Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Képtelen a hitre. Miért van ez?

Képtelen a hitre. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Barátnőm képtelen a hitre. Sok Bibliatörténetet ismer, és mindig igazolni próbálom a teremtés csodájával, hogy Isten létezik. A természet csodájával, a komplexummal, amit létrehozott mutatok rá, és azzal, hogy olyan tökéletes, amit a véletlen nem hozhatna létre. A Bibliából is hozok példákat, jóslatokat amik valóra váltak, és amit most látunk valóra válni, bölcsességeket, amit csak később ismertek fel az emberek. Még sincs benne egy szemernyi hit sem. A lelke túl ellenálló. Nem is hisz a lélekben sem, semmiben.

Sok embert ismerek, és ha nem is tagjai egyetlen felekezetnek sem, legalább hiszik valahogy Istent, ha nem is Isten, Jehova, Allah, stb. a neve. De ő tényleg totál semmiben nem hisz, nem ismeri el. Mitől lehet ez?

2012. jún. 1. 16:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit, hogy ha tényleg a barátnőd, akkor békén hagynád.
2012. jún. 1. 17:04
 2/24 anonim válasza:
Aki nem hisz semmiben, az nem is fog. Istenben meg főleg nem, Allahban sem és Jehovában sem. Aki még egy szemernyi csodában sem hisz pl: hogy valahogyan keletkezett a világ amit nem tudnak megfejteni, akkor az nem fog hinni Istenben. Lehet, hogy hisz valamennyire egy felettes erőben, de ez csak a teremtésre vonatkozik, mármint most már nincs semmilyen felettes erő, lehet hogy így gondolja. (Én ateista vagyok)
2012. jún. 1. 17:08
 3/24 anonim ***** válasza:

Nem kezel tényként valamit, amire nincs bizonyíték? Te nem így vagy sok más dologgal?

Szétnézünk a világban és van aki azt gondolja:ez a csodás harmónia csak valami magasabb rendű műve lehet. Vagy azt: ez az undorító káosz nem lehet szándékosan ilyen elviselhetetlennek alkotva. Ez van, nem vagyunk egyformák.

2012. jún. 1. 17:09
 4/24 anonim válasza:
3-as válaszoló vagyok, és amit a 4-es mondott azt kihagytam, de egyetértek vele.
2012. jún. 1. 17:11
 5/24 A kérdező kommentje:
Azt akarom, hogy jó legyen neki, ezért szoktunk erről beszélgetni. Nem erőltetem, mert szokott is kíváncsi lenni a véleményemre, és nem azt kell nézni, hogy mi hogy tettük a világot tönkre, és ezért van káosz, hanem a kis csodákra. A teremtésműre.
2012. jún. 1. 17:20
 6/24 anonim ***** válasza:
53%

"A természet csodájával, a komplexummal, amit létrehozott mutatok rá, és azzal, hogy olyan tökéletes, amit a véletlen nem hozhatna létre."

A világ koránt sem olyan olyan komplex mint hiszed, tökéletestől pedig nagyon messze van.

"A Bibliából is hozok példákat, jóslatokat amik valóra váltak."

Nem túl nagy érv ha a szomszéd cigány néni jóslata jön be akkor arra meg azt mondják biztos véletlen vagy szerencséje volt. Ez még nem tesz mindent igazzá.

Lehet attól van ez,hogy nem kell neki a boldogsághoz tündérekbe meg szellemekben, isten(ek)ben hinni nem lesz ettől rossz ember. Az,hogy te "jót akarsz neki", az csak a saját véleményed.

2012. jún. 1. 17:32
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

"Azt akarom, hogy jó legyen neki"

Így nem jó? Attól függetlenül lehet boldog, hogy nem hisz abban amiben te. Nem csak "ott" van boldogság. ;)

2012. jún. 1. 17:33
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt akarod, hogy jó legyen neki, akkor hagy békén :)
2012. jún. 1. 17:53
 9/24 anonim ***** válasza:
50%

Mondj olyan bibliai jóslatot, ami bizonyítottan valóra vált. Az, hogy lesznek még háborúk Jézus második eljövetele előtt? Előbb szerintem bizonyítsuk, hogy a bibliát nem utólag módosították. Hogy példát említsek: Newton (igen, a mechanikás Newton) tanulmányozti a legrégebbi, még eredeti nyelvű és latin bibliákat. Érdekes módon, a szentháromság SEHOL nem volt megemlítve. Éppen ezért ő maga is lefordította a Bibliát.

Egyébként a világ pont, hogy túl bonyolult ahhoz, hogy kreálmány legyen. Pont ezért nem tud az ember még egy csomó mindent létrehozni: mert túl bonyolult. Ha teremtve lenne az egész, mindennek funkciója lenne, és minnél egyszerűbb lenne. Hiszen minnél bonyolultabb valami, annál valószínűbb, hogy az hibás lesz.

Másrészt, a szépséget te azért tartod szépnek, mert viszonyítod valamihez. Ha te egész életedben városban, 4 fal között élnél, és soha nem mozdulnál ki onnan, "idilben" élnél, egy egyszerű meggyfa is maga a gyönyör lenne. Ha nem tudnál mihez viszonyítani, akkor nem tartanád szépnek.

A jóslatokat meg az ember úgy magyarázza, ahogy akarja.

A barátnőd nagyon intelligens. Ő nem hisz, hanem tud. Ő érdeklődik, kérdez, megkérdőjelez, és nem hiszi el, csak azért, mert mondják neki. Ő alá tudja támasztani, amit mond. Te nem. Te csak feltételezéseket tudsz mondani, ő bizonyított teóriákat.

2012. jún. 1. 19:15
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

A hitet senkiben sem lehet racionálisan, észérvekkel, magyarázatokkal, tanításokkal életre kelteni. Egyetlen módon lehet életre kelteni a hitet: az illetőnek vágynia kell arra, hogy hinni tudjon. Ezt a vágyat valamelyest elő lehet idézni észérvek és magyarázatok segítségével. Hit csakis úgy tud létrejönni valakiben, ha az illető kitartóan törekszik arra, hogy hinni tudjon - érdemes kitartóan imádkoznia is ezért.

Van pár ismerősöm, és tulajdonképpen én magam is ilyen vagyok, aki nem mindig hitt, de egyszer eldöntötte, hogy tudni szeretné, hogy létezik-e Isten. Imádkoztam, nem egyszer és nem kétszer, őszintén, hogy ha létezik Isten, akkor megtudhassam ezt... és meg is tudtam. Nem jelent meg nekem, sem semmi ilyesmi nem történt, egyszerűen a szívemben érezni kezdtem, hogy igen, létezik Isten.

Szóval hiába érvelsz neki, akármilyen jók is a magyarázataid, ez így önmagában nem elég, ha nem vágyik őszintén arra, hogy hinni tudjon.

2012. jún. 1. 19:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!