Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Képtelen a hitre. Miért van ez?

Képtelen a hitre. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Barátnőm képtelen a hitre. Sok Bibliatörténetet ismer, és mindig igazolni próbálom a teremtés csodájával, hogy Isten létezik. A természet csodájával, a komplexummal, amit létrehozott mutatok rá, és azzal, hogy olyan tökéletes, amit a véletlen nem hozhatna létre. A Bibliából is hozok példákat, jóslatokat amik valóra váltak, és amit most látunk valóra válni, bölcsességeket, amit csak később ismertek fel az emberek. Még sincs benne egy szemernyi hit sem. A lelke túl ellenálló. Nem is hisz a lélekben sem, semmiben.

Sok embert ismerek, és ha nem is tagjai egyetlen felekezetnek sem, legalább hiszik valahogy Istent, ha nem is Isten, Jehova, Allah, stb. a neve. De ő tényleg totál semmiben nem hisz, nem ismeri el. Mitől lehet ez?

2012. jún. 1. 16:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
A legtöbb amit tehetsz : imádkozol érte Istenhez. Nem kell ráerőltetni senkire, sokáig én is azt hittem, hogy mikor bizonyságot teszek Istenről, hú majd megtérnek az emberek, és csalódottan láttam, hogy nem így történt. A mi feladatunk a bizonyságtételről arról hogy Isten létezik, a többit majd ő elvégzi. Ne erőltesd rá, de mindig mutass példát az életeddel, ahogyan élsz, ahogy beszélsz, és látni fogják, hogy te máshogy élsz, mint az átlag mai világ. Kérd Istent, hogy könyörüljön a barátnődön, hisz Isten azt szeretné, ha MINDEN ember megismerné őt, nagy boldogságot okoz neki, mikor akár egyetlen ember is megtér a bűneiből. Az ima mindenre jó :)
2012. jún. 1. 19:30
 12/24 anonim ***** válasza:
35%
Nincs annál visszataszítóbb, ha valaki téríteni próbál. Mindegy, hogy vallásos avagy ateista. Fogadd el, mást úgy sem tudsz!
2012. jún. 1. 19:49
 13/24 anonim ***** válasza:
Valoban nem lehet senkire ráeroltetni a hitet,és nem is kell,az nem a mi dolgunk,de az imának ereje van,egy ima sem hull a porba,ha te Jézust koveted akkor az életed igazolni fog téged es Isten majd a maga idejében válaszolni fog az imáidra,csak soha ne add fel,Istennek hatalma van mindenki folott,és o azt akarja,hogy minden ember megtérjen és az igazság ismeretére eljusson,ugyhigy kitartás neked,ima,ima es ima.Isten áldjon
2012. jún. 1. 20:06
 14/24 anonim ***** válasza:
Miért lesztek agresszivak ha Istenrol van szo?Itt nem akar senki titeket megtériteni csak a véleményunket mondjuk el,és a kérdésre szeretnénk válaszolni,senki ellen nem szeretnék szolni.
2012. jún. 1. 20:22
 15/24 anonim ***** válasza:
Lesztek? 14. az csak egyetlen ember.
2012. jún. 1. 20:33
 16/24 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek a tévedésért

Miért leszel?

2012. jún. 1. 21:00
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem a véleményekkel van baj. Az a baj, hogy ezzel az "imádkozom érte" dologgal épphogy a vallásos emberek nem tartják tiszteletben a másikat. Miért kéne egy olyan emberért imádkozni, aki nem hisz istenben? Ez veri ki nálam a biztosítékot.

Ennyi erővel én is imádkozom a fizika könyvemhez értetek.

2012. jún. 1. 21:05
 18/24 anonim ***** válasza:

"A hitet senkiben sem lehet racionálisan, észérvekkel, magyarázatokkal, tanításokkal életre kelteni. Egyetlen módon lehet életre kelteni a hitet: az illetőnek vágynia kell arra, hogy hinni tudjon. Ezt a vágyat valamelyest elő lehet idézni észérvek és magyarázatok segítségével. Hit csakis úgy tud létrejönni valakiben, ha az illető kitartóan törekszik arra, hogy hinni tudjon - érdemes kitartóan imádkoznia is ezért."

Erről nekem az 1984 jut eszembe, mikor Winston fekszik a cellájában és azt gyakorolja, hogyan higgye el azt, hogy 2+2=5.

2012. jún. 1. 21:06
 19/24 anonim ***** válasza:
Nyugodtan imátkozhatsz a fizikai konyvedhez ha neked ugy tetszik,engem nem zavarna hidd el,de nekunk kotelességunk imátkozni az emberekért,mert az imában ero van,és Isten elott kedves az ot koveto imája.
2012. jún. 1. 21:13
 20/24 anonim ***** válasza:
Bejöttek az imák. Isten már a spájzunkban van.
2012. jún. 1. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!