A HIT Gyülekezetében hogyan működik az udvarlás?
Mint említetted a kommentedben, nincs az a "tipikus" világi kapcsolat. Nincs flörtölés, mert abból jó nem sül ki, parázna kapcsoltokra pedig nincs szükség.
Jézus azt mondta, hogy ne aggodalmaskodjunk a holnap felől, hanem keressük Isten Országát, és mindaz amire szükségünk van, meglesz nekünk (Máté 6/33,34) És ez így működik - efelől semmi kétség.
Tanulmányozd szorgalmasan az Igét, járj rendszeresen Istentiszteletre, hallgass meg párválasztással kapcsolatos tanításokat, és tudni fogod, hogy jó uton jársz-e.
Nem könnyű út, de hidd el, sokan megtalálták már a társukat. Isten eleve elrendelt akarata, hogy társad legyen: 1.Mózes 2/18.
Tehát megtalálod majd a Neked rendeltetett társadat, meg fogod kapni szívedben a kinyilatkoztatást, hogy ki lesz a házastársad, mert a házasság intézménye nagyon komoly dolog Isten számára.
Soha ne a világban próbáld megtalálni a társadat, mert csakis a keresztény értékek maradandóak. Ne mondj le Isten útjáról, hanem forgasd a szívedben Isten szavait: "Minden gondotokat Őreá vessétek, mert néki gondja van reátok (1.Péter 5/ 7."
"Bízzad az Úrra a te dolgaidat, és a te gondolataid véghez mennek (Példa 16/ 3)"
Kedves kérdező!
Azt nem tudom, hogyan működik az udvarlás, de gyanítom úgy mint máshol: elhívod a lányt valahova, megismered stb. Viszont, azt a lányt hívd el, akibe szerelmes leszel. Nem kötelező - és a józan ésszel is szembe megy -, hogy párkapcsolatot hajszolj, csak azért mert egyedül vagy. Legyen párkapcsolatod, majd abból házasság azzal a lánnyal, akit igazán tiszta szívből és szerelemből szeretsz külsőleg-belsőleg.
Egy nem hitgyülis, mérsékelt refi keresztény.
Kedves mérsékelt refi keresztény! (előbbi válaszadó)
Köszi a válaszodat. Leírtad, hogy a világban hogy működik az udvarlás. Ilyen téren igazad is van, de a Hit Gyülekezetében ez teljesen máshogy működik.
Úgyhogy bocsi, de nincs igazad ebben.
A kérdezőnek pedig ismételten csak azt tudom javasolni, amit az előbb írtam. Mégpedig azért, mert ez úgy működik. Annak idején én is úgy találtam meg a házastársamat.
Nézd, nem lehet elmondani azt, amikor valaki kijelentés kap a szívébe valaki felől (mármint hogy őt - és csakis őt - válassza házastársának). Nem lehet elmondani, mert ez természetfeletti: csak ő fogja megérezni, és senki más.
De biztos hogy valóságos és csodálatos megérzés ez, anélkül, hogy párkapcsolatod lenne az illetővel. Elhívnia is elég akkor, ha túl van ezen a kinyilatkozáson.
Vagyis nem ismerkedés céljából hívja el X helyre az illetőt, mert szinte biztos lehet benne, hogy ő a számára kiválasztott személy.
És ez az érzés a másik illető szívében is létrejön.
Az eljegyzési viszony innentől kezdve már létrejöhet, amikor bármennyit együtt lehetnek, megállva tisztaságban (vagyis kizárólag szellemi-lelki kapcsolatban lenni).
@ ma 02:01
Nem teljesen. A párválasztás történik így, Isteni kinyilatkoztatásra. A házasság is ebből a sugallatból táplálkozik. Tudom, ezt most nehéz így megérteni, mert ez természetfeletti érintés, nem is lehet leírni, hogy milyen.
De így van, és biztos hogy működik. Mondom, én így találtam meg a házastársamat.
A jegyességi viszony kialakulása után az összejött párnak bőven van lehetősége arra, hogy megismerje egymást.
Ekkor jön létre először a szeretet (az, amit Pál úgy írt le, hogy soha el nem fogy, nem fuvalkodik fel, mindent elvisel, gonoszt nem ró fel, nem örül a hamisságnak, de együtt örül az Igazságnak).
És ebből a szeretetből alakul ki a szerelem.
De ez az egész nincs meg Istentől kapott megpróbáltatások, próbatételek nélkül. Arról beszélek, ami a zsidó 12/1-12-ben van megírva: vagyis ezek a próbatételek szükségszerűek, és bizony megedzik az embert. Keservesnek tűnnek, de Isten megadja a kiutat mindebből.
Annak idején a mi jegyességünkben is volt ilyen. Hogy is mondjam: élő példa volt a jegyességünk.
És milyen jó hogy meg voltak ezek... így idő távlatában visszagondolva teljesen igazat adok a SzentÍrásnak.
Hát így történik mindez.
Igen ám, csak mire ez megtörténik, addigra már 40 éves lesz az ember...
Akik meg ott ezt "megkerülik", azok már 18 éves korban összeházasodnak. Hát szóval nevetséges. Isten szól egyébként? Én még nem ismerem Őt.
Kedves kérdező Testvérem az Úrban!
Azt írod k.zs. tesó válaszára hogy erre nincs időd és nevetséges. Nos, Én is csak türelemre intenélek, fiatal vagy életkorban és nem késtél el semmiről. Keresztényként pedig csecsemő korban vagy :-) mivel pár hónapja tértél meg azt írod. Tudom fontos dolognak érzed ezt a kérdést, de ne ezt helyezd a legfontosabb kérdésnek. A párválasztás nagyon fontos kérdés, hiszen az egész további életedre hatással lesz. Sokan fiatalon teszik tönkre az egész életüket, melyre később jönnek csak rá. Hogy Te biztosan jól válasz és jó döntést hozzál, ezért inkább erősítsd élő kapcsolatodat az Úrral, fejlődj hitben, és gondolkodásban. Ismered meg a biblia alapján hogy mi Isten útmutatása az ember számára, mert minden területre ad útmutatást, kezdve az udvarlástól a gyermeknevelésig. Azt irtad nem ismersz ott senkit, ez nem fog sokáig tartani ne aggódj, járj el biblia suliba, vagy lépj be egy szolgálatba. Hidd el jó kapcsolatok és barátságok születnek ott, tapasztalatból mondom. A biblia megismeréséhez pedig a gyülekezettől sok segítséget kapsz majd. Szívesen küldök neked tanítást ebben a témában amit felvetettél, csak írj egy privátot és adj email címet benne. Isten áldjon!
/A kérdező 2. kommentjére válaszolok/
Miért kéne ehhez 40 évesnek lenni?
Figyelj, ennek az alapfeltétele a hit (úgy értem, a Bibliai hit). Minden ettől függ. A hit viszont hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Isten igéjét pedig legjobban azzal tudod befogadni, hogy eljársz Istentiszeletre.
--------------
Persze meg lehet kerülni ezt az egészet. Végül is szabad akaratod van, megteheted.
De akkor NE Istent hibáztasd, ha kiderül, hogy az a valaki (akit te párodnak szerettél volna) csak hülyéskedett veled, vagy éppen eleinte minden oké, később viszont kiderül, hogy nem sok közötök van egymáshoz.
Nem beszélve arról, hogy kár lenne lemondani arról az élményról, amit Isten általi kinyilatkoztatáskor kap az ember...
Rajtad áll, melyik utat választod. De sokkal jobban jársz, ha egedelmeskedsz Isten Igéjének, és Őrá bízod ezt az ügyet (ahogy az 1.Péter-levélben van: 5. rész 7. Igeszakasz), és ápolod, fejleszted a hitedet Igehallgatás útján. Pontosan azért, hogy amikor szól hozzád az Úr, te meghallhasd az Ő szavát. Ez a lényege.
És Isten nemcsak a házastársadat fogja megmutatni. Ő TÉNYLEG képes arra, hogy betöltse minden szükségedet.
Mindennek azonban alapfeltétele az, hogy hogyan viszonyulsz a hallott Igéhez.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!