Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülisek! Megismerkedtem...

Hit gyülisek! Megismerkedtem egy hgy-s lánnyal, aki hagyta, hogy belezúgjak, majd utána mondta el, hogy hova tartozik. Helyes-e a lent látott magatartás?

Figyelt kérdés

Mivel világi vagyok, szüleinek egy szót nem szólt rólam...! És olykor-olykor pedig nekem hazudozott saját magával kapcsolatban. Lényeg az, hogy bár szeretett, de soha nem mert úgy igazán közel kerülni hozzám. Nem testi dolgokra gondolok, hanem érzelmiekre. Mindig volt benne valami "félsz", és sosem mert igazán. Egyszer mondta is, hogy bele sem gondolt, hogy mekkora bonyodalmai lennének otthon ebből.

Hol szeretett, hol távolodott. Végül addig került, míg kiszeretett belőlem.

De ha tudta, hogy alapból nem támogatnák a szülei -akik nem is ismernek, esélyem sem volt meggyőzni őket, hogy érdemes vagyok a lányukra-, hogy egy világival legyen együtt, akkor miért kellett hagynia, hogy beleszeressek, majd összetörjön???!!! (és nem is 1-2 hetes eset ez, hanem 8 hónapos!)

2012. máj. 22. 22:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%

Én vagyok a 6-7-es.

Én is láttam ezt a választ, de túl fáradt voltam, hogy reagáljak rá. Az ember nem csak a neten, hanem személyesen is találkozik elég meredek véleményekkel, és nincs mindig abban az állapotban, hogy ellentmondjon neki.

De megerősítem, hogy számít Isten vezetése, és hogy legyen szerelem, szeretet, és tisztelet a házastársak között.

2012. máj. 23. 17:04
 12/18 eric_one ***** válasza:
72%

Mint Hitgyülis el kell hogy mondjam hogy ennyi zöldséget (mint amit itt irnak némely fórumtársaim) még a nagybani piacon sem látni. :-) A Hitgyüli hitvallása szerint a Szentírás Isten Igéjének írott formája. Szerzője Izrael Istene, aki Szent Szellemtől felkent szolgái által kinyilatkoztatta örökkévaló igazságait, és utasította őket arra, hogy Igéjét írásban is rögzítsék.

A Szent Szellem által megelevenített Ige a keresztény élet és szolgálat forrása, alapja, éltetője, mértéke és legfőbb célja, abszolút tekintély, amelynek az egész anyagi, emberi és szellemi valóság alá van rendelve.

Tehát a Biblia az abszolút mérce, és ebben a könyvben Isten útmutatást ad az ember számára az életéhez, és annak minden területéhez így a házassághoz is. Ha az ember ettől eltér (mert megteheti) akkor Isten nem tudja garantálni hogy ne érje az embert negatív dolgok, tetteinek következménye...

A Mi Atyánk így szól: "Jöjjön el a te országod. Legyen meg a te akaratod, miképen a mennyben, azonképen e földön is."

Vagyis ezek szerint a földön még nem jött el Isten országa, és nem érvényesül még Isten akarata, mint ahogy a mennyben. Tehát e világ(korszak) kormányzója nem Isten, mert ez a világ bűnben vesztegel. Ebből adódóan teljesen nyilvánvaló hogy az e világi értelembe vett házasság és a biblia alapokon értelembe vett házasság teljesen szemben áll egymással.

Erről számtalan ige tanít, csak röviden és tömören szólva a világi értelembe vett házasság amit manapság csak egy papírként kezelnek nem szól másról, mint hogy jön a nagy szerelem, aztán egy idő után megszokás, kiábrándulás elöregedés, és unás, ha belép a képbe egy fiatalabb "idegen" akkor kisértés stb. gyerekek felnőnek, kirepülnek és kész vége nem tudnak mit kezdeni egymással... Nem csoda hiszen nem értik a szövetségi viszony lényegét, azt hogy letett életet kellene élniük. Azt hogy egy felbonthatatlan egymáshoz tartozó szövetséget kötnek, ami életre-halálra szóló örökre összetartozás jelent(ene).

Tehát a bibliai alapokon vett házasság pont fordítva valósul meg, ott is jöhet nagy szerelem, vagy kevésbé nagy, esetleg még szerelem sincs stb. De elindul a házasság s az évek során jönnek próbák, nehéz küzdelmek, együttes küzdelmek, néha távol egymástól stb. és amikor szükség van rá, akkor erre jön rá a szövetség ereje, és ujjá teszi mindazt, sőt 30-40-50 éves korban is ugyanazok az érzések, a szeretet megújul stb, ha elmennek a gyerekek akkor is új értelmet kap a házasságuk.

Mindezt csak szövetségi viszonyon belül lehet megélni úgy ahogy Isten mondja, ebben hal meg az egó tulajdonképpen. Ahogy Isten is letette az életét értünk, és vérrel pecsételte meg, és ilyen módon szövetséget kötött az emberrel, úgy ilyen szövetséget kíván tőlünk is az újszövetségben. Ez teljesen más világnézetet kíván, ezért ha egy hívő nem akarja az életét egy hitetlennel összekötni akkor tulajdonképpen számára az a helyes gondolkodási mód. Ahogy Pál apostol mondja a 2Kor 6,14:

A nem-keresztényekkel való kapcsolatokról

"Ti nem olyanok vagytok, mint a hitetlenek, ezért ne kapcsolódjatok

hozzájuk! Mi köze lehet egymáshoz két embernek, ha az egyik Istennel

összhangban akar élni, a másik meg nem tiszteli Isten törvényeit?

Milyen közös dolga lehet a világosságnak a sötétséggel*?

15Miben egyezhet meg egymással Krisztus és a Sátán*? Lehet-e valamilyen közösség hívő és hitetlen

ember között? 16Mi köze van Isten templomának* a bálványokhoz*? Mert mi

az élő Isten temploma vagyunk, ahogyan Isten maga mondta:

„Velük együtt fogok lakni, és közöttük járok,

Istenük leszek, ők pedig népemmé lesznek.” 3Móz 26:11–12

17 „Ezért tehát jöjjetek ki közülük,

és váljatok külön tőlük, így szól az Úr,

hozzá se érjetek ahhoz, ami nem tiszta,

és én magamhoz fogadlak titeket.” Ézs 52:11

18 „Édesapátok leszek,

ti pedig fiaim és lányaim lesztek,

így szól a Mindenható Úr.” 2Sám 7:14"

Ámen!

2012. máj. 23. 22:35
 13/18 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Nem értem egészen. Azt írod érzelmekben nem tárult ki feléd. De testi kapcsolatotok az volt? Ha igen akkor milyen szintig?

Mert lehet hogy csak játszik veled.

Előfordulhat hogy valaki keresztényként amolyan kettős életet él. Tudja jól hogy nem helyes amit csinál, de a testi vágyaknak mégis enged. Persze ezt teljes titokban teszi. A gyüliben képmutatóskodnia, otthon meg hazudnia kell. Ilyenkor a bűntudat miatt nem tud megnyílni feléd érzelmekben. Mert tudja hogy ha lebukik akkor botrány lesz. Így sem te, sem ő soha nem lesztek boldogok. Azért hagyta hogy beleszeress mert a testi vágyait követte. Szeretnélek tájékoztatni hogy a szülei nem fogadnának el Téged. A világnézeted miatt. Ez nem gyülis dogma, hanem keresztény fegyelem. Ide tartozik még a házasság előtti erkölcsi tisztaság is. Testi kapcsolatba csak szövetségkötés után lehet kerülni. Akkor viszont ez már házastársi kötelesség. Ha még a szüleivel lakik akkor meg főleg zűrös, mert akkor joggal van beleszólásuk abba hogy a lányuknak ki udvaroljon akor is ha már felnőtt. Szóval a véleményem hogy nem helyesen cselekedett a hölgy. Ha Téged nem érdekel a kereszténység és a hit, akkor vagy elfelejted őt, vagy még megy a játék amíg le nem bukik. Bocsáss meg neki.

Ha akarsz valamit tudakolni még, vagy nem értessz valamit akkor privátban rendelkezésedre állok.

Üdv.: egy gyülis.

2012. máj. 24. 08:34
 14/18 Napkiraly ***** válasza:
0%
hagyd a francba az ilyen agymosott hulladékot, nem neked való az
2012. máj. 24. 22:35
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Mind szellemi fogyatékosok,menekülj az ilyenektől.
2012. júl. 8. 19:07
 16/18 anonim válasza:
Ismertem egyszer egy gyülis fickót, gyerekkora óta oda járt, a szüleivel és a tesójával. Volt egyszer egy barátnője a Gyüliben, de még nagyon fiatalok voltak, nem lett belőle semmi komoly. aztán amikor végzős volt a fősulin, bekerült egy világi társaságba, mely anyagileg és (többé-kevésbé) szakmailag is nagyon gyümölcsözőnek tűnt. Magával szippantotta, összeállt világi lányokkal, állítólag már egy váláson is túl van. Több, mint 10 éve nem találja a helyét, holott korábban (amíg a Gyülibe járt) minden összejött neki. Nem járok a Gyülekezetbe, de láttam úgymond leépülni ezt a gyereket, így valóban azt gondolom: gyülis nőt kellett volna választania, és nem lett volna szabad életformát váltania.
2012. aug. 11. 20:34
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Sziasztok. Én teljesen egyet tudok érteni a lánnyal. Én a Hit Gyülekezetbe születtem bele. És gyűlöltem ott lenni mindig is mert kötelező volt eljárnom...

18 évesen meglátott az egyik szektás egy sráccal h kézen fogva megyünk (alig volt 2-3 éves "keresztény") és kapásból ment apának köpni. Hazaérve nagy ordítozás h mekkora szégyen bla bla elvették a telefonom meg minden elektronikai készüléket és nyár végéig nem mehettem sehova valamint folyton a szemere vetették és bűnvallásra akartak kényszeríteni. A lány megijedt,hogy mi lesz ha kiderül...de szeretett volna úgy viselkedni mint minden más hason korú fiatal. Totálisan átérzem a helyzetét rengetegszer voltam én is ilyen helyzetben. Ne a leányzóra haragudj hanem erre a vallásra, ami ezt teszi az emberekkel....

2012. aug. 15. 10:13
 18/18 anonim válasza:
Én is gyülis vagyok és csak annyit szeretnék hozzászólni a dologhoz, hogy az egy dolog ha egy ember a hit gyülibe jár és az pedig egy másik, hogy úgy is él mint egy keresztény. Igen is vannak olyan pillanatok és próbák ahol az ember megbukhat de Isten megbocsát neki és "észheztér". Valószínűleg a lánynál is így történhetett...De én úgy gondolom, hogy nem direkt tette Veled ezt, igaz nem volt szép, de mindenkinek meg kell bocsátania egyszer :)
2012. aug. 18. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!