Teljesen felvagyok haborodva azon hogy a Jehova tanui nem hisznek Jezus Istensegeben, nem gondoljatok hogy ez mar egyenesen Istenkaromlas?
Vidiripi
Miért jó az ha felháborodsz? Változik valami?
4. Szerintem felesleges ugyanazokat a köröket sokadjára is megfutni. Lehet, hogy neked nincs jobb dolgod, mint különböző kérdésekben folyamatosan válaszolgatni, de nekem van.
Erre gondoltam Berta
"Hat en ezt egesz maskepp ertem,az a lenyeg,hogy ok egyek csak ala es foleredndeltsegben allank egymassal es mas szerepeik vannak,kulonben hogy adhat valaki orok eletet es hogy bocsajthatja meg a buneinket ha nem Isten,hisz erre csak Isten kepes,es hogy lehet ugy hinni valakiben,hogy nem hiszed el hogy egy Istennel es megis orok eletet iger,erre csak Isten kepes,barhogy magyarazod is meg probalod kiforgatni a dolgokat."
Ezen nincs mit belemagyarázni, hanem egyszerűen ez az igazság. Csak gondold végig, hogy Jézus alárendeltségben van Istennel szemben, más a szerepköre, Jézusnak van kezdete Istennek nem, akkor miért lennének egy háromság részei? Illetve Jézus azért képes olyan dolgokra, amiket írtál, mert Ő az Isten Fia. Tehát csak Isten nagyobb nála és a Bibliából kiderül, hogy Jézus nagyon nagy hatalmat kapott
@ lsandor: Azt a kommentet, amiből kiszedted a 4. pontot, egyértelműen _nem_ neked címeztem, nem tűnt fel? :D
Amit pedig ezután idézel, azt nem is én írtam.
Talán egy kicsit jobban oda kellene figyelned. :)
Üdv. :)
Igazam is van, de elnézem. :)
Azt viszont nagyon nem értem, emberek, miért kellett lepontozni még a tisztázó kommenteket is; lsandor legutóbbi válaszáról már nem is beszélve, ami egy szimpla bocsánatkérés...
Na, mindegy, pontozzátok le ezt is. :P
Gyuszi, ez egy régi kérdés, nincs időm átolvasni, hogy eddig miről volt már szó, milyen érvek jöttek fel pro és kontra. De neked azt javaslom, mivel máshol már írtad, hogy még nem vagy Tanú, hogy fogadd meg a saját tanácsodat: _ előítéletektől_ (és nem előnézetektől :D ) mentesen keress és kutass, olvass és tudakozódj; ne csak az ŐT-társulat kiadványaiból, mert abban van ugyan egy bizonyos fajta logika, ami kívülről - és felületesen - nézve kerek egész, és meggyőző, de... De alaposan megvizsgálva az egészet kiderül, hogy körkörös érvelések halmaza, objektív bizonyítékok nélkül; és ha egyetlen elemet kiveszünk belőle, akkor borul az egész.
Én - veled ellentétben - állítom, hogy NEM a Tanúknál van az igazság. Közel egy éve foglalkozom intenzívebben ezzel a témakörrel; rengeteg anyagot olvastam el (Őrtornyosat és kritikáit is), és egyre inkább erre a meggyőződésre jutottam.
Nézd meg ezt a két videót, és máris rá fogsz jönni néhány visszásságra:
Jehova Tanúi és a szervezet, amely félrevezeti őket
http://www.youtube.com/watch?v=dWjTdOXJsew
Ez az igazság! - Magyar feliratokkal (TRUTH BE TOLD - Hungarian Subtitles)
http://www.youtube.com/watch?v=JJFG639n3FQ
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!