
Weöres Sándor: Rongyszőnyeg (részlet)
Én is világot hódítani jöttem
s magamat meg nem hódíthatom.
Csak ostromolhatom nehéz kövekkel
vagy ámíthatom és becsaphatom.
Valaha én is úr akartam lenni
ó bár jó szolga lehetnék!
De jaj, szolga csak egy van: az Isten
s uraktól nyüzsög a végtelenség.
Szia!
A köznyelvben Isten szolgája a pap és a lelkipásztor. A Szentírás szerint minden Isten népéhez tartozó megtért ember az ö szolgája. Szomorúan olvastam az élcelődéseket, és a Malakiás próféta könyvében leírtak jutottak eszembe:
"Keményen szóltatok ellenem, azt mondja az Úr, és azt mondjátok: Mit szóltunk ellened? Azt mondtátok: Hiábavaló az Isten szolgálata, és mi haszna, hogy megtartjuk törvényeit, és hogy alázatosan járunk a Seregeknek Ura előtt? Sőt inkább magunk hirdetjük boldogoknak a kevélyeket; hiszen gyarapodtak, noha gonoszságot űznek, és megszabadulnak, noha kisértik az Istent! Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, akik félik az Urat és becsülik az ő nevét. És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, amelyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nékik, amint kiki kedvez a maga fiának, aki szolgálja őt. És megtértek és meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, aki nem szolgálja őt."
Én kívánom, hogy minden fórumozón teljen be Istennek ez az igérete, és megtapasztaljátok az a szeretetet, amit az Isten szolgálata hoz az életünkbe.
Üdv. Péter
Már megint te vagy az,te buzgó Jehova szolgája?
Már írtam,hogy ne használd az internetet,mert kiugrik az ördög a képernyőből és.....
Egyébként azt jelenti,hogy alázatos az ember,és egyben bölcs is,mert így kerülhet igazán közel a szeretethez.
Engedelmeskedni a Példabeszédek 27: 11-ben leírtaknak.
Az életünkkel kimutatni, hogy Isten uralmát tartjuk jogosnak és igazságosnak.
Az pedig butaság, hogy itt rosszul kell élni, szenvedni kell, hogy jó legyen majd később. A Biblia a halált nem a jobb élet kapujaként mutatja be, hanem úgy mint a büntetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!