Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Képtelen vagyok imádkozni!...

Képtelen vagyok imádkozni! Mit tegyek? (lent)

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem érzem magam méltónak rá, hogy szólhassak Istenhez. Már a gondolattól is összeszorul a torkom. Nagyon ritkán imádkozok szavakkal, csak, amikor igazán úgy érzem, hogy ki kell mondanom, amit gondolok, akkor is többnyire ott, ahol a legközelebb érzem magamhoz: a természetben. Mert, bár én egy senki vagyok előtte, bízok benne, és hálás vagyok neki, amiért annak ellenére, hogy nem egyszer hátat fordítottam neki, végül elvezetett a boldogság földjére, és kihozott abból a pokolból, ahol felnőttem.

Sokat gondolok rá, és néha nagyon vágyom rá, hogy közelebb kerülhessek hozzá, de ezen a szinten meg is reked a dolog.

Nem akarok választani közte és az életem közt, hiszen tőle kaptam ezt az örömöt, és ezt a lehetőséget. Hiszem, hogy azért kaptuk az életet, hogy boldogok legyünk benne, hogy átok helyett egy ajándék, aminek minden percét ki kell használni, és próbálom ehhez tartani magam. Csak néha rám tör ez az érzés, amit nem tudom, hogy lehetne enyhíteni...

Elsősorban hívők válaszát várom, ateista "térítők" kíméljenek!

2011. máj. 26. 21:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,

szenteltessék meg a te neved,

jöjjön el a te országod,

legyen meg a te akaratod,

amint a mennyben, úgy a földön is;

mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma,

és bocsásd meg vétkeinket,

miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezöknek;

és ne vigy minket kísértésbe,

de szabadíts meg a gonosztól;

mert tied az ország, a hatalom és a

dicsöség mindörökké.

Ámen.

2011. máj. 26. 21:52
 2/14 anonim ***** válasza:

Isten a Szeretet, így félni sincs miért Tőle.

Te pedig a Gyermeke vagy, mint Mindannyian.

Mi között kellene választanod, ezt nem értem csak!?

Az életed maga Isten, mint ahogy Te is. Te Magad vagy az egyik megjelenési formája, az életeddel együtt.

2011. máj. 26. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:

"egy senki vagyok előtte" -ez nem igaz, kedves Kérdező!

ily rosszat csak ember - emberrel tud tenni

"A tenyerembe írtalak Téged"- mondja az Úr.

*

a jó ima:rövid. Hálaadás: köszönöm Teremtőm, köszönöm, hogy vagyok, hogy a világ van.

Jézus kérte(!), így imádkozzatok:Mt 6, 9-13

[link]

a Miatyánkot tanította. a Miatyánk mindig jó...

*

(Jel 3,20) Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Jézus -mint egy koldus- az ajtónál áll. És szelíden vár.

Az ajtót nekem kell kinyitni. Kell az aktivitásom.

Kell, hogy kinyissam a szívem felé. Ez az ima.

*

ez egy szép csángó ima-

viccesen mondva:énekelt ima duplán számít:))

http://www.youtube.com/watch?v=KmfJ5a2GlUs&feature=related

egy másik szöveggel tanultam:

Vessünk számot, hát édes Istenem!

Hogy ne kelljen lelkemet féltenem.

Ha megtartasz holnapi napodra

Nem fordítom azt megbántásodra..

2011. máj. 26. 22:05
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jó hogy szomjas vagy Istenre, mert ha abból a vízből iszol amit Jézus Krisztus ad, akkor soha örökké nem fogsz megszomjazni. Én is senki vagyok Isten előtt. Mégis tudom hogy Ő annyira szeretett minket hogy odaadta az Ő Fiát a kereszthalálra értünk, hogy mi megmenekülhessünk az Ő feltámadásába vetett hit által. Hiszed-e ezeket? Ha igen akkor mondd is ki a hitedet, hogy megerősödj az igazságban. Mondd ki hogy hiszem, hogy Jézus Krisztus, Isten Fia, és Ő meghalt értem az én bűneimért a kereszten, majd lement a pokolba helyettem, és Isten a harmadik napon feltámasztotta Őt a halálból az én megigazulásomért. Hiszem hogy a halálnak és a az ördögnek nincs többé hatalma felettem, mert átmentem az Isten Fiának királyságába. Meg vannak bocsátva a bűneim, Jézus vére által. Az Ő vérébe vetett hit által megigazultam. Olvasol bibliát? Ha nem akkor kezdd el az újszövetséggel. És keresd meg Isten népét a kihívottak közösségét.

2011. máj. 26. 22:13
 5/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kicsit homályosan fogalmazol néhol...

De abban biztos lehetsz, hogy Isten mindenféleképpen meg fog hallgatni Téged. Ő szeretné, hogy szólj hozzá és halálosan szeret Téged. Oly nagyon, hogy meg is halt Érted. Kár lenne ezt a szeretet elpazarolni pusztán félelemből vagy szégyenlősségből...

Isten soha nem kéri, hogy válassz. Csak akkor ha rossz dolog és jó dolog közül kell választani. Isten azt mondja: Eléd helyeztem a jót és a rosszat, válaszd hát a jót. (Ne haragudj késő van, most nincs kedvem kikeresni az igehelyet).

Azt szeretné, ha jó életed lenne, mint ahogy jó életed is van és bizonyára örül is ennek. Gondolom mégnagyszerűbb lenne, ha közelebb kerülnétek egymáshoz,ahogy azt Te is érzed, hogy jó lenne.

Vedd kezedbe a Szentírást és nyugodtan imádkozz. Öntsd ki a szívedet. Mondj el mindent Neki, ami a szívedet nyomja...meglátod megkönnyebbülsz. Ha úgy jobb, akkor először mondj előre (mások által) megírt imákat, ez megtanít imádkozni.

Vele járni az utat mindig boldogság! :)

2011. máj. 26. 22:15
 6/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Annyira szép dolog, hogy ilyen módon vallásos vagy. Én is szeretnék jobb hívő lenni, de nem mindig megy. Kicsit sajátos módon értelmezem a kapcsolatomat Istennel. Hány éves vagy, és milyen nemű ?:)

2011. máj. 26. 22:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi ateisták (én) nem térítenek. Csak a legalja.
2011. máj. 26. 22:20
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha Isten valóban a teremtő, szerető atya, akkor azzal tiszteled meg a legjobban, ha úgy beszélsz vele, mint mindenki mással. Fesztelenül, bizalommal, nem kell görcsölni, a teljes lelkedet felé fordíthatod, örömmel fogja fogadni, hiszen amúgy is az övé. Ja, és amúgy is tudja, mit gondolsz:) Tudja ő is, hogy tipródsz ezen, így nyugodtan mondhatod neki: "Atyám, nem tudom, hogyan kezdjem és hogyan is szóljak hozzád!" Lehet, hogy úgy fog kinézni, mintha magadban beszélnél, de nem gáz. Választanod meg miért kellene? Isten maga az életed, ott van mindenben, mindegy, mivel vagy elfoglalva éppen. Körülvesz. Közel van hozzád, hidd el.
2011. máj. 26. 22:35
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

:)))

Abban, hogy semmi sincs hozzám olyan közel, mint Isten, éppen olyan bizonyos vagyok, mint abban, hogy ember vagyok.

Isten közelebb van hozzám, mint én saját magamhoz.

Eckhart mester

[link]

2011. máj. 26. 22:42
 10/14 anonim ***** válasza:

Egyikünk sem méltó arra, hogy Istent megszólítsuk, én sem, de hiszem, hogy Ő ugyanúgy vágyik arra, hogy szóljunk hozzá, mint fordítva, mert így az életünk részévé válik, úgymond családtaggá.

Minél többet kommunikálok vele, annál könnyebben megértem a válaszait.

Mostanában vettem észre, hogy amikor felmerül egy buta gondolat, kétség, kérdés az agyamban, még szinte végig sincs időm gondolni és már érkezik is rá a válasz gondolat formájában, ami sokszor olyan bölcs, hogy nem lehet a saját gondolatom.Ilyenkor érzem igazán, hogy az Úr valóban, életünk minden percében velünk van azaz bennünk él és mi Őbenne ha engedjük neki, ha kitárjuk előtte szívünk ajtaját.

Ezt azonban -bármennyire is hittem- korábban nem éreztem, csak azóta, hogy átadtam neki az életemet amit tőle kaptam és rábíztam a további életemet, sorsomat.

2011. máj. 26. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!