Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülekezete a pusztításé...

Pietrosol kérdése:

A Hit Gyülekezete a pusztításért imádkozott?

Figyelt kérdés
Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselő asszony...Emlékeztetett: A Hit Gyülekezete a „szupergettó”-ként elhíresült Gázai övezet Izrael általi terrorbombázása idején azért imádkozott, hogy minél teljesebb legyen a pusztítás, a lehető legtöbb áldozatot követelje a támadás.
2012. jún. 13. 08:59
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok hit gyülis, de tudtommal a Biblia utasítása a keresztények felé, hogy imádkozzanak Izraelért. Nem azért hogy Isten pusztítsa el az ellenségeiket, hanem hogy megtérjenek Istenhez és Izraelben lakók békében élhessenek. Gondolom, a gyüliben is ezért imádkoztak, ha valaki ezt ilyen rosszindulatúan félre érti, az maga indul ki a saját előítéleteiből.
2012. jún. 15. 13:44
 12/27 anonim ***** válasza:
46%

Igen, csak ezzel az a baj, hogy ha valaki a palesztinok gettósításáról beszél, akkor ezeknél az izrael pártiaknál beindul a kettős mérce.

Pl.: volt régebben egy kérdés a gyk-on,az élet menetével kapcsolatban. A kérdező kampányolt, hogy még egy holokauszt ne forduljon elő. Ezzel én is egyet értek, viszont valaki megkérdezte tőle, hogy mi van a palesztin gyerekekkel. Elképesztő volt a választ: "minek vitték a kölykeiket oda ahova Izrael bombáz".

Ha a HGY valóban humanista és nem cionista, akkor nem izraeli zászlót kéne lóbálni, hanem békezászlót.

Én voltam Betlehembe, tele van palackos vizet áruló szegény gyerek koldussal, akik annak a néhány turistának próbálnak eladni, aki oda mer menni.

2012. jún. 15. 14:16
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

@ 12:

Már nem emlékszem konkrétan, hogy az általad említett kérdező pontosan hogyan fogalmazott, ill. hogy kiemelte-e a lényeget a palesztin gyermekekkel kapcsolatban; úgyhogy most akkor megteszem én:

Olyan helyekre viszik ODA a gyerekeket (vagy NEM viszik el ONNAN), méghozzá szándékosan, amelyekkel kapcsolatban Izrael ELŐRE figyelmezteti őket, hogy MENJENEK EL onnan. [Ha tudsz, mondj másik országot, amelyik előre bejelentené ezt...]

Na, EZ az elképesztő.

Szó nincs itt kettős mércéről, inkább arról, hogy egyeseknek kevés az információja, és könnyebb az első (egyoldalú) infókat továbbszajkózni, mint utánajárni a dolgoknak...

....

Visszakerestem a kérdést idő közben, és jéééé... pont a neked írott válaszomba másoltam be néhány linket, amelyek szerint a gyerekeket még élő pajzsként is használják. Idézem magam. :D

< A bombázásokhoz annyit, hogy valóban az a fő probléma, hogy a vezetők befolyása miatt az előzetes figyelmeztetés ellenére sem mennek el a megjelölt helyekről a népek; inkább feláldozzák magukat és a gyerekeiket is. Sőt, a Hamasz rendszeresen élő pajzsként használ embereket, ld. pl. ezt a cikket:

[link]

Vagy néhány videót a YouTube-on:

http://www.youtube.com/results?search_query=human+shields+by..

Idézet vége. Gondolom, nem tetszett megnézni egyet sem...

A választ mindenesetre kihagytad.

A zászlókba meg fogalmam sincs, miért kell belekötni. Nemrég voltam látogatóban a Csarnokban (kétszer is); direkt megnéztem a zászlókat az épület előtt: van ott egy rakás, nem csak izraeli.

2012. jún. 15. 15:28
 14/27 anonim ***** válasza:
20%

Tehát bombázni figyelmeztetéssel, remek Istennek tetsző keresztényi dolog?

Az lenne a keresztényi, ha élelmet küldenének és nem bombát, valamint hagynának nekik életteret.

A másik, hogy Izrael zsidó állam. Az ortodox zsidó nézetek a szemet szemért elvet követik, a keresztények a megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel elvet.

Vagyis egy magát kereszténynek mondó egyház egy kereszténységgel ellentétes elvrendszer mellett áll.

Kár ezt csűrni csavarni, ez egyszerű és világos, mint a nap.

Mint említettem én jártam a térségben, az arabok is ugyan úgy imádják a gyerekeiket, mint bármilyen más nép, elképesztő, hogy ilyet be lehet cumizni, hogy direkt állították ki őket.

2012. jún. 15. 16:04
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát bombázni figyelmeztetéssel, remek Istennek tetsző keresztényi dolog?

Az lenne a keresztényi, ha élelmet küldenének és nem bombát, valamint hagynának nekik életteret. "

A zsidók nem keresztények, és a hgy. nem az izraeli politikát vagy az öldöklést élteti, hanem azt a tényt, hogy Izraelt Isten a zsidóknak adta.

Némi történelmi adat:

1948-ban, mielőtt a Brit hadsereg kivonult Palesztinából, a föld 9%-a a zsidók, 3%-a a Szentföldön élő arab lakosok tulajdonában állt. 17%-a volt elhagyatott arab föld, a maradék 71% a Korona birtoka, tehát állami föld volt amely a brit mandátum kormányáról az azt felváltó Izrael államra szállt.

(előtte azt hiszem az ottomán birodalom része volt. Az ott élő araboknak nem volt kifogása sem az ottomán, sem a brit fennhatóság ellen. sőt, ők maguk jelentették ki, hogy palesztin nemzet nem létezik. )

Az ősi földjükön letelepedett zsidók betartották az ENSZ által kijelölt határokat, amik egyébként védhetetlenek voltak, öt szomszédos arab állam támadta meg őket még aznap, amikor Izrael bejelentette függetlenségét.

(értsd: még idejük sem volt bánni sehogy se a palesztinokkal, még alig fújták ki magukat a holocaust után.) Akkor vajon felháborodtál a szegény zsidók sanyarú sorsán? nem hiszem.

További tények: az 1948-as, 56-os, 67-es és 73-as háborút is kivétel nélkül mind az arab nemzetek kezdeményezték. (nézd meg a térképen az országok méreteit is.)

Tény: Izrael elfogadta az ENSZ határozatot,ami a Szentföldet egy izraeli és egy palesztin államra osztotta fel, az arabok soha sem.

Hirtelen az összes ott élő arab,most már "palesztin" fel volt háborodva pedig volt életterük és a gazdasági fejlődés őket is pozitívan érintette. Az arabok által kezdeményezett háborúk idejére elmenekültek sokan, és itt jön az érdekes kérdés:

Miért van az hogy egyik arab állam sem tett arra még ajánlatot sem, hogy befogadják a palesztinokat és létrehozzanak egy palesztin államot a saját földjükön belül, (pedig hely lenne rá bőven!)

Izrael állam megalakulása után 800 000 zsidó hagyta el a különböző arab államokat, míg mindössze 600 000 palesztin ment át az arab országokba. Izrael befogadta a zsidókat, az arabok miért nem fogadták be a palesztinokat?

Miért van az hogy sok száz millió dollárt költenek palesztin terrorcselekmények támogatására, és csak pár milliócskát a palesztinok felé irányuló humanitárius segítségre?

Azért mert az arab államok nem akarják ezeket a problémákat megoldani. ezt ugyanis fegyverként használhatják Izrael ellen. Az arab vezetőket nem érdekli hogy a palesztinokkal mi lesz.

2012. jún. 15. 22:19
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Ha a következő mondatot is belinkelted volna, vagy elolvasod az írásomból, amiben én is megírtam, hogy a zsidók nem keresztények akkor nem kellett volna ezeket a tényeket megírnod, mert ezt én is tudom.

Ebből következően, alább én is kifejtettem, hogy furcsának találom egy magát kereszténynek mondó egyháztól, hogy ennyire kötődik egy állam nézeteihez, politikájához. Sokkal inkább keresztényi lenne, ha mondjuk Tibetért állna ki.

2012. jún. 16. 09:33
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
De mivel a biblia szerint Izraelért imádkozni kell és Izrael megtérése majd az idők végén az pogányok üdvössége is lesz, nem gondolom hogy bűnt követ el az, aki Izraelért imádkozik. Hozzá teszem, én Tibetért is szoktam :-)
2012. jún. 16. 12:38
 18/27 anonim ***** válasza:

Ebben érelemben igazad van. Csak sajnos még egyenlőre elég polarizált az emberek gondolkodásmódja. Nem különül el a valaki mellett és a valakik ellen.

A másik, hogy nem igazán látom a folyamatot, hogy hogyan lesz a zsidó államból keresztény szellemiségű állam. 15-16 éves izraeli katona fiatalok, fiúk és lányok komoly gépfegyverekkel járkálnak az utcán. Szerintem ez nem vezet sehova.

Összefognának mindenki nagyon jól megélne a turistákból. Mivel Jeruzsálem egyedülállóan érdekes. Amikor én voltam viszonylag sok turista volt voltak, de még az is elenyésző ahhoz képest mennyi lehetne, ha lerombolnák a Betlehemet körülvevő falat. Valószínűleg az történik, mint általában, hogy nem az átlagember nem akarja a békét, hanem a politika.

2012. jún. 16. 13:56
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz, egyfelől. Másfelől az arab szomszédok még nem adták fel azt a reményt, hogy Izraelt a tengerbe szorítsák. Ezért mászkálnak a fiatalok gépfegyverrel.

Én ott éltem, ott voltam a Metzger kibbutzi mészárláskor is, amikor egy másik kibbutzba besétált egy palesztin fiú és gépfegyverrel elkezdte válogatás nélkül lőni az embereket. Gyorsan hatástalanították de így is megölt három vagy négy embert, egy anyára emlékszem a két kisgyerekével. És ez nem volt egyedi, kirívó eset. Na, ezért éreztem én biztonságban magam attól, hogy katonailag képzett fiataloknál gépfegyver volt.

De igazad van, mindenki rühelli a helyzetet, és a fiatalok másra sem vágynak, mint hogy narancsot szedjenek és hórát táncoljanak a tengerparton. De nem lehet.

2012. jún. 16. 21:57
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsi, de nem ez a nő volt aki szerint a jobbikos feliratú fehér tesipóló jobban néz ki, mint a Váci utcai áruk?

[link]

És még komolyan vannak, akik odafigyelnek a hülyeségeire??

2012. jún. 20. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!