Hit gyülisek! Megismerkedtem egy hgy-s lánnyal, aki hagyta, hogy belezúgjak, majd utána mondta el, hogy hova tartozik. Helyes-e a lent látott magatartás?
Mivel világi vagyok, szüleinek egy szót nem szólt rólam...! És olykor-olykor pedig nekem hazudozott saját magával kapcsolatban. Lényeg az, hogy bár szeretett, de soha nem mert úgy igazán közel kerülni hozzám. Nem testi dolgokra gondolok, hanem érzelmiekre. Mindig volt benne valami "félsz", és sosem mert igazán. Egyszer mondta is, hogy bele sem gondolt, hogy mekkora bonyodalmai lennének otthon ebből.
Hol szeretett, hol távolodott. Végül addig került, míg kiszeretett belőlem.
De ha tudta, hogy alapból nem támogatnák a szülei -akik nem is ismernek, esélyem sem volt meggyőzni őket, hogy érdemes vagyok a lányukra-, hogy egy világival legyen együtt, akkor miért kellett hagynia, hogy beleszeressek, majd összetörjön???!!! (és nem is 1-2 hetes eset ez, hanem 8 hónapos!)
Hit gyülis lány vagyok.
Amit leírtál, az szerintem sem volt egy tisztességes magatartás. Azért számomra kérdéses, hogy hogyan kommunikáltad az érzelmeidet a lány felé (meg természetesen a lány feléd). Lehet, hogy ez a "hagyta, hogy belezúgjak" igazából annyi volt, hogy nem értette az érzelmeidet/szándékaidat, és tényleg csak jól érezte magát a társaságodban, és mikor elmondtad, hogy szereted, akkor mondta, el hogy gyülis, mert megijedt. És lehet, hogy tényleg csak játszik veled.
Egyébként vannak gyülis-világi házasságok, egy részük jól működik, a másik nem. Általában azért nem szeretik (de természetesen ebbe igazán beleszólása nincs másnak, vagy nem kellene lennie), mert többször előfordult, hogy az egyik fél mindent megígért, hogy a másik eljárhat istentiszteletre, gyakorolhatja a hitét, meg minden; de végül mégsem tette lehetővé, pl. direkt szervezett az istentisztelet időpontjára programot, vagy szimplán nem engedte el. De ahogy írtam, volt ennek az ellenkezője is. Igazából sokan úgy gondolják, hogy amire másnak azt mondják, hogy nem lenne jó ötlet (mindkét fél ismeretében), az neki is "tilos", pedig minden emberi élethelyzet más.
Hát, hogy "hagyta, hogy belezúgj", vagy bátorított ebben, a között különbség van. Előbbi ugyanis a te dolgod, második már az ő felelőssége is.
Természetesen nem volt szép így, de biztosan szimpatikus voltál neki. Én ismerek egy olyan házaspárt, ahol a lány előre megmondta, hogy HGY-s, a srác meg elment vele gyülekezetbe, megtért és feleségül vette.
6-os és 7-es nek!
Ebben a kérdésben fejti ki egy válazsoló, hogy isteni sugallatra kell házasodni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Annak csak örülök, hogy a szerelem is számít:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!