Egyre nehezebben élem meg házasságunkban, hogy párom nem hívő. Mit csináljak?
Hány évesek vagytok és mióta vagytok együtt kedves kérdező??
Mi a konkrét probléma? Miért nem vagytok együtt boldogok?
Mi a baj?
Nem hiszem,hogy a gond,hogy nem hívő.
Mi az,hogy nem tudsz imádkozni miért előveszi az övét vagy mi? Mitől félsz rád akarja erőltetni az ateizmust? Szerintem más van a háttérbe, vagy te vagy túl fanatikus.
Ha tényleg csak az a gond,hogy nem hívő akkor azt magadnak kell meg megoldanod vagy imádkoz meditálj vagy csinálj amibe hiszel,hogy működik.
A hitem erős, csak nem tudom gyakorolni. NEM a párom miatt, saját magam miatt, de nem tudom az okát.
Egyedül érzem magam a családunkban, hogy az ami nekem fontos, őt ennyire hidegen hagyja.
Az ő környeztében csupa negatív példákat látok, akár családról, akár barátokról van szó. Az én vallásos környezetemben meg rengeteg a pozitív példa.
Mivel főleg az ő környezetével vagyunk napi kapcsolatban (távolság miatt) ez engem folyamatosan elrettent és szorongok, hogy alapvető emberi dolgokra nincsen semmi megoldásuk. Magamban a hittel hoztam összefüggésbe és mivel nap mint nap szembesülök, egyre erősödik bennem az érzés, hogy ez így nem jó, kell hogy legyen más út. Amit én tudnék alternatívát az neki nem kell. Így meg csak szenvedés az egész.
"hogy alapvető emberi dolgokra nincsen semmi megoldásuk."
Ezt kifejtenéd?
"egyre erősödik bennem az érzés, hogy ez így nem jó"
Mi nem jó és miért?
"Amit én tudnék alternatívát az neki nem kell."
Mi nem kell neki?
"Így meg csak szenvedés az egész."
Hogy?
Szereted őt vagy sem? És ő téged?
Gyerekekkel mi a helyzet?
Az zavar, hogy nem hívő vagy az, hogy "gonosz" ő vagy a környezete?
És ha ő nem akar változtatni, biztos vele van a gond?
Amikor összejöttél vele, más volt?
Lehet megszállt egy démon, de valószínűbb, hogy depressziós vagy. Minden rendben az életedben amúgy?
Nehezen tudom a lényeget megkérdezni. (már fáradt vagyok:P)
Mi a negatív és mi a pozitív példa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!